Yükselmeye Devam Eden Trend: Yeşil Koltuklar

Her bakışında sakinleşeceğin ve evine doğanın tazeliğini getirecek bir koltuğa ne dersin? Ya da odana girdiğinde seni şaşırtacak ve eğlendirecek bir renge? Yeşil tonları, Normod'da en çok tercih edilenler arasında yer alıyor! Neden bu kadar tercih edildiklerini birlikte inceleyelim.

Belki de bir sonraki yeşil Normod, senin yaşam alanında olabilir! Hazırsan, başlayalım. Keyifli okumalar!

Bu içerikte seni neler bekliyor? (Başlıklara tıklayarak ilgili bölüme gidebilirsin!)

1. Huzurun ve doğanın rengi yeşil

2. Neden yeşil bir koltuk tercih etmelisin?

3. Küçük odalar yeşille büyüyebilir

4. Evcil hayvanlar için yeşil koltuklar

5. Yeşil koltuklar için dekorasyon önerileri

6. Yeşil koltuklar için duvar renkleri

Normod Ücretsiz Numune Kumaş

1. Huzurun ve doğanın rengi yeşil

Her rengin bizde uyandırdığı etkiler oldukça farklıdır. Örneğin, kırmızı coşkuyu ve yüksek enerjiyi çağrıştırırken, mavi güven duygusu ve dinginlik hissini aşılar. Yeşil ise doğanın tazeliği ve huzurla bağdaştırılır. Odana doğanın ferahlığını taşımanın yolu renkli çiçekler ve büyük bitkilerle sınırlı değildir! Yeşil bir koltuk, bunun için ideal bir dokunuş olabilir.

Klem Üçlü Koltuk, Fitilli Kadife - Sisli Yeşil ile odaya karakteristik bir dokunuş katıyor. Ürünü incelemek için fotoğrafa tıklayabilirsin.

2. Neden yeşil bir koltuk tercih etmelisin?

Yaşam alanında kendini ifade etmen son derece önemlidir. Seni iyi hissettirecek görüntüleri, renkleri ve dokuları çevrende görmek, kişisel alanında daha iyi bir deneyim yaşamanı sağlar. Yeşil, doğanın verdiği huzuru alanına taşırken, senin de rahat ve iyi hissetmeni sağlayacaktır.

Salonunda yeşil bir koltukla renk katmanın yanı sıra, yatak odanda dinlenirken vakit geçirebileceğin rahatlatıcı bir yeşil berjer de tercih edebilirsin. Çocuk ve genç odalarında ise yaratıcı ve eğlenceli bir hava yaratmak için yeşil bir koltuk kullanabilirsin. Yeşilin her dokuda ve tonda hissettirdikleri ve görünümü farklıdır, her dekorasyona uyum sağlayacak bir yeşil herkes için vardır!

Modsy koltukta Kadife - Haki tercih ederek, evinde vintage bir hava yaratabilirsin! Ürünü incelemek için fotoğrafa tıklayabilirsin.

Her kumaşın içeriği, renk tonlarının nasıl göründüğünü etkileyecektir. Farklı kumaşlar kullanarak yeşil tonlarıyla, odanı orijinal bir şekilde düzenleyebilirsin. Alışkın olmadığın tonlar ve görünümlerle, sıkılmayacağın ve enerjini arttıracak bir alan yaratabilirsin.

3. Küçük odalar yeşille büyüyebilir

Odalarımız küçük olsa da, içeriye her girdiğimizde ferah bir alanla karşılaşmak istiyoruz. En büyük ihtiyacın küçük bir odayı değerlendirmek ve onu olduğundan daha büyük göstermek olabilir. Bunun en büyük yardımcıları ise kullandığımız mobilyalar ve renkleridir. Küçük bir alanı daha büyük göstermek için krem tonlarını her zaman öneriyoruz.

Ancak bu, renklerden vazgeçmen gerektiği anlamına gelmiyor! Kullanmak istediğin renklerin en açık tonlarını koltuklarında tercih edebilirsin. Sıcak ve pastel bir görünüm için Kadife - Çağla Yeşili, ya da Keten - Nil Yeşili, açık tonlarıyla odanı hem ferah gösterecek hem de renk katacaklardır. Beyaza yakın tonlarıyla bu yeşiller, küçük alanları daha büyük gösterme konusunda harikalar yaratacaktır.

Eğer koltuk takımına sıra dışı bir dokunuş yapmak istersen, tüm odanı açık tonlu renklere büründürebilir, son dokunuşu renkli tekli koltuk ya da berjerlerinle yapabilirsin.

Ferah bir görüntü için Klem Üçlü Koltuk'ta pastel tonlu Kadife - Çağla Yeşili kullandık. Ürünü incelemek için fotoğrafa tıklayabilirsin.

4. Evcil hayvanlar için yeşil koltuklar

Eğer evinde patili dostların varsa, sık dokulu ve sentetik Kadife tırmalanma ve kirlenme endişesi olmadan koltuğunun tadını çıkarmanı sağlayacaktır.

Sık dokuması sayesinde, tırnakların içine geçmesi geniş gözenekli kumaşlara göre daha zor oluyor. Sentetik içeriğiyle de üzerine dökülen maddelerin daha kolayca çıkmasını sağlıyor ve renklerini yoğun bir şekilde gösterebiliyor.

Çağla Yeşili pastel tonlarıyla dengeli bir görünüm oluşturmanı sağlarken, daha cesur bir dekorasyon istersen Zümrüt Yeşili tercih edebilirsin. Eğer Çağla Yeşili senin için çok açık bir renkse, Haki renkli kadife ile odanda daha sıcak bir ambiyans oluşturabilirsin. 

Modsy İkili Koltuk'ta pati dostu Kadife - Zümrüt Yeşili tercih ettik. Ürünü incelemek için fotoğrafa tıklayabilirsin.

Buradan kadife koltuğun pratik ve kolay temizliği hakkında bilmen gereken her detayı öğrenebilirsin! 

5. Yeşil koltuklar için dekorasyon önerileri

Doğal Doku ile İskandinav dekorasyonu

Eğer doğadan ilham alan, İskandinav stilini yansıtabileceğin bir dekorasyon düşünüyorsan, Doğal Doku - Kaktüs senin için ideal! Büyük yeşil bitkilerle birleştirerek, odanı doğaya bir adım daha yaklaştırabilirsin. Yeşil rengi berjerlerinde kullanarak, ön plana çıkarabilir ve gözleri üzerine çekmesini sağlayabilirsin. 

İskandinav dekorasyonunu oluşturmak için ihtiyacın olan Levy Berjer'de terletmeyen pamuklu içeriğiyle Doğal Doku - Kaktüs tercih ettik. Ürünü incelemek için fotoğrafa tıklayabilirsin.

Dokuma Kadife ile modern endüstriyel dekorasyon

Yeşil, sadece doğayı evine taşımakla kalmaz, aynı zamanda şehrin enerjisini de odana getirmen için bir araç olabilir. Dokuma Kadife - Çam Yeşili kullanarak endüstriyel bir hava yakalayabilir ve modern bir dekorasyon tarzına sahip olabilirsin. Ayrıca, Dokuma Kadife'nin pati dostu olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğiz! Bu modern görünümü mutfağında kullanacağın berjerlerde tercih edebilir ve Dokuma Kadife'nin koyu yeşil tonlarının kirlere karşı daha güvenli bir seçim olduğunu bilerek rahatça kullanabilirsin!

Dokuma Kadife'yle odanda modern bir görünüm yakalamak çok kolay! Tekli koltuklarında dokuma kadife tercih etmek istiyorsan, bizimle iletişime geçebilirsin

Fitilli Kadife ile dinamik bir vintage dekorasyon

Enerjiye mi ihtiyacın var? Fitilli Kadife - Sisli Yeşil ile bunu rahatlıkla sağlayabilirsin. Minimal bir alan oluşturmak için dekorasyonu sade tutmayı tercih edebilir veya farklı renkleri bir araya getirerek bohem bir atmosfer yakalayabilirsin. Sisli Yeşil, istediğinde odanın merkezinde duran bir vurgu noktası olarak kullanılabileceği gibi, aynı zamanda diğer renklerle de uyum sağlayan bir tamamlayıcı olarak da öne çıkabilir.

Normod'un modüler sistemiyle, en küçük alanlarını bile verimli kullanabileceğin koltuklar tasarlaman mümkün! 257 x 203 boyutundaki köşe koltuğunun yönünü dilediğin yöne alabilir ve değiştirebilirsin. Zaman içerisinde de parçalara ayırabilir ve yeni modüller ekleyerek kullanabilirsin! Ürünü incelemek için fotoğrafa tıklayabilirsin.

Keten ile rahatlayabileceğin sportif bir dekorasyon

Eğer tarzın daha sportif bir yöne doğru kayıyorsa, Keten'in geniş dokulu görünümüyle bu tarzı yakalaman mümkün. Zeytin Yeşili gibi daha küçük parçalarda kullanabileceğin renk tonlarıyla, rahatça sportif bir şıklık elde edebilirsin. Eğer dar bir odaya sahipsen veya büyük bir köşe koltuk düşünüyorsan, Nil Yeşili hem odanın ferah görünmesini sağlayacak kadar açık tonda, hem de diğer yeşil tonları gibi çeşitli dekorasyon stilleriyle uyumlu olacak bir temel oluşturacaktır.

6. Yeşil koltuklar için duvar renkleri

"Tüm parçaları tamamladım, fakat duvar rengine karar veremiyorum!" diyorsan, endişelenme. Duvar renginin de dekorasyonunun bir parçası olduğunu ve diğer mobilyalarından ayrı düşünmememiz gerektiğini hatırlatarak başlayalım.

Bu konuda şanslıyız, çünkü yeşille yapabileceklerin oldukça geniş bir renk paleti içeriyor. Fakat bizim iki farklı favorimiz var.

Yumuşak beyazlar: Sadeliğin güzelliği

Beyaz duvarlar, iç alanını dilediğin gibi dekore etmen için bir tablo görevi görür. Dekorasyonunu ne kadar değiştirirsen değiştir, yeşil koltuğunu göz önüne çıkaracak ve dikkati üzerine çekmesini sağlayacaktır.

Nötr tonların içerisinde Keten - Zeytin Yeşili'yle koltuğunun yaşam alanındaki en göz alıcı parça olmasını sağlayabilirsin. Ürünü incelemek için fotoğrafa tıklayabilirsin.

Zıt kutuplar

Zümrüt Yeşili’nin hali hazırda oldukça cesur bir seçim olduğunu biliyoruz, fakat burada durmuyoruz! Tamamen zıt terrakotayla renklendirdiğimiz duvarın önünde duran Klem Slim, her iki parçanın da kendini göstermesini sağlayan bir birliktelik oluşturuyor. Yeşil ve toprak renkleri bu şekilde bir araya gelerek sıcacık bir bohem görüntü oluşturuyor.

Cesur renkler bohem bir dekorasyon için birebirdir. Bu renkleri odana taşımak istersen, fotoğrafa tıklayarak koltuk takımını inceleyebilirsin.

Artık yeşil koltuklarla yapabileceklerini biliyorsun! Özelleştirilebilir Normod koltukları ile tercih ettiğin kumaşı koltuğunda kullanabilir, tüm kumaşlarımızı yakından incelemek için deneyim merkezlerimize uğrayabilirsin. Eğer gelemiyorsan, evinin rahatlığında istediğin 8 farklı kumaşı incelemek için ücretsiz numune talebi oluşturabilir, dekorasyon konusunda yardıma ihtiyacın varsa, ücretsiz tasarım desteğinden faydalanabilirsin. 

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL