Normod Sünger

Sabah kahvesini içtiğimiz, sevdiklerimizle sohbet ettiğimiz ve gün sonunda uzanıp televizyon keyfi yaptığımız koltuklarımızda, zamanımızın oldukça önemli bir bölümünü geçiriyoruz! Koltuk minderleri de konforumuzu sağlamada büyük bir rol oynuyor.

Fakat, minderlerin zamanla çökebileceği ya da deforme olabileceği konusunda endişeleniyor olabilirsin. Bunları gidermek için koltuk minderleri ve kullanılan süngerlerle ilgili bilmen gerekenleri açıkladık ve aklındaki soruları yanıtladık!

Bu içerikte seni neler bekliyor? (Başlıklara tıklayarak sorunun cevabına gidebilirsin!)

1. Sabit koltuk minderi mi, hareketli koltuk minderi mi?

2. Koltuk minderinin kaymaması için ne yapılır?

3. Koltuk süngeri neden çöker?

4. HR ve soft sünger nedir ve hangisi daha iyidir?

5. Sünger kalınlığı kalite için önemli bir etken midir?

6. Sert koltuk mu iyi, yumuşak koltuk mu?

7. Dolgu sırt minderi mi, kalıcı form sırt minderi mi?

8. Sırt minderleri çöker mi? Çökerse ne yapmalıyım?

9. Sırt minderi belimi destekler mi?

10. En iyi sırt minderi hangisidir?

1. Sabit koltuk minderi mi, hareketli koltuk minderi mi?

Koltuğunun oturma alanında sabit bir minder ya da istediğinde kolayca çıkarabileceğin hareketli minderler bulunabilir. Tarzına ve ihtiyaçlarına uygun bir model seçebilirsin.

Sabit minderler, tek bir parça olarak koltuğun döşemesinin altındadır ve yerlerinden oynamazlar. Bu sayede uzanırken rahat bir yatak gibi hissettirirler. Ancak, koltuğun minderine zarar gelirse, tüm koltuğa müdahale etmek veya minderi yenilemek zor olabilir.

Hareketli oturum minderleri, koltuğa sonradan eklenir ve istendiğinde çıkarılabilirler. Minderlere zarar gelirse, yeni bir minderle değiştirilebilirler. Ayrıca, temizlik veya taşınma durumlarında da zahmetsizce hareket ettirilebilirler. Önerimiz, kullanım rahatlığı açısından hareketli minderleri tercih etmendir. 

Normod Klem Slim Kadife

2. Koltuk minderinin kaymaması için ne yapılır?

Koltuğunda uzanırken hareketli minderlerin kaymasından endişe duyabilirsin. Çözüm olarak, cırt-cırt gibi minder sabitleyicileri olan koltuk modellerini tercih edebilirsin. Eğer koltuğunda bulunmuyorsa, kendi imkanlarınla bu desteği sağlayabilirsin.

Minderlerinin altına cırt-cırtlar ekleyerek onları sabit tutabilirsin. Dikkat etmen gereken bir nokta, cırt-cırtların doğrudan kumaşa temas etmemesidir. Aksi halde kumaşın aşınabilir ya da tüylenebilir. 

Tavsiye! Normod minderlerinin altındaki cırt-cırtlar sadece minderi koltuğa sabitlemekle kalmaz, aynı zamanda pufunu koltuğunla birleştirmene olanak sağlar. Böylece portatif bir L koltuk oluşturabilirsin. Oturum minderleri gibi pufun da hareket etmeyecektir. Rahatlamak ve ayaklarını uzatmak istediğinde ihtiyacın olan tek şey bu olacak!

Normod Cırt-cırt Desteği

3. Koltuk süngeri neden çöker? 

Minderlerin görünüşünü belirledin, peki süngerin kalitesini nasıl anlayabilirsin?

Koltuk süngerinin dayanıklı olması için yüksek kaliteli olması gerekiyor. Süngerin kalitesini ölçen anahtar faktör dansitedir (DNS), yani süngerin yoğunluğudur. Dansite, bir metreküp süngerdeki malzemenin kilogram cinsinden ne kadar olduğunu gösterir ve süngerin ne kadar iyi olduğunu belirler. Süngerin destek gücü diyebiliriz. Dansitesi yüksek olan süngerler daha destekleyici ve uzun ömürlüdür. Bu nedenle, basitçe söylemek gerekirse, ne kadar yoğunsa, o kadar iyidir.

Yüksek dansiteli süngerler daha dayanıklı olma eğilimindeyken, düşük dansiteli süngerler zamanla şeklini kaybedebilir ve deformasyona uğrayabilir. Bu yüzden, 32 - 35 dansite aralığındaki süngerleri tercih etmelisin. 32 - 35 dansite altındaki süngerler çabucak formunu kaybedip çökebilir, bu da hem kötü bir görünüme neden olur hem de sana rahatsızlık verir.

Normod Dayanıklılık Testi

4. HR ve soft sünger nedir ve hangisi daha iyidir?

Kalite için tek kriter DNS mi? Hayır, DNS ne kadar önemli olsa da, dikkate alman gereken farklı noktalar da var. Örneğin, süngerin HR (High Resilience - yüksek dayanıklılık) veya soft özellikli olup olmadığı da önemlidir.

HR sünger nedir?

HR süngerler, yüksek elastikiyete sahip, konfor ve sağlamlık açısından en üst düzeydedir. Genellikle 30 - 35 dansite aralığında olan HR süngerler, üst kaliteli ürünlerde tercih edilir. Ayrıca, yüke bağlı olarak gösterdiği direnç değişebilir ve baskı kalktığında hızlı bir şekilde eski formuna dönebilme özelliğine sahiptirler.

DNS için destek gücünü ifade ediyor demiştik. HR ise formunu geri kazanma özelliğini ifade ediyor. HR süngerler, baskıya ve yüke karşı direnç gösterir ve yük kalktığında hızlı bir şekilde eski formuna dönebilmek için elastik yapısını kullanır.

Yüksek dansiteyle birleştiğinde, HR süngerlerin kalitesi daha da artar. 30 DNS ve 35 DNS HR süngere aynı baskıyı uyguladığımızda, daha yüksek dansiteli ve HR özellikli sünger çok daha kısa sürede, düzgün bir şekilde toparlanır.

Normod 35 DNS HR sünger

Soft sünger nedir?

Soft süngerler en yumuşak türdür ve özellikle ekstra yumuşaklık gerektiren yataklar ve benzeri yerlerde tercih edilir. Ancak, doğru iskelet ve ek malzemelerle desteklenmezse kısa sürede deformasyona uğrayabilirler. Koltuklarında kullanacağın minderlerin HR özelliğine sahip olması, uzun yıllar boyunca kullanmana yardımcı olacak özelliklerden biridir.

5. Sünger kalınlığı kalite için önemli bir etken midir? 

Dikkate alman gereken bir diğer önemli faktör ise süngerin kalınlığıdır; ince süngerler daha çabuk şeklini kaybedebilir ve iskelete yakın olmalarından dolayı daha sert hissettirebilir. Aynı zamanda, dizleri ve ayakları rahatsız edecek kadar kalın da olmamalıdır. En az 13 cm olacak şekilde, ortalama 13 - 16 cm arasındaki kalınlık, süngerler için uygun bir seçim olacaktır.

6. Sert koltuk mu iyi, yumuşak koltuk mu?

Koltuğun sertliği demişken, peki hangisini tercih etmeliyim, koltuğum nasıl hissettirmeli dediğini duyar gibiyiz. Bunun cevabı ise, kaliteli bir seçenek olarak HR desteği bulunan 32 - 35 DNS süngeri değerlendirmelisin.

Kişisel olarak sert koltuk ya da yumuşak koltuk tercihin bulunabilir. Aynı zamanda iyi bir ergonomik desteği de göz önünde bulundurmalısın. Koltuğunun orta - yumuşak bir desteği olmalı, koltuğa oturduğunda tamamen içine çökmemeli ve sert bir zemine oturuyormuş gibi hissetmemelisin. Doğru dansiteyi dikkate alarak, farklı sırt minder formlarıyla deney yaparak senin için en uygun oturum ve sırt minderi formuna karar verebilirsin.

Koltuk süngerlerinin üstüne ek olarak elyaf sarılır. Bu, minderin korunmasına yardımcı olurken aynı zamanda daha dolgun ve yumuşak görünmesini sağlar. Koltuk minderini değerlendirirken bu noktayı da göz önünde bulundurabilirsin. 

Aklında bulunsun! Koltukta kullanılan kumaş, oturum hissiyatını biraz da olsa etkileyebilir. Aynı süngere sahip olsalar bile, yoğun pamuk içerikli tok kumaşlar, daha yumuşak ve sentetik içerikli kumaşlara göre biraz daha sert bir oturum deneyimi sunabilir. Kumaşlarımızı deneyim merkezlerimizde görebilirsin. Evinin rahatlığında incelemek istersen, ücretsiz numune talebinde bulunabilirsin!

Normod sünger bilgisi

Normod koltuk süngerleri 35 DNS ve HR özelliğine sahip premium süngerlerdir. Üzerine sardığımız 300 gr. elyafla birlikte, herkesin konforlu hissetmesini amaçlayarak süngerlerimizi seçtik. Kayın kontraya iskeletimizle desteklenen süngerlerimizi, uzun yıllar boyunca rahatlıkla çökme endişesi olmadan kullanabilirsin. Aynı zamanda sünger ve iskeletimizin 5 sene garantili olduğunu hatırlatmadan geçemeyiz!

7. Dolgu sırt minderi mi, kalıcı form sırt minderi mi?

Oturum minderleri hakkında bilgi aldıktan sonra, şimdi sırt minderlerini incelemeye geldi sıra. Sırt minderlerini iki kategoride inceleyebiliriz; içerisindeki malzemeye göre farklı türleri bulunmaktadır.

Yayılmayı ve dilediğin gibi uzanmayı seviyorsan, aradığın sırt minderi dolgu malzemesiyle olanlardır. Sırt minderlerinin dolgusu boncuk elyaf ya da parça süngerden oluşur. Bu malzemeler bir tele içinde bir arada tutulur ve dışına minder kılıfı geçirilir. Aldığın modelin özelliğine göre bu kılıf çıkarılabilir veya sabitlenebilir.

Normod Dolgu Sırt Minderi

Kalıcı form sırt minderlerinin içerisinde ise oturum minderlerinde olduğu gibi tek parça bir sünger bulunur. Kalıcı form sırt minderlerinin formları değişmez ve kullanımına göre şekilleri etkilenmez. Sadece içerisinde kullanılan süngerin DNS'si etkileyici olacaktır.

8. Sırt minderleri çöker mi? Çökerse ne yapmalıyım?

Dolgu malzemesi içeren minderler, kullanımınla birlikte senin şeklini almaya başlar. Bu sayede, sana daha fazla rahatlık verecektir. 

Bu sırt minderleri, kaybettikleri formu geri kazanabilir. Tek yapman gereken düzenli olarak minderlerini patpatlamak ve dolgu malzemenin kılıf içerisine homojen bir şekilde dağılmasını sağlamaktır.

Ancak kalıcı formu olan süngerlerin çökmesi farklı bir durumdur. Kalıcı form minderler çökmeye başladığında, eski formunu geri kazanamayabilirler. Bu nedenle kalıcı formlu sırt minderlerinde kullanılan süngerin, oturum minderlerindeki gibi destekleyici ve dayanıklı olması önemlidir.

Normod Dolgu Minder Patpatlama

9. Sırt minderi belimi destekler mi?

Dolgu sırt minderinin malzemesi zaman içerisinde senin şeklini alır ve bel boşluğunu doldurur. Fakat çoğu kalıcı formdaki sırt minderi, bel kavisine uygun desteği sağlayamaz. Bu nedenle ihtiyacın varsa, belini desteklemek için bir bel yastığı veya rahat bir kırlent kullanabilir ve yanlış oturumun önüne geçebilirsin. Rahatlamak için kendine dikkat etmeyi ve yanlış hareketlerden kaçınmayı unutmamalısın.

Normod'da bunun için endişelenmene gerek yok! Kalıcı form sırt minderimizin bel desteğini sağlayan bir bombesi bulunmaktadır. Bu sayede konforundan ödün vermeden, dilediğin gibi dik oturmaya devam edebilirsin.

Normod Kalıcı Form Sırt Minderi

10. En iyi sırt minderi hangisidir?

Tabii ki, seni daha rahat hissettireni! Sırt ve oturum minderlerinin kaliteli olduğundan ve uzun yıllar kullanılabileceğinden emin olduktan sonra, gerisi tamamen kişisel ihtiyaçlarına ve zevklerinize kalıyor. Eğer yayılmayı ve dinlenmeyi seviyorsan, önerimiz dolgu minder! Daha dik bir oturum tercih ediyorsan, kalıcı form sırt minderi senin için doğru seçim olabilir.

Normod Sırt Minderleri Karşılaştırması

Son olarak, rahat edeceğin kaliteli bir koltuk seçtiğinden emin olmalısın. Sadece kaliteli olduğu için rahatsız hissedeceğin bir koltukta oturmanı istemeyiz! Bu nedenle koltuğu satın almadan önce denemelisin. Deneyemiyorsan, koltuğun malzemesini öğrenmeli ve ürün hakkındaki kullanıcı yorumlarını okumalısın.

Her üründe aynı oturum süngerlerini kullanıyoruz, bu nedenle bir Normod’u denemek bile hepsini deneyimlemeye eşdeğerdir! Koltuklarımızı denemek için deneyim merkezlerimizi ziyaret edebilir ve Normod yolculuğuna başlayabilirsin! Gelemiyor musun? Türkiye'nin her yerinden Normod severlerin rahatlık hakkındaki yorumları sana ilham verebilir. Aklındaki herhangi bir soruyu cevaplamak için buradayız, bizimle buradan iletişime geçebilirsin.

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL