Çok işlevliler! Puf ve benchler nasıl dekore edilir?

Onlar, küçük olmalarına rağmen dekorasyonda büyük etkiye sahip parçalar! Puflar ve benchlerden bahsediyoruz tabii ki! Farklı boyutlarda ve görünümlerde tercih edebileceğin bu mobilyalarla yaşam alanının verimliliğini artırabilirsin.

Nasıl mı? Pufların ve benchlerin çok yönlülüğünü ve farklı odalarda nasıl dekore edebileceğini birlikte inceleyelim!

Bu içerikte seni neler bekliyor? 

1. Puf nedir ve ne işe yarar?

2. Evde puf nasıl kullanılır?

Puflar salonda nasıl dekore edilir?

Puflar mutfak ve yemek odasında nasıl dekore edilir?

Yatak odasında puflar nasıl kullanılabilir?

3. Puflar farklı tarzlarda nasıl dekore edilir?

1. Puf nedir ve ne işe yarar?

Puflar, oturmak için kullanılan minder görünümündeki mobilyalardır. İç malzemelerinde sünger ya da elyaf kullanılır ve sırtı destekleyecek sert bir dayanağı yoktur. Puflar farklı boyutlarda ve görünümlerde olabilirler. Yerden yüksek, ayakları görünen modern görünümlü pufların yanı sıra, sadece oturup rahatlamayı sağlayan sportif modelleri de bulunabilir.

Tüm alanlarda ve odalarda farklı şekillerde kullanılabilirler. Puf modelleri, boyutlarına göre standart boyutlarda (ortalama 80 x 80, 90 x 90), mini puf şeklinde (ortalama 45 x 30) ya da dikdörtgen bench şeklinde olabilirler. Mini puflar daha küçük alanları verimli bir şekilde kullanmak için idealdir. Puflar, alanına ekstra oturma alanı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sehpa veya koltuk önünde ayaklarını uzatıp rahatlaman için de kullanılabilirler.

Bench modelleri ise, dikdörtgen görünümlü puflardır ve genellikle ev girişlerinde ve yemek masalarında tercih edilirler. Evlere ve oturma alanlarına farklı bir hava katarlar. 

Doğal Doku - Fildişi uygulanmış bir puf ile konforunu ikiye katlayabilirsin! 

2. Evde puf nasıl kullanılır?

Puflar salonda nasıl dekore edilir?

  • Sevdiklerinle evde toplandığın büyük bir buluşma düşün. Peki, o da ne? Koltukların ne kadar büyük olursa olsun, yeterince oturma alanı kalmıyor mu? Bir puf bu sorunu çözebilir ve ihtiyacın olan ek oturma alanını sağlayabilir. Bu sayede, kalabalık günlerde kimse sıkışarak oturmaz ve puflar herkesin konforlu hissetmesini sağlar.
  • Orta sehpa olarak salonuna renk katacak bir pufa hayır diyebilir misin? Bir tepsi yardımıyla kahve bardağını ya da patlamış mısır kasesini dengede tutabilir, üzerine dökülmelerini önleyebilirsin. Bir koltuk şalıyla dekorasyonunu da zenginleştirebilirsin. Bir sonbahar gününde şal ve sıcacık bir bardak kahve sana eşlik etmek için hazırlar!

  • "Daha fazla yayılmak istiyorum!" diyorsan, büyük bir pufla salon konforunu ikiye katlayabilir ve daha iyi bir dinlenme deneyimi yaşayabilirsin. Arkana yaslan, ayaklarını pufuna uzat ve rahatına bak! Pufun yeterince büyükse onu koltuğuna iyice yaklaştırabilir ve portatif bir uzanmalı koltuğa kavuşabilirsin. Bunu yaparken pufunun ayaklarının kaymadığına emin olmalısın.

Normod’un modüler sistemini unutmayalım! Puflarımız diğer koltuklarımızdaki kilit mekanizmasına sahip değil, fakat minder altında bulunan cırt-cırtlarla birbirlerine rahatlıkla bağlanabiliyorlar. Bu sayede, koltuktan ayrılmayan pufunla birlikte konforun tadını çıkarabilir, dilediğince uzanabilirsin. Bu rahatlığın etkisiyle uyuyakalmamaya dikkat et :) 

Puflar mutfak ve yemek odasında nasıl dekore edilir?

  • Yemekler hazırsa, sıra yemek masasını renklendirmeye geldi! Yemek masasının bir tarafında kullanacağın bir bench, oturma alanına renkli bir dokunuş yapabilir. Eğer salonunun bir bölümünü yemek alanı olarak kullanıyorsan, koltuklarınla aynı renkte bir bench tercih edebilirsin. Bununla birlikte fazla oturum alanı kazanabilir, keyifli anlarını konforlu bir şekilde geçirebilirsin.
  • Eğer mutfağında puf kullanmak istiyorsan, mini puf modellerini öneririz. Mini puflar, iki sandalye arasında sehpa görevi üstlenebilirler. Pufunun kolayca kirlenebileceği mutfak alanlarda kolay silinebilen kumaşları tercih edersen, kahve sohbetlerini yaparken endişelenmene gerek kalmaz! (Önerilerimiz Kadife ve Dokuma Kadife!) 

Tavsiye! Mini pufunu tekli koltuğunun önüne alarak, küçük bir dinlenme alanı oluşturabilirsin! Keten - Nil Yeşili, salonunda ya da yatak odanda dingin bir okuma alanı yaratmak için ideal tonlardandır. 

Yatak odasında puflar nasıl kullanılabilir?

  • Evlerimizin farklı alanlarında da oturum alanlarına ihtiyacımız var. Bunlardan biri, yatak odalarımız. Yatak odalarımızda hazırlanmamıza yardımcı olmaları için bir bench yeterlidir. Yatağının önüne koyacağın bir bench ile sadece dekorasyonunu zenginleştirmekle kalmaz, aynı zamanda kıyafetlerini değiştirirken ek bir alan elde edebilirsin. Sonrasında her şeyi toplamayı unutma! :)

Tavsiye! Ayakkabılarını giyerken ya da evdekilerin çıkmasını beklerken artık ayakta kalmana gerek yok! Bir bench, ev kapısının önünde hazırlanırken sana yardımcı olacaktır.

  • Makyaj masasının önünde bir sandalye ya da berjere ihtiyacın varsa, bunun yerine mini puf kullanarak alanını daha verimli ve ferah bir şekilde kullanabilirsin.

Normod bench modelleri, diğer tüm puflarımız ve benchlerimiz gibi özelleştirilebilirdir. Dilersen koltuklarınla aynı renk bir puf tercih edebilir, ihtiyacın olduğunda odalar arasında kolayca taşıyabilirsin. 

    Eğer seçeceğin kumaş konusunda kararsızsan, ücretsiz kumaş numunesi talebi oluşturarak aklındaki kumaşları deneyimleyebilirsin. Seçeceğin 8 kumaşı evinin ışığında gözlemleyebilir ve leke testi yapabilirsin. Dekorasyon konusunda daha fazla yardıma ihtiyacın varsa, ücretsiz tasarım danışmanlığı hizmetimizden yararlanabilirsin. Birlikte hayalindeki yaşam alanını oluşturmanı sağlayabiliriz!

    3. Puflar farklı tarzlarda nasıl dekore edilir?

    Koltuklarınla (ya da diğer mobilyalarınla) uyum sağlayabilecek pufları ve benchleri bulmak, özelleştirilebilir Normod'larla çok kolay! Normod puflarıyla ilham alabileceğin alanlarımıza göz atalım:

    Minimal ve ferah: Modern görünüm

    Açık renkli kumaşlar, alanları daha ferah gösterme ve minimal bir görünüm oluşturma konusunda etkilidir. Odana son dokunuşu yapmak için renk paletine uygun açık renkli bir puf tercih edebilirsin. Yaşam alanında aynı tonlara sahip bir renk paleti oluşturarak, pufunu göz yormayan bir şekilde alanına yerleştirebilirsin. Sade, fakat sıradışı bir atmosfer yaratmak istersen, dokulu veya kırçıllı kumaşları tercih edebilirsin.

    Doğal Doku'nun kırçıllı ve zengin dokusu, beyaz ve nötr tonlu bu alana daha fazla sıcaklık katıyor ve karakteristik bir görünüş kazandırıyor. Aynı zamanda minimal bir görünümün sıkıcı olmadığını bize gösteriyor! 

    Bu takımı yaşam alanına taşımak ister misin? İncelemek için fotoğrafa tıkla!

    Yumuşak tonlu pastellerle İskandinav dokunuşu

    Bukle ve Fitilli Kadife birleşimi, seni her gördüğünde sakinleştirecek, huzurlu bir alan oluşturmak için birebirdir! İskandinav stiliyle, temiz hatları odana taşıyabilir, doğanın huzurunu hissedebilirsin. Bu hissiyatı yaratmak için kullandığımız Fitilli Kadife - Sisli Yeşil koltuğu, aynı görünümdeki puf ile tamamladık. Ayaklarda açık renkli silindir ahşap tercih ederek doğallığa bir adım daha yaklaştık.

    Normod puf modellerini, hem orta sehpa olarak kullanabilir hem de koltuğun yanına yaklaştırarak uzanmalı bir köşe koltuk elde edebilirsin. Fakat Normodseverler bunu zaten biliyordu, değil mi? :) 

    Renkli bir alana hazır mısın? İncelemek için fotoğrafa tıkla!

    Bohem dekorasyonda cesur renklerin cazibesi 

    Eğer alanının amacı sadece seni konforlu hissettirmek değil, aynı zamanda enerjini arttırmaksa, doğru yerdesin! Kadife - Zümrüt Yeşili'nin karakteristik dokunuşu, aynı renkteki bir pufla ön plana çıkıyor. Duvar rengini terakota tonlarında seçerek, zıt renklerle etkileyici bir denge oluşturduk. Renkli bir birleşimi, sadece salonunda değil, çalışma odan gibi motivasyonunu arttırmak istediğin alanlarda da tercih edebilirsin.

    Cesur renklere bir adım daha yaklaşmak için fotoğrafa tıklayıp, takımı inceleyebilirsin!

    Alanına yerleştireceğin pufu seçebildin mi? "Hepsi çok güzel, bu kadar seçenek arasında kararsız kaldım!" diye düşünüyor olabilirsin. :) Normod koltukları ve pufları deneyim merkezlerimizde görüp, deneyimleyerek kararını daha kolay bir şekilde verebilirsin. Gelemiyorsan, hiç sorun değil! Ücretsiz numune talebi ve ücretsiz tasarım danışmanlığımız ile nerede olursan ol, biz sana gelebiliriz!

    Aklında bir soru kaldıysa, bizimle dilediğin zaman iletişime geçebilirsin! 

    Dekorasyon + i̇lham

    Favori Ürünleri İncele

    Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
    Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
    İndirimli fiyat 20.880 TL
    Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
    Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
    İndirimli fiyat47.460 TL