Yeni evliler için eşya tavsiyeleri

🎉 Tebrikler!

Evleniyorsan, yeni evin için gerekenleri ve alışveriş yaparken nelere dikkat etmen gerektiğini listeledik. Her yaşam alanının farklı olduğunu biliyoruz, ancak temel eşyaların ortak olduğunu unutmuyoruz. Sadece en gerekli olanları listeye ekledik, çünkü gereksiz şeylere para harcamanı istemiyoruz.

Yazıda bahsettiğimiz eşyalardan sonra, kendi yaşam tarzına göre diğer ihtiyaçlarını ekleyebilirsin.

Bu içerikte seni neler bekliyor?

Başlamadan önce: Yapman ve bilmen gerekenler

1. Salon

2. Mutfak

3. Yatak odası

4. Çalışma odası - Oturma odası

5. Banyo

Son olarak

Başlamadan önce: Yapman ve bilmen gerekenler

Günlük rutinini düşün:

Bu listeden başka, günlük rutinlerini göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyacağın eşyaları da belirleyebilirsin. Bir gün boyunca evde olduğunu varsayalım: Günlük yaşamında en çok kullandığın ve ihtiyaç duyduğun eşyalar hangileri? Bu eşyaları belirleyerek, genellikle ihtiyacın olmayacak olanların çoğunu almamış olursun.

Tarzını belirle:

Seçim aşamasında çeşitli renkler ya da trend tasarımlar sana oldukça çekici görünebilir. Ancak uzun süre kullanabileceğin, dayanıklı ve sürdürülebilir her bir parça, gelecek için bir yatırımdır. Modüler koltuklar ya da kitaplıklar bu gibi ürünlere örnek olarak verilebilir. 

Bütçe planı oluştur:

Alışveriş yaparken bütçeni göz önünde bulundurmayı unutmamalısın. Bir bütçe planı oluştur ve bu planın dışına çıkmamaya çalış. Emin ol, düşündüğünden çok daha faydalı olacaktır.

  • Evinde bir an önce olması gereken parçaları belirlemekle ve onları almakla başla. Sonrasında planına göre diğer mobilyaları ve eşyaları dahil et.

Alanını ölç:

Ürün araştırmasına çıkmadan önce odanın şekline ve ölçülerine hakim olman gerekiyor. Ölçü aldıktan sonra bir taslak çıkararak, farklı yerleşim biçimlerine odaklanabilirsin. Bu sayede alacağın her parçanın büyüklüğünü ya da küçüklüğünü hesaplayabilir, alanını en iyi şekilde değerlendirebilirsin. 

  • Aklında bir koltuk takımı seti ya da bir köşe koltuk olabilir, fakat son kararı her zaman alanın verir. Yine de, farklı ürünleri birleştirip hayalindeki görünüme ulaşabilirsin. Örneğin üçlü bir koltuğu ve pufu birleştirerek portatif bir köşe koltuk oluşturabilirsin. 

Tavsiye! Eğer ölçülerin hazırsa, ancak mobilyalarının yerleşimi konusunda yardıma ihtiyacın varsa, endişelenme! Ücretsiz tasarım danışmanlığı hizmetimizle, alanını en doğru şekilde kullanmanın yollarını görebilirsin.

1. Salon

Salonun, evinde en fazla zaman geçireceğin alandır!

Salonda ise en fazla kullanacağın mobilyaların koltuklarındır. Koltukların, birbirini dengelemesi gereken iki özelliği bulunuyor: Kalite ve rahatlık. 

Koltuğunun yıllarca sana eşlik etmesi için kaliteli malzemelerden yapılmış olması gerekiyor. Kaliteli malzemeler almaya odaklanırken, rahatlığı arka plana atmamalısın. Koltuklarında hem uzanacak, hem dinlenecek, hem de sevdiklerinle vakit geçireceksin. Bu nedenle herkes için yeterli oturum alanı sağlamalı ve yorgun günlerde üstünden kalkmak istemeyeceğin kadar rahat olmalılar. Koltuk seçimi hakkında daha fazlası için, "Kaliteli koltuk nasıl seçilir?" yazımızı okuyabilirsin.

Misafir ağırlamayı seviyorsan, yeterli uyku alanı sunan yataklı koltuk modellerini tercih edebilirsin. Kolayca yatak haline gelen yataklı koltuk modelleri uzun film gecelerini daha keyifli hale getirebilir. Aynı zamanda küçük bir alanın varsa uzanabileceğin bir alan da yaratabilirler. Depolama alanı için ise uygun koltuk veya konsol modellerini seçebilirsin.

Salon için temel ihtiyaçlar: Koltuk takımı, televizyon ve TV ünitesi - konsol, halılar, perdeler, sehpalar. 

Daha ayrıntılı: En sevdiğin dizileri izlemek için bir yayın platformu, akşamları rahatlamanı sağlamak için yumuşak ışık yayan bir lambader. 

2. Yemek odası - Mutfak

Keyifli yemeklerin ve kahve molalarının buluşma noktası!

Mutfak dendiğinde, temel ihtiyaçları yemek yemek ve yemek yapmak olarak ayırabiliriz.

Yemek yerken: Günlük kullanım için evdeki kişilere yetecek kadar eşya yeterlidir. Bu maddeye renkli ve eğlenceli kupalar dahil değildir :)

Davet günleri için daha fazla misafire servis yapabileceğin ek bir yemek takımı da bulundurman gerekiyor. Yemek masanı seçerken, Lyno gibi açılabilen yemek masası modellerine yönelerek büyük akşam yemeklerini de hesaba katabilirsin. Yemek alanın salondaysa, genişleyebilen masalar sana yer tasarrufu da sağlayacaktır. 

Yemek - içecek hazırlarken: Büyük ev aletleri seçerken, güvendiğin markalara ve ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklere odaklanmalısın. Kullanımının pratik ve kolay olması da önemlidir. Küçük ev aletleri için ise, ilk önerimizden ilham alabilirsin. Örneğin, güne kahveyle başlamadan duramıyorsan, önceliğin bir kahve makinesi olmalıdır. "Smootie'siz hayır!" diyorsan, bir blender seni bekliyor.  

Mutfak için temel ihtiyaçlar: Yemek takımı, büyük - küçük ev aletleri, yemek servis setleri, yemek aksesuarları (tuzluk, karabiberlik, kesme tahtası, rende...), tava seti, tencere seti.  

Daha ayrıntılı: Kahve makinesi, blender, ölçü setleri gibi gününü kolaylaştıracak ve seni iyi hissettirecek her parça. 

3. Yatak odası

İkinizin de rahat edeceği bir yatak tercih etmen gerekiyor. Vücudunun ihtiyacı olan uykuyu alabilmen için doğru yatağı seçmek önemlidir. Aynı zamanda doğru yastık ve nevresim seçmezsen, iyi bir uyku çekemeyebilirsin. 

Tüm eşyalarınızı doğru şekilde yerleştirebileceğiniz bir dolap için günlük rutinlerinize göz atabilirsin. Daha çok askı alanına mı ihtiyacın var, yoksa raflara mı? 

Sabah ve akşamları hazırlanırken işinizi kolaylaştıracak bir berjer ya da bench seçmek önemlidir. Bunlar aynı zamanda makyaj masası önüne de yerleştirilebilirler.

Aklında bulunsun! Büyük eşyalar için termin sürelerine dikkat etmelisin.

Yatak odası için temel ihtiyaçlar: Yatak odası takımı, dolap, bench - berjer, uyku takımı (nevresim, yorgan, battaniye...)

4. Çalışma odası

Çalışma odası, salon kadar rahat hissetmen gereken ve odaklanmayı sağlamak için düzenli olması gereken bir alandır. Bu nedenle eşyalarını bu kriterlere uygun olarak seçmeli ve yerleştirmelisin.

Lyno, sabit formuyla günlük projelerini tamamlamak için ideal bir alan sunuyor. Eğer biraz daha rahat bir pozisyon arıyorsan, bir Loveseat + puf kombinasyonunu veya dinlenme koltuğunu da değerlendirebilirsin.

Çalışma odası için temel ihtiyaçlar: Masa, sandalye - oturma alanı, raf ya da dolap gibi depolama alanları

5. Banyo

Havlular! Evet, aklına ilk önce sabun ya da şampuan gelmiş olabilir, fakat en fazla kullanacağın banyo eşyalarından biri havludur. Senin, eşinin ve misafirlerin günlük kullanımları ve duş sonrası kullanımlar için evde yeterince havlu bulundurman gerekiyor. 

Eğer evinde kapalı bir duş alanı yoksa, banyoyu ıslatmamak için bir duş perdesi işini görecektir. Duş içerisinde malzemelerini yerleştirmek için uygun bir alan oluşturmalısın. 

Diş fırçası gibi kolayca kirlenebilecek eşyaların için banyoda yeterli kapaklı dolap olmasına özen göstermelisin. Dolap görüntüsünden hoşlanmıyorsan, ayna arkasına gizli modelleri tercih edebilirsin.

Banyo için temel ihtiyaçlar: Banyo için beyaz eşyalar (çamaşır - kurutma makinesi), havlu takımları (günlük kullanım havuluları, bornozlar), duş malzemeleri

Son olarak

Aksesuarlar:

Odan bir tabloysa, aksesuarlar bu resmin son küçük dokunuşlarıdır. Odanın tüm havasını değiştirebilecek kırlentleri, koltuk şallarını ve küçük dekorları atlamamalısın. 

Kişisel parçalarınız evinizde önemli bir rol oynar. İkinizin de beğendiği dekorasyonların yanı sıra, evinizden alınmış bir parça, evinize daha fazla kişilik katacaktır. Bu bir çerçeve, bir dekoratif obje veya bir battaniye bile olabilir.

Ortak kararlar:

Birlikte ev kurmak, ortak verilmesi gereken kararlardan oluşur. Birbirinizin zevklerini ve ihtiyaçlarını arka plana atmadan seçimlerinizi yapmalısınız.

Adım adım ilerle:

Bir evi birleştirmek ve yaşamak için uygun hale getirmek zaman alır. Bu nedenle eksikler her zaman ortaya çıkabilir, ancak bunları fark edip düzeltmek kolay olacaktır.

Daha fazla ilham için en güvenilir kaynaklardan biri, hem yorumlarıyla hem de fotoğraflarıyla Normodseverler! Normod kullanıcılarının ev düzenlemeleri, senin de evinde görmek istediğin noktalara sahip olabilir. Eğer canlı görmek istiyorsan, İstanbul, İzmir ve Ankara'daki showroom adreslerimizi görmek için buraya tıkla! Seninle tanışmak için sabırsızlanıyoruz. 

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 21.840 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat49.640 TL