Carle Margo Halı, Normod

İçinde rahat hissedeceğin bir odada, parçaların birbiriyle uyumlu olması önemlidir.

Dekorasyon söz konusu olduğunda, koltuklar ve halılar gibi ana parçalar, bu hissiyatı yakalamanın temelini oluşturur.

Bu ambiyansı yaratmak için koltuklarına uygun hangi halı modellerini seçmelisin? Normod koltukları ve halılarıyla evinin dekorasyonunu tamamlaman için önerilerimiz var.

Bu içerikte seni neler bekliyor?

1. Aynı renk halılar ile dekorasyonunu tamamla

2. Farklı tondaki halılar ile kontrast yarat

3. Desenli halı modellerini unutmayalım! 

4. Tarzına uyan bir halı modeli

5. Dekorasyonunda öne çıkan bir halı modeli

6. Dekorları alanına kat!

7. Halı seçerken dikkat etmen gerekenler nelerdir? 

1. Aynı renk halılar ile dekorasyonunu tamamla

Kolaya kaçmıyoruz, pratik bir şekilde işi bitiriyoruz!

Hızlı bir çözüm mü arıyorsun? Koltuğunla aynı renkteki bir halı, görünümünü tamamlamak için doğru bir seçim olacaktır. Özellikle Klem 346 x 210 gibi büyük bir köşe koltuğun varsa, koltuğunla aynı renkteki bir halı, mekanın genel dengesini kolayca korumanı ve ferah bir alan yaratmanı sağlayacaktır.

Capri halıyı neden seviyoruz?

Uyumlu: Capri halının kırık beyaz rengi, tüm dekorasyonlara uyum sağlayabilecek tondadır.

Ferah görünüm: Kırık beyaz rengiyle odanı olduğundan daha ferah ve geniş gösterir, bu sayede büyük ya da küçük alanlarda endişe etmeden kullanabilirsin.

2. Farklı tondaki halılar ile kontrast yarat

Halılar dekorasyonun tamamlayıcı parçaları olabilir ve koltuklarla aynı renkte olmaları şart değildir. Koltuğundan birkaç ton açık ya da koyu bir renk seçerek kontrast yaratabilirsin. Bu, bütünlüğü bozmadan uyumlu bir ambiyans oluşturmanı sağlar. Hem dinlenebileceğin hem de enerjini toplayabileceğin bir alan için bu görüntüden ilham alabilirsin.

Bruno halıyı neden seviyoruz?

Kontrast ve uyum: Gri, salonlarda sıklıkla görülen bir renktir. Doğru kullanıldığında hem doğal hem de endüstriyel bir görünüm sağlayabilir. Bruno halının gri tonu, siyah ve beyaz arası bir ton olmasıyla metal detaylarla ve ahşap mobilyalarla uyumludur.

3. Desenli halı modellerini unutmayalım!

Kontrast oluşturmanın ve odana derinlik kazandırmanın başka bir yolu da, desenlerle ve dokumalarla oynamaktır. Eğer koltuklarının kumaşı desenliyse, dengelemek için düz renkte ve sade tasarımlı halılar tercih edebilirsin. Carle gibi minimal tasarımlı bir koltuğa sahipsen, desenli ya da tüylü halı modellerini yaşam alanına katabilirsin. Leona halı, yoğun desenleriyle odanda göz yormadan yerini almaya hazır.

Leona halıyı neden seviyoruz? 

Desen uyumu: Leona halı, Carle koltuk gibi minimal mobilyalarla uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Yoğun desenleri, Bukle gibi dokulu kumaşların zenginliğini de ön plana çıkararak oturma odana göz alıcı bir görünüm kazandırır.

Minimalist tarzlara canlılık: Leona halının sade tarzlara uyum sağlayacak etkileyici tasarımı, yaşam alanına canlılık ve hareketlilik katacaktır.

4. Tarzına uyan bir halı modeli

Odanda kullanacağın halıyı, istediğin stilin temel unsurlarını göz önünde bulundurarak seçebilirsin. Klasik modern, geçmişten gelen zarif detayları günümüz yaklaşımıyla bir araya getirir. Bu görünümü daha da sofistike hale getiren Klem Slim Üçlü Koltuk, sade tasarımı ve yeşilin en güzel tonlarıyla birlikte bu alana modern bir dokunuş ekliyor. 

Terra halıyı neden seviyoruz? 

Sıcak ve davetkar atmosfer: Odanda geleneksel bir etki yaratmak için, modern dokunuşlarla birlikte vintage bir halı tercih edebilirsin. Vintage desenler ve sıcak renkler, mekanına davetkar bir atmosfer katarak konforlu bir yaşam alanı oluşturmanı sağlar.

Uyumlu renkler: Terra halı, renkleriyle bu görünümü tamamlarken, vintage deseni odadaki diğer parçalarla uyum yakalamasına yardımcı olur.

5. Dekorasyonunda öne çıkan bir halı modeli

Şimdiye kadar halıların görünümleri tamamlayıcı ve uyum sağlayıcı parçalar olduklarını konuştuk. Ancak bir odaya adım attığında, halılar genellikle ilk dikkat çeken parçalar değildir, öyle değil mi? Bir daha düşün. Sade ve nötr tonlarda bir odada, halını ön plana çıkararak cesur bir tarza kavuşabilirsin.

Tavsiye! Odanda koltuklarını değiştirmek gibi büyük bir adım atamıyorsan, cesur halılara yönelebilirsin.

Savanna halıyı neden seviyoruz? 

Kişiliğini yansıt: Savanna halının kendine özgü bir karakteri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sıcak ve soğuk tonları çizgilerinde bir araya getirerek, yaşam alanlarında harikalar yaratıyor. Bu sayede, sade bir odada bile kendi tarzını ve kişiliğini yansıtabilirsin.

Odak noktası: Savanna halıyı kullanarak, odanda yeni bir odak noktası oluşturabilirsin. Bu sayede, dikkatleri halına çekebilir ve dekorasyonuna farklı bir boyut katabilirsin. 

6. Dekorları alanına kat!

Halı seçiminde uyum sağlayacak parçalar sadece koltuklarla sınırlı değildir, odandaki diğer dekorlar da önemlidir.

Örneğin, fitilli kadifenin sütlü kahve rengini ele alalım. Trey halıyla oldukça keskin bir kontrast yarattıktan sonra, halının rengindeki kırlentleri ya da koltuk şalını koltuğuna yerleştirebilirsin. Bu, keskin geçişi yumuşatır ve odanın içerisinde bir bütünlük sağlar.

Trey halıyı eden seviyoruz?

Yumuşak hissiyat: Trey halı, yumuşacık dokusu ve minimal fakat orijinal tasarımıyla halı seçimindeki en güvenilir parçalardan biridir.

Uyumlu kombinler: Farklı çizgileriyle uyum sağlayacak Mesopotamia kırlent takımıyla tamamlayabilirsin. Bu sayede, halının etkisini dengeleyebilir ve odana zarif bir hava katabilirsin.

7. Halı seçerken dikkat etmen gerekenler nelerdir?

Farklı tasarımları ve renkleri değerlendirmek oldukça eğlenceli, fakat halı seçerken unutmaman gerekenleri bir kez daha hatırlatmak isteriz!

Ölçü almayı ihmal etme

Halı arayışına çıkmadan önce mutlaka alanının ölçülerini almalısın.

Kullanacağın koltuk sayısı ve koltuklarının büyüklükleri de seçeceğin halının ölçüsünü belirleyen unsurlardandır.

Yerlere renkli kağıtlar sererek ya da renkli bantlar kullanarak farklı boyutları ve görünümleri değerlendirebilirsin.

Önce dene

İnternette gördüğün halılar ne kadar hoş görünüyor olsa da, imkanın varsa halıları canlı görmek her zaman iyidir.

Sadece görünümleri değil, boyutlarını da daha iyi görebilir, dokularını hissedebilirsin.

Normod deneyim merkezlerindeki zone'lar, farklı koltuklar ve tarzlarda dekore edilir, bu sayede ilham alabileceğin bir sürü seçeneğin bulunur!

Eğer canlı görme fırsatın yoksa

Kullanıcı yorumlarını okuyarak ve fotoğrafları inceleyerek daha rahat karar verebilirsin. Normod'un gerçek yorumlar sayfasında 1000'den fazla yorum bulunuyor (ve neredeyse hepsi fotoğraflı!). 

Hala kararsız mısın?

Kişisel alanın, tamamen seni yansıtmalıdır. Senin beğenine uyacak bir alan yaratmak en önemli odak noktamız.

Hala kararsızsan, bizimle iletişime geçebilir, iç mimarlardan oluşan satış ekibimizden tavsiyeler alabilir ve ücretsiz tasarım danışmanlığımızdan faydalanabilirsin.

Üzerinde yürürken bile mutlu hissedeceğin, senin için en doğru halıyı keşfetmek için sabırsızlanıyoruz!

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL