Koltuk rengi nasıl seçilir, Normod modern ve modüler koltuklar

Koltuğunun rengi odanın tüm havasını değiştirebilecek önemli bir ayrıntıdır. Bu nedenle doğru bir seçim yapmak önemlidir. Fakat birçok farklı renk arasında hangisini seçeceksin? En iyi koltuk rengine karar verebilmen için sana yardımcı olacak tavsiyelerimizi derledik.

Başlamadan önce: Deneyim merkezlerimizde tüm kumaş ve renk seçeneklerimizi deneyimleyebileceğini unutma! Eğer gelemiyorsan endişelenme, kumaş numunelerini evinde deneyebilirsin. Bunun için yapman gereken sadece ücretsiz numune talebi oluşturmak!

Koltuk rengini seçmekte ya da dekorasyon konusunda kararsızlık yaşıyorsan, ücretsiz tasarım danışmanlığımızdan faydalanabilirsin. İç mimarlardan oluşan satış ekibimizle, aklına takılan sorulara çözüm bulmak için buradayız.

Bu içerikte seni neler bekliyor? 

1. Koltuğunu nerede kullanacaksın?

2. Odanın büyüklüğüne göre koltuk renklerine karar ver

3. Tarzına göre koltuk rengini seç

4. Koltuğunun büyüklüğü seçeceğin rengi etkiler mi?

5. Renk seçiminde dikkat etmen gereken ipuçları

6. Odanın görünümünü tamamla

1. Koltuğunu nerede kullanacaksın?

Öncelikle, koltuğunu hangi odada kullanacağını düşünmelisin. Her odanın farklı işlevleri olduğu için koltuğunun odayla uyumlu olması önemlidir. Koltuğun, dinlenmek ve rahatlamak istediğin bir yerde mi olacak? Yoksa onu eğlenmek ve enerjini arttırmak istediğin bir alanda mı kullanmak istiyorsun?

Örneğin, çalışma odanda ya da yatak odanda kullanacağın koltuğun için, odaklanmanı sağlayacak açık ve nötr renklere yönelmelisin. Fitilli kadifenin açık tonları ve pastel renkleri, işlerine yoğunlaşırken seni huzurlu hissettirecektir. 

Salonunda ise daha çeşitli tarzları yansıtabilir, canlı ve parlak renklere yönelebilirsin. Farklı kumaş ve renkleri bir araya getirebilir, kişisel zevklerini ortaya koyabilirsin. 

Mutfakta daha çok zaman geçiriyorsan, koyu renkli koltuklar seçerek potansiyel kahve lekelerine karşı önlem alabilirsin. Kolayca silinebilen dokuma kadifenin Kurşun rengi, aynı zamanda odana modern bir dokunuş da yapacaktır. 

2. Odanın büyüklüğüne göre koltuk renklerine karar ver

Seçeceğin koltuk rengiyle, odanın algısını tamamen değiştirebilirsin. Koltuğunu küçük bir odada kullanacaksan, duvar renginle uyumlu bir koltuk rengi seçebilirsin. Böylece odanın daha geniş ve ferah görünmesini sağlayabilirsin. Duvar boyanla uyumlu bir koltuk rengi seçmek, odanın daha geniş olduğu izlenimini yaratmak için iyi bir seçenektir. Odanın yer rengi ve halı seçimin de seçimini etkileyebilir. Parkelerin koyu renkteyse, açık renkli bir halıyla yaşam alanını vurgulayarak odanın diğer alanlarından ayırabilirsin.

Mermer Gri ve diğer tüm açık renkler bir araya gelerek bu küçük odayı seni rahat hissettirecek bir alana dönüştürüyor. Daha sıcak bir görünüm istersen, doğal dokunun Fildişi rengini, ya da kadifenin Ekru rengini tercih edebilirsin. 

3. Tarzına göre koltuk rengini seç

Yaşam alanın, hayalindeki dekorasyonu yaratmak için boş bir tuval görevi görür. Bu nedenle, seçeceğin koltuk rengi, oluşturacağın görüntünün en önemli unsurlarından biridir. Tarzına göre bir renk paleti oluşturarak, koltuk rengine ve diğer dekoratif detaylara karar verebilirsin. İşte farklı tarzlara yönelik seçebileceğin koltuk renkleri önerilerimiz:

Ferah ve uyumlu: Nötr renklerle İskandinav dekorasyonu

Nötr ve açık tonlar, güvenli bir seçenek olmalarının yanı sıra İskandinav tarzı gibi huzur verici dekorasyonlar oluşturmak için idealdir. Nötr renkler, farklı dekorasyon unsurlarıyla alanını istediğin şekilde şekillendirebilmeni sağlar. Ferah bir atmosfer yaratmak için açık renklere başvurabilir ve tamamlayıcı mobilyalarını açık renkli ahşap tonlarından seçebilirsin. Ayrıca, evine doğayı taşımak için bolca yeşil bitki kullanmayı da unutmamalısın!

Krem, ekru ve bej gibi açık renkler, sıkıldığında ve dekorasyonda değişiklik yapma ihtiyacı duyduğunda kolaylıkla değişiklik yapmanı sağlar. Koltuğun üzerindeki kırlentlerini değiştirerek veya yeni bir halı seçerek tamamen farklı bir görünüm elde edebilirsin!

Kadifenin Vanilya rengiyle tertemiz bir başlangıç yaptık, doğanın yeşillerini de doğal dokunun Kaktüs rengiyle Klem Slim tekli koltuklara taşıdık.

Canlı ve enerjik: Cesur renklerle Bohem dekorasyon 

Oturma odalarımızı dinlenmek ve rahatlamak için açık renklerle dekore etsek de enerjimizi yükseltmek, neşelenmek ve kendimizi daha iyi yansıtmak için farklı renklere de ihtiyaç duyabiliyoruz. Senin de aradığın buysa, koltuk renklerinde daha cesur davranabilirsin. Canlı ve parlak renkli bir koltukla salonunda bohem bir görünüm elde edebilirsin. 

Bu renkleri yoğun bir şekilde yansıtarak, bu görünümü en iyi şekilde oluşturabileceğin kadife kumaşın kiremit ya da hardal rengiyle her zaman enerjik hissedebilirsin. Ya da yıllar geçse de modası geçmeyen zümrüt yeşili ile daha retro bir görünüm yaratabilirsin. 

Farklı bir alternatif arıyorsan, daha kısa hav yüksekliğiyle dokuma kadife de sentetik yapısı ve sık dokusuyla canlı renkleri başarılı bir şekilde yansıtabilir.  

Hardal ve Zümrüt Yeşili bir araya gelerek birbirlerini nasıl da tamamlıyor! Bu eğlenceli renkleri kiremit renkli bir duvarla bir araya getirdik ve alana biraz daha sıcaklık kattık. 

Dengeli: Pastel renklerle Vintage dekorasyon

Nötr renklerin seni yansıtmadığını ve cesur renklerden sıkılacağını mı düşünüyorsun? Öyleyse, pastel renklerin yumuşak tonlarıyla alanını zarif bir şekilde renklendirmene izin ver! Pastel tonlar, istediğin tüm renklere farklı ve yumuşak tonlarda alternatifler sunabilir. Bu tonlar, gözleri üzerine çekmeden renkli bir görünüm oluşturmanı sağlar. 

Pastel renkleri alanına yerleştirdikten sonra eski görünümlü tamamlayıcılar ve ahşap dokunuşlarıyla vintage bir atmosfer yaratabilirsin. Bu nostaljik görünüme, fitilli kadife ve keten gibi dokular mükemmel bir şekilde eşlik edecektir.

Sisli Yeşil uyguladığımız köşe koltuk ile en sevdiğin anların tadını çıkarabilirsin. 

4. Koltuğunun büyüklüğü seçeceğin rengi etkiler mi?

Renk seçiminde dikkate alman gereken faktörler arasında koltukların sayısı ve büyüklüğü de önemlidir. Eğer odanda bir koltuk takımı kullanmayı düşünüyorsan, ton-sür-ton bir alan oluşturabilirsin. Bu sayede rahatça, uyumlu bir alan yaratırsın. 

Tavsiye! Normod'un modüler sistemi ile koltuklarını bir araya getirip bir köşe ya da L koltuk oluşturabilirsin. Birleştirildiğinde, koltuğunun farklı renklere sahip olmaması için aynı kumaş ve renkleri tercih edebilirsin.

Tek bir köşe koltuk dendiğinde aklına sadece doğal tonlar mı geliyor? Eğer büyük bir köşe koltuk odanın merkezi noktası olacaksa, cesur bir renk seçebilirsin. Bu şekilde odanın dikkat çeken ve canlı bir noktası olabilir.

5. Renk seçiminde dikkat etmen gereken ipuçları

  • Odan hazırsa ve sadece koltuğunu değiştiriyorsan, koltuğunun rengini seçerken mevcut dekorasyonunu göz önünde bulundurabilirsin. Odanın dekorasyonuyla uyumlu bir renk tercih ederek, koltuğunun odanın renklerine rahatlıkla karışmasını sağlayabilirsin.
  • Eğer evinde evcil hayvanların varsa veya koltuğunu kolayca kirlenebilecek bir yere yerleştireceksen, temizlemesi kolay bir kumaş seçmek önemlidir. Kadife ve dokuma kadife kumaşlarımız, patilerin zarar veremeyeceği kadar sık dokulu olup, aynı zamanda sentetik içerikleri sayesinde kolayca temizlenebilir.
  • Seçeceğin kumaş türü de renk seçimini etkileyen bir faktör olabilir. Sentetik kumaşlar özellikle koyu ve parlak renkleri daha iyi yansıtabilirken, doğal kumaşlar renkleri biraz daha yumuşak ve mat bir şekilde yansıtır. Koltuk rengini seçerken bu detayları göz önünde bulundurmayı unutmamalısın. Örneğin, parlak ve canlı renkleri sentetik hissiyatıyla en iyi yansıtabilen kumaşlardan biri kadifedir. Keten ise daha mat bir görünüme sahiptir.

6. Odanın görünümü tamamla

Pinterest gibi ilham verici sitelerdeki koltuk renklerini ve dekorasyonları inceleyip, beğendiklerini kendi yaşam alanına uyarlayabilirsin. Örneğin, bohem bir dekorasyon istiyorsan, bohem tarzda dekore edilmiş evlere göz atabilirsin. Koltuğun kullanıldığı odalar, duvar renkleri ve tamamlayıcı dekorlar gibi unsurlar ortak noktalar bulmanı sağlayabilir.

Instagram sayfamızda, çeşitli tarzlarda dekore edilmiş ilham verici alanlar bulabilirsin. Farklı kumaşlar ve renkleri nasıl bir araya getirdiğimizi inceleyebilir ve aklındaki renkleri nasıl kullandığımızı görebilirsin! Koltuk rengini seçmekte bu görseller sana oldukça yardımcı olacaktır. Beğendiğin kumaş ve renklerin numunelerini ücretsiz talep edip, evinin ışığında rahatça inceleyebilirsin. 

Koltuk renklerini görmek için showroom'ları ziyaret etmek de sana ilham verebilir. Deneyim merkezlerimize gelerek küçük odalar şeklinde düzenlenmiş koltukları inceleyebilir, tüm kumaş renklerimizi görebilir ve dekorasyonlarımızdan ilham alabilirsin. Ayrıca, Normod deneyiminde sana yardımcı olacak satış ekibimizi de unutmayalım!

Deneyim merkezlerimizin adreslerine buradan ulaşabilir ve aklındaki sorular için bizimle iletişime geçebilirsin.

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL