Sonbahar dekorasyonu nasıl yapılır?

Serin bir esinti hissetmeye başladık, yaz günleri sona erdi! Sonbahar kapımızı çalıyor ve her yeri kurumuş yaprakların sarmasına hazırız. Eğer bu romantik havayı daha fazla görmek istersen, sonbaharı Normod'un ürünleriyle yaşam alanına taşımaya ne dersin? Hazırsan, başlayalım!

Bu içerikte seni neler bekliyor?

Başlamadan önce: Sonbahar ile değişim zamanı!

1. Sonbahar için bir renk paleti oluştur

2. Ahşap dekorların sonbahardaki etkisi

3. Sonbaharda ayaklarını sıcak tutan halı modelleri

4. Sonbahar dekorasyonunda kırlentler ve battaniyeler

5. Sonbaharda doğallığın dokunuşu

6. Odanı sonbahar ışıklarıyla aydınlat

Başlamadan önce: Sonbahar ile değişim zamanı!

Genellikle yeni başlangıçlarımızı ve dileklerimizi yeni yıl kararlarına saklarız: Yeniden spor yapmaya başlamak, daha fazla kitap okumak ya da daha sağlıklı beslenmek gibi hedefler hiçbirimize yabancı değil. Fakat birdenbire tüm alışkanlıklarımızı değiştirmek, zorlu bir görevdir.

Sonbahara giriş yaparken, yeni bir başlangıca ihtiyacın varsa, bu günler mükemmel fırsatlardır. Yazın rahatladığımız ve gevşediğimiz günlerden sonra, kendimize yönelmeye yavaşça başlayabiliriz.

Temiz ve yenilenmiş bir alan, zihnini de berraklaştırır. Sonbaharın kırmızı ve turuncu tonları, seni yormadan harekete geçmene yardımcı olurken, sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratmanı sağlayacaktır. Çevreyle uyumlu bir sonbahar dekorunu, büyük değişikliklerle ya da küçük dokunuşlarla yaşam alanına taşıyabilirsin.

1. Sonbahar için bir renk paleti oluştur

Sonbaharın tadını çıkarırken, dışarıda gördüğün tonları yaşam alanına taşıyarak bu romantik atmosferi evinde de deneyimleyebilirsin. Bu sezonun imza renkleri olan sarı ve turuncuyu özellikle koltuklarında kullanarak, salonunda bohem bir hava yaratabilirsin. Bu canlı renkleri dengelemek için ise soğuk - nötr renklere de yer verebilirsin.

Göz at! Kadife - Kiremit, Dokuma Kadife - Bakır ve Keten - Yanık Turuncu! Sonbaharı yansıtan kumaşlarımızı görmek ve deneyimlemek için deneyim merkezlerimizi ziyaret edebilir, ya da ücretsiz kumaş numunesi talebinde bulunabilirsin. 

Eğer canlı renkleri büyük parçalarda kullanmak sana göre değilse, endişelenme! Turuncu ve kiremit tonlarını berjer ya da tekli koltuk gibi küçük mobilyalarında kullanarak, dekorunda dengeyi yakalayabilirsin. Bu sayede, nötr tonların arasında dikkatleri üzerine çekeceklerdir!

Kadife - Kiremit, yumuşacık dokusu ve canlı renkleriyle sonbaharın sembolü haline gelecek en göz alıcı renklerden! Bu dokunun sıcaklığı ve yoğun renkleriyle sonbaharı yaşam alanına getirebilirsin. Bu takımı incelemek için fotoğrafa tıkla!

Tavsiye! Normod koltukların sezon değişimlerine her zaman hazır! İstediğin zaman farklı ayaklar alarak koltuklarına yeni bir görünüm kazandırabilirsin. 

2. Ahşap dekorların sonbahardaki etkisi

Sonbaharı en iyi şekilde yansıtacak dekorlar arasında, vintage etkisi yaratan ve eskitilmiş parçaları kullanmak vardır. Doğal ahşap renklerine sahip parçalar, sonbaharın taze ve doğal havasını yaşam alanına kolayca taşıyabilir. Özellikle sehpalar hem fonksiyonel hem de şık bir dekor parçası olarak kullanılabilirler. 

Norac'ın doğal ahşap dokusu, mekanına sıcaklık ve karakter katarak sonbaharın ruhunu yansıtacak! Sehpa koleksiyonumuz için fotoğrafa tıkla!

3. Sonbaharda ayaklarını sıcak tutan halı modelleri

Sonbaharın serin havalarının geldiği günlerde, hava değişikliklerine karşı dikkatli olmak her zaman akıllıca bir seçenektir. Jüt halılar ve ince kilimler gibi ayaklarını serin tutan halı modellerini şimdilik dolaba kaldırma zamanı! Yumuşak ve pofuduk halılar, sonbahar için en uygun seçeneklerdendir. 

Pastel ya da toprak tonlarındaki uzun tüylü halılar, hem görsel olarak oluşturduğumuz renk paletine uyum sağlayacak, hem de daha sıcak hissetmene yardımcı olacaktır. Vintage görünümlü bir halı seçerek, sonbaharın nostaljik havasına bir adım daha yaklaşabilirsin.

Rossa halı'nın yumuşacık dokusu ve pastel tonları, sonbaharın serinliğini sana unutturacak! Rossa'yla tanışmak için fotoğrafa tıkla.

4. Sonbahar dekorasyonunda kırlentler ve battaniyeler

Temelleri oluşturduğumuza göre, ayrıntılara odaklanmaya başlayabiliriz. Alanını daha fazla kişiselleştirmek için punch kırlentler ve yumuşak battaniyeler kullanabilirsin.

Baharı simgeleyen çiçek desenleri şimdilik bize veda ediyor ve yerine sonbaharı evine taşıyabileceğin etnik desenli kırlentler alıyor. Halı modelleri konusundaki önerimiz gibi, sonbahar renkleriyle birlikte, toprak tonları harika tamamlayıcılardır. Bu kırlentler, sonbaharın atmosferini odana taşıyacak ve rahatlamak istediğinde başını yaslayabileceğin bir alan sağlayacaktır.

Örgülü ve kalın battaniyeleri ise koltuk şalı olarak oturma odandaki koltukların üzerine atabilirsin. Bu şekilde akşamları daha fazla sıcaklık ve rahatlık sağlarken, aynı battaniyeleri yatak odasında da kullanarak farklı bir görünüm yaratabilirsin.

Minimal görünümleriyle yaşam alanına etnik bir dokunuş katacak Mesopotamia punch kırlent takımını incelemek için fotoğrafa tıkla! Tüm kırlent koleksiyonumuza ise buradan ulaşabilirsin.

5. Sonbaharda doğallığın dokunuşu

Uzun kuru dallar, taş vazolardaki büyük bitkiler ve kozalaklar gibi dekoratif parçalar, sonbahar dekorasyonunu tamamlamanın son dokunuşlarıdır. Ayrıca, rustik dekorasyon tarzını beğeniyorsan, bu doğal parçalar yıl boyunca evinde hoş dokunuşlar olarak kalabilirler. Doğal dekorlar, yaşam alanına huzur veren ve sakinleştirici bir etki yaratan özelliklere sahiptir. Bu parçaları yemek masasında veya kitaplık raflarında kullanarak, sonbaharın güzelliğini evinin her köşesine taşıyabilirsin.

Tavsiye! Serin akşamlarına eşlik edecek sıcak kahve ve sonbahar temalı film ikilisinden daha iyi ne olabilir! Film önerimiz Ölü Ozanlar Derneği. Yanına zencefilli kurabiyelerini almayı unutma, iyi seyirler!

6. Odanı sonbahar ışıklarıyla aydınlat

Işıkları loşlaştırmadığımız bir sonbahar hayal edemeyiz, değil mi? Evini sonbahara hazırlarken, ışıklandırmaların da önemli bir rol oynadığını göz ardı edemeyiz. Özellikle yere yerleştireceğin ayaklı sarı lambalarla, sonbaharın turuncu ve sarı güneş batımının rahatlatıcı etkisini yaşam alanında devam ettirebilirsin.

Tavsiye! Akşam saatlerinde sonbaharın romantik havasını mumlarla yaşam alanına taşıyabilirsin. Tarçın ya da orman kokulu mumlar tercih ederek istediğin ambiyansı odanda oluşturabilir, odanı yumuşak ışıklarla aydınlatabilirsin. Mumları söndürdükten sonra odanı iyice havalandırmayı ihmal etme, doğal hava her zaman en iyisidir!

Klem Üçlü Koltuk Doğal Doku - Fildişi, Normod

Klem Üçlü Koltuk, Doğal Doku - Fildişi seçeneğiyle, Normodseverler tarafından her zaman en sevilenlerden biri oldu! Sen de onu yaşam alanında görmek ister misin? İncelemek için fotoğrafa tıkla! 

İşte bu kadar, yeni sezona birlikte hazırız! Eğer dekorasyon konusunda yardıma ihtiyacın varsa, ücretsiz tasarım danışmanlığı hizmetimizden yararlanmak için randevunu oluşturabilirsin. Aklına takılan tüm soru işaretlerinde bizimle iletişime geçebilirsin. Keyifli sonbaharlar!

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL