Normod'un yataklı koltuğu Losa

Günün her saatinde ihtiyaçlarını karşılayabilecek yataklı koltuğu bulmak zor bir iş gibi görünebilir. Endişelenme, senin için farklı çekyat türlerini ve onları kaliteli yapan özellikleri inceledik.

Ve bu özellikleri bir araya getiren yataklı koltuğu tasarladık.

Bir çekyatı/yataklı koltuğu kaliteli yapan noktaları birlikte inceleyelim ve Normod'un uzun zamandır merakla beklenen yataklı koltuğu Losa'yı sana tanıtalım!

Bu içerikte seni neler bekliyor? (Başlıklara tıklayarak istediğin bölüme gidebilirsin!)
Başlamadan önce: Çekyat türleri nasıl birbirinden ayrılır?
1. Kaliteli iskelet, dayanıklılığın anahtarıdır

2. Vücuduna doğru desteği sağlayan bir sünger
3. İki kişinin uyuyabileceği kadar yer var mı?
4. Koltuk ya da yatak, her formda rahat!
5. Pratik ve kolay kullanım
Bonus: Losa, ideal bir yataklı koltuk!

Normod Losa Üçlü Yataklı Koltuk - Doğal Doku
Yataklı koltuğumuz Losa'yı incelemek için fotoğrafa tıkla!

Başlamadan önce: Çekyat türleri nasıl birbirinden ayrılır?

Hayatımızın her döneminde çekyatları görmüş ve muhtemelen çoğu modeli denemişizdir. En sık rastlayabileceğin çekyat modelleri ve yataklı koltuklar hakkında bilgilerimizi tazeleyelim:

1. Geleneksel model çekyatlar

Geleneksel çekyat modellerde, koltuğun içerisinde saklı bir yatak minderi bulunur. Koltuk, altında bulunan bir mekanizmayla açılır ve minder dışarı çıkar. Ek bir metal çerçeve veya yaylar, yatağı destekler ve koltuk formuna dönüştürürken aynı mekanizmayla yatağı tekrar koltuğun içine katlayabiliriz.

İçerisinden minder çıkan çekyat modelleri iki kişi için yeterli alan sunabilir, ancak destekleyici malzemeleri yeterince kaliteli değilse, kısa süre içinde formu bozulabilir. Yatak formunda kullanılan süngerin de aynı kalitede olması ve konfor sağlaması gerekir. Koltuğunun tasarımı senin için önemliyse, yatak formunda estetik açıdan eksikliklere neden olabilir.

2. Kanepe çekyatlar

Karşımıza çıkan diğer model ise kanepe tipi çekyat modelleridirBu modellerde sırt bölümü aşağıya doğru düşerek düz bir yatak oluşturur. Sırt bölümünün açılabilmesi için koltuğun arkasında boşluk bulundurman veya koltuğunu uygun bir alana taşıman gerekebilir. Eski formuna dönmesi için sırtı yukarı çekebilirsin. 

Yatak kısmına eklenen sırt bölümü, genellikle oturum alanıyla aynı malzemelerden yapılmaz. Bu nedenle, yatak formuna geçildiğinde her noktada eşit bir konfor sağlayamayabilir. Ayrıca, seçtiğin koltuk ağırsa ya da koltuğun mekanizması karmaşıksa kullanımını zorlaştırabilir.

Normod - Losa ile konforun tadını çıkarabilirsin!

3. Yataklı koltuklar

Yataklı koltukların mekanizması genellikle karmaşık veya zorlayıcı değildir. Koltuğun altındaki mekanizmayı dışarı doğru kaydırdıktan sonra, oturum süngeri açılarak yatak halini alır. Yatak alanı tamamen süngerden oluştuğu için gece boyunca rahat bir uyku deneyimi sunar. Sünger boyutuna bağlı olarak, 2 kişi rahatlıkla uyuyabilir.

Kaliteli malzemelerle desteklenirse, yıllarca sorunsuzca kullanılabilir. Koltuğa döndürmek istediğinde, mekanizmayı koltuğun içine itmen ve süngeri katlaman yeterli olacaktır.

Merhaba Losa! Losa'yla, Normod konforunu ve kalitesini yatak formuyla bir araya getirdik! Pratik mekanizmasıyla, sadece 4 adımda yatak halini alabilir. 10 cm kalınlığındaki 35 DNS HR premium sünger üzerinde, 2 kişi rahatlıkla geceyi konforlu bir şekilde geçirir.

4. Futon çekyatlar

Futon tipi çekyatlar kullanımı en kolay olanlardan biridir. Bu koltukların kolları aşağıya doğru inerek oturma alanını uzatır. Genişleyen oturma alanı yatak haline gelir. Ancak sadece bir kişinin yatabileceği kadar genişlik sunar. Küçük evler ve sınırlı alanlar için ideal seçeneklerdendir. Mekanizması kalitesizse, kolları zamanla aşağı doğru düşebilir.

Aklında bulunsun! Klasik Normod'lar, sırt minderleri kaldırıldığında 72 cm'lik bir derinliğe ulaşır. Bu sayede yataklı bir koltuk tercih etmesen bile, minimal İskandinav tasarımını odana taşıyabilir ve bir kişinin rahatlıkla uyuyabileceği uyku alanına sahip olabilirsin. Odana getireceği estetik ve konforu da unutmayalım! :) 

1. Kaliteli iskelet, dayanıklılığın anahtarıdır

Tüm çekyat ve yataklı koltuk modellerinde, koltuğun temelini oluşturan ahşap veya metal bir iskelet bulunur. Kaliteli bir ahşap temeli ve çelik parçalarla desteklenmiş bir mekanizmayı tercih etmek, en iyi seçenektir. Koltuklarda ve çekyatlarda en çok tercih edilen malzemeler masif formdaki kayın, meşe gibi hammaddeler veya daha fazla dayanıklılık sağlamak için kontraplak formunda kullanılan kayındır.

Mekanizmalarda kullanılan ek parçalar ve bağlantıların aynı şekilde kaliteli olması, uzun süreli problemsiz bir kullanımın anahtarıdır. Aynı zamanda süngerlerin ahşap latalar ya da zig zag yaylarla desteklenmesi, koltuğun dayanıklılığını arttıracak ve konforlu bir gece geçirmene yardımcı olacaktır.

Kaliteli iskeletiyle, Losa hem koltuk hem yatak formunda konforludur

Yataklı koltuğun tamamen metal bir iskeletten oluşması, kalitesizse ilerleyen dönemlerde gıcırdama veya uygun hava koşulları sağlanmadığında paslanma gibi sorunlara neden olabilir. Aynı şekilde, kalitesiz ahşap malzemeler ve bağlantılar, yataklı koltuğunun kırılmasına veya şeklinin bozulmasına yol açabilir.

2. Vücuduna doğru desteği sağlayan bir sünger

Kimse uyandığında boyun ya da sırt ağrısı çekmek istemez. Bu nedenle, kullanılan süngerin kalınlığı ve yatma alanının büyük bir bölümünün sünger olup olmadığı, kalite kadar önemlidir. Yataklı koltukta sadece birkaç gece geçirsen bile, kesintisiz ve ağrısız bir uyku deneyimi yaşamalısın. 

Çoğu çekyat ve yataklı koltukta, yatak formuna dönüşürken sırt bölümü yatağın bir parçası olarak eklenir. Bu bölge oturum süngerinden daha sertse, uyuyan kişinin konforunu etkileyebilir. (Örneğin, kanepe tipi çekyatlar.) 

32 - 35 DNS aralığındaki süngerler, hem yumuşaklık hem de destek arasında mükemmel dengeyi koruyabilen kalitede bir süngerdir. Eğer HR gibi özelliklerle desteklenirse, vücudunun ihtiyacı olan orta - yumuşak desteği sağlayacak ve yıllar boyunca misafirlerinin keyifle uyuyabileceği bir alan yaratacaktır. Bu desteği sağlayamayan DNS aralığında ve yetersiz süngerler, hem koltuk formunda hem de yatak formunda rahatsızlık verecektir. 

Yatak formunda en azından 10 cm'lik bir sünger ya da karyola olmalıdır. Eğer koltuğun içerisinden çıkan bir karyola varsa, oturum alanı kadar yatak formunun da rahat olup olmadığını denemelisin. 

3. İki kişinin uyuyabileceği kadar yer var mı?

İskelet ve sünger kalitesinden sonra dikkat etmen gereken nokta, iki kişinin rahatça sığabileceği bir yatak boyutudur. Mekanizmalarına ve koltuğun sırt - oturum alanı ölçülerine bağlı olarak yatak alanının genişliği ve derinliği değişebilir. Yatak olarak açılsa da genellikle çekyatlar bir kişinin rahatça uyuyabileceği şekilde tasarlanır.

Tek kişinin sığabileceği boyutta bir çekyat arıyorsan, bulabileceğin ürünlerin sayısı oldukça fazladır. Fakat iki kişinin rahatça yatabileceği ölçüleri tercih etmen hem misafirlerinin geceyi daha rahat geçirmesini sağlar, hem de dinlenme alanı olarak kullanırken sen rahat edebilirsin.

Özellikle alanın dar ve sıkışıksa, koltuğunu en verimli şekilde kullanmak için sana sağlayacağı yatak ölçülerini değerlendirmeyi ihmal etmemelisin. 

Losa yataklı koltukta iki kişi rahatça uyuyabilir

Tek kişilik çekyatların aksine, Losa'da bu alanı ikiye katladık! Losa'nın 158 cm'lik derinliği sayesinde, iki kişi rahatlıkla uyuyabilir! Tek kişi ise dilediği gibi hareket edebileceği, büyük bir alana sahip olur. Üçlü koltuk boyutları sayesinde, Losa dar alanlarda da kurtarıcıdır.

Eğer yataklı koltuk istiyorsan, fakat aklındaki Klem modelden de vazgeçmek istemiyorsan, üzülme! Tüm Normod'lar sırt minderleri kaldırıldığında bir kişinin rahatça uyuyabileceği 72 cm'lik alana sahiptir.

4. Koltuk ya da yatak, her formda rahat!

Kimse uyumadığında, koltuk formunu ya da dinlenme alanını kullanacaksın. Bu nedenle kendi zevklerini ve tercihlerini de kesinlikle unutmamalısın! 

Yataklı koltuğunun, iki kişilik bir yatak olmasının ötesinde, koltuk formunda da ihtiyaçlarını karşılaması ve seni yansıtan estetik bir görünüme sahip olması gerekiyor. Ürünlerinin işlevselliği ilk adım olabilir, ancak kişisel zevklerini hiçbir zaman göz ardı etmemeli ve seni mutlu edecek ürünlere yönelmelisin.

Özelleştirilebilir ve yaşam tarzına uygun bir yataklı koltuk seçerek, hayalini kurduğun dekorasyona ulaşırken misafirlerinin geceyi nasıl geçirecekleriyle ilgili endişelerini ortadan kaldırabilirsin.

Normod'un tüm ürünleri gibi, Losa da özelleştirilebilir

Tavsiye! Losa'da terletmeyen ve seni daima serin tutacak Doğal Doku kumaşı tercih ederek, misafirlerinin her noktada rahat etmesini sağlayabilirsin.

5. Pratik ve kolay kullanım

Saydığımız tüm maddeleri tamamen karşılayan bir yataklı koltuk buldun, fakat yatak ve koltuk formunu değiştirirken kullandığın mekanizma tam bir kabus mu? Hayır, teşekkürler! 

Yataklı koltuğunun formunu değiştirirken koltuğunu çok fazla hareket ettirmene gerek olmayan ve vücudunu yormayacak bir mekanizmaya sahip olması önemli bir ayrıntıdır. Koltuğu çekerken veya taşırken kendini yaralama riskini minimize eden, herkesin kolayca kullanabileceği mekanizmalara sahip koltukları tercih etmelisin.

Losa'nın sadece 4 adımda yatak formuna dönüşebildiğini söylemiş miydik? "O kadar basit olamaz!" diye düşünüyor olabilirsin, ama gerçekten o kadar kolay! 

Losa 4 adımda yatağa dönüşebilir

Losa, ideal bir yataklı koltuk!

Eğer Normod'u uzun süredir takip ediyorsan, yataklı koltuk konusunda bir süredir çalışmalar yaptığımızı biliyor olabilirsin.

Artık Losa bizimle! Bu yazıda okuduğun tüm maddelere en verimli şekilde uyarken, her ürünümüzde vurguladığımız modülerlik ve özelleştirme gibi temel özellikleri de sürdürdük. Bunu yaparken kalite ve konforu hiçbir zaman göz ardı etmedik.

Losa'yı ideal bir yataklı koltuk yapan nedir?

Bir özelliğe odaklandığın zaman, diğer yönleri göz ardı etmek zorunda değilsin. Losa, senin isteklerine uyum sağlayabilir. "Anlatımla yetmiyor, bu ürünü deneyimlemem gerek!" diyorsan, seni deneyim merkezlerimize bekliyoruz! Gelemezsen bile, Losa'da ve tüm Normodlarda kullanabileceğin kumaşları evinde denemek için ücretsiz kumaş numunesi talep edebilirsin!

Rehber

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL