Minimal Normod koltuk takımı

Yoğun tempolu ve stresli hayatlarımızdan biraz olsun uzaklaşmak ve derin bir nefes almak için evlerimiz huzur bulduğumuz yerlerdir. Bu nedenle, evlerimizin bizi rahatlatacak mekanlar olmasının önemini göz ardı etmemeliyiz. 

Minimalist bir yaklaşım hem kendini hem de çevreni fazlalıklardan arındırmak için harika bir fırsat sunar. Bu alanı oluşturmanda sana yardımcı olacak minimalizmin sade ve ferah dünyasını seninle tanıştırmamıza izin ver! 

Bu içerikte seni neler bekliyor?

1. Minimalizm nedir ve neden minimalist olmalıyız?

2. İhtiyaçlarına karar ver

3. Sürdürülebilirliği atlama

4. Doğal ve natürel renkleri tercih et

5. Tamamlayıcıları göz ardı etme

6. Zihnini rahatlat

Başlamadan önce: Minimalizm nedir ve neden minimalist olmalıyız?

Minimalizm, başlıkta da gördüğün “az, çoktur” yani “less is more” felsefesini temel alır.

İlk olarak sanat eserlerinde karşılaştığımız minimalizm, zamanla hayatımızın her köşesinde yer almaya başladı. Bu düşünce biçimi, yaşam alanlarını da olabildiğince az eşyayla dekore etmek gibi sadelik ve işlevselliğe odaklanır. Eşyalarımızdaki ve zihnimizdeki fazlalıklardan kurtularak, gerçekten neye sahip olduğumuzu berrak bir şekilde görebiliriz. Sadece hayatın önemli ve gereken noktalarına odaklanmak, yeni deneyimler keşfetmemizi ve sahip olduklarımızı geliştirmemizi sağlayacaktır.

Fakat minimalizm, azla yetinmek anlamına gelmez. Sadece ihtiyacımız olanı almayı ve fazlasını aramamamız gerektiğini söyler.

Minimalizm nereden başlamalıdır?

Yeni yılda aldığın tüm kararları düşün: Spora başlamak, sağlıklı beslenmek, telefon kullanımını azaltmak, daha fazla kitap okumak… Tanıdık geldi, değil mi? Ne yazık ki alışkanlıklarımızı bir anda tamamen değiştirmek çok zordur. Hiçbirini yapamadığında ise (ki bu oldukça normaldir!) motivasyonunu düşürebilir.

Bu nedenle verdiğin kararları uygulamak için kendine zaman vermeli ve adım adım ilerlemelisin. Sadece ev düzeninde değil, tüm hayatında uyarlayabileceğin bu düşünce biçimiyle minimalizmin sakinliğini ve sadeliğini deneyimleyebilirsin.

Klem Fildişi Köşe Modsy Berjer Koltuk Takımı - Normod

Normod’un minimal yolculuğunda sana eşlik etmesini istersen, ücretsiz kumaş numunesi talep ederek ya da gerçek kullanıcı yorumlarını okuyarak başlayabilirsin. (Neredeyse hepsi fotoğraflı!)

2. İhtiyaçlarına karar ver

Hadi başlayalım! İlk adımımız eşyalarını düzenlemek ve ihtiyacın olmayan eşyalardan uzaklaşmaktır. İyi durumda olan ve kullanılabilir eşyalarını bağışlayabilir ya da ikinci el mağazalarında satabilirsin. Yeni bir düzene geçmek, aynı zamanda stresini atmak için eğlenceli bir yöntem olabilir.

Yaşam alanına bak ve düşün, sahip olduğun eşyalardan hangilerini sıklıkla kullanıyorsun? Ve hangilerine uzun süredir dokunmadın? Bu sorular, gerçekten ihtiyaç duyduğun ve duymadığın şeylere karar vermen konusunda sana yardımcı olabilir. Ayrıca, ihtiyacın olmayan ürünlerden uzaklaşırken, yenilenmesi gereken eşyaları da belirleyebilirsin.

Sahip olduğun eşyaları düzenlerken, bu eylemin sana neler kazandırabileceğini de düşünmelisin. Bir eşyayı tutmanın sana sağladığı avantajlar neler olabilir? Bu sürecin sonunda ne hedefliyorsun?

Aklında bulunsun! Sade bir hayatı hedeflerken, sevdiğin şeylere de ihtiyacın olduğunu unutmamalısın. 

Salonunda oturum alanına ihtiyaç duyuyorsan, ahşap kolları ve zarif görünüşüyle Levy berjer, aradığın parça olabilir! Sen de berjerinde Doğal Doku Fildişi tercih ederek, odandaki doğal havayı arttırabilirsin.

3. Sürdürülebilirliği atlama

Fazla ve hızlı tüketim farkında olmasak da, bizi de tüketiyor.

Yıllar boyunca formunu koruyup seninle kalabilen ürünlerin hayatında yer edinmesi çok önemlidir. Dayanıksız ve kısa ömürlü ürünler hem finansal zorluklar yaratacak hem de sürekli uğraşman gereken sorunlar olarak kalacaklardır. Bu nedenle ürünlerini malzeme kalitesine ve yaşam tarzına uygunluğuna dikkat ederek seçmelisin. Sürdürülebilirlik, doğaya olan katkılarının yanı sıra, zaman içinde seninle birlikte şekillenip, hayatına uyum sağlayabilir. 

Normod'un modüler sistemi, sürdürülebilirlik konusunda iyi bir örnektir! Yeni bir dekorasyona ihtiyacın varsa veya taşınıyorsan, Normod’un sana kolaylıkla ayak uyduracaktır. Yeni modüller ekleyebilir, çıkarabilir ve ek kol setleriyle yeni koltuklar oluşturabilir ve tasarımını değiştirebilirsin.

4. Doğal ve natürel renkleri tercih et

Minimalist bir yaklaşım sade bir görünüme sahip alanlar yaratır, bu nedenle renk seçimlerin de uyumlu olmalıdır. Açık ve doğal renklerle dinginleştirici bir etki elde edebilirsin. Ton sür ton bir yaklaşım, minimalist bir renk paleti oluşturmanı sağlar. Bu renkleri, açık ahşap tonları, ince detaylı metaller ve cam gibi materyallerle destekleyebilirsin.

Minimal ve rahatlatıcı bir alan yaratma konusunda, aklımıza gelen ilk görüntülerden biri bu! Kadife - Ekru tercih ettiğimiz Klem koltuk takımı hem odanda ihtiyacın olan oturum alanını sağlıyor, hem de ferah bir his uyandırıyor.  

Sadece beyaz ve gri renklerden de bahsetmiyoruz: Açık tonlar, minimalizmi doğru bir şekilde yansıtır, fakat renk seçimlerimiz burada bitmiyor! Amacımız, yalın ve uyumlu bir alan oluşturmaktır. Bu nedenle pastel tonları ve yumuşak renkleri de alanına ekleyebilir, yeşillerin ve mavilerin de açık tonlarına yönelebilirsin.

Duvarlarını da minimal ev dekorasyonunun göz alıcı bir parçası haline getirebilirsin. Klem köşe koltuğu, Modsy berjerle bir araya getirerek bir takım oluşturduk. Ve koltuklardan daha koyu tondaki bir duvar rengiyle, uyumlu bir görünüm yakaladık. Duvar renkleriyle neler yapabileceğini görmek için bu yazımız da sana yardımcı olacaktır.

5. Tamamlayıcıları göz ardı etme

Minimalizm, tamamen bomboş bir alandan ibaret değildir.

Dekorasyonunu yenileyerek, tercihlerini daha işlevsel ürünlere yönlendirerek minimalist bir yaklaşım sergileyebilirsin. Örneğin, odanda fazla aydınlatma kullanmak yerine, daha ince perdeler seçerek güneş ışığının odana girmesini sağlayabilirsin. Burada önemli olan nokta, daha az unsurla daha fazla sonuç elde etmektir. 

Kendinden bir şeyler katmayı unutma! Minimalist bir yaşam tarzı tamamen boş bir alan yaratmak anlamına gelmiyor. Beğenilerini her zaman yaşam alanında korumalı ve seni mutlu eden şeylerden vazgeçmemelisin.

6. Zihnini rahatlat

Zihnini boşaltmak için stresini azaltacak etkinlikler, minimal bir yaşama geçiş için sana yardımcı olacaktır. Hayatında en önemli şeyin, senin ve düşüncelerin olduğunu unutmamalısın. Zihnin, sana her zaman eşlik eden düşüncelerden oluştuğuna göre, onları da seni rahatlatacak şekilde düzenlemelisin.

Oluşturduğun ferah alanında, uyumadan önce kendine ayıracağın 10 dakika yeterli olacaktır! Bu sürede gevşemeni sağlayacak egzersizler yapabilir, kitap okuyabilir, istersen de en sevdiğin şarkıları dinleyebilirsin.

Bunları yaparken uzanacak rahat bir yer arıyorsan, Klem köşe koltuk ve pufumuz ideal bir seçenek! Minderlerinde bulunan 35 DNS sünger ile, konforunun tadını çıkarabilirsin! Ayrıca 5 yıl garantili kayın kontra iskeletimizle birlikte, emin ellerdesin.

Bu yazıyı okuyarak minimalizme olan yolculuğunu başlattın bile! Odana ferah bir hava kazandırmak istiyor, ancak nereden başlayacağını bilemiyorsan, ücretsiz tasarım danışmanlığımızla sana yardımcı olmaya hazırız! Tüm soruların için bizimle iletişime geçebilir, deneyim merkezlerimize gelerek iç mimarlardan oluşan satış ekibimizle birlikte Normod ürünleriyle tanışabilirsin!

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL