Normod özelleştirilebilir modüler koltuklar

Duvar renginin dekorasyona etkisi, odanda bulunan mobilyalar kadar önemlidir. Eğer yeni bir duvar rengine ihtiyacın varsa ve kararsızsan, doğru yerdesin! Normod koltuklarla beraber sana ilham verecek farklı duvar renklerini ve alanlarda yarattığı etkiyi gösteren görselleri bir araya getirdik. Keyifli okumalar! 

Bu içerikte seni neler bekliyor?

1. Duvar boyası önce mi seçilmeli, sonra mı?

2. Koltuklarınla uyumlu duvar rengini nasıl seçmelisin?

3. Duvarlarını boyarken unutmaman gerekenler nelerdir?

1. Duvar boyası önce mi seçilmeli, sonra mı? 

Yeni bir oda dekorasyonuna başlarken, genellikle ilk önce, ya da en sonda duvar rengine karar vermenin doğru olduğu düşünülür, aslında bu yanlış bir düşüncedir! Odanın içerisinde bulunacak her parçayla birlikte duvar rengini de uygun bir şekilde seçmek, ahenkli bir alan oluşturmanı sağlar.

Duvar rengi dekorasyonunun tamamlayıcı noktalarından olmalıdır. Bu nedenle, duvar rengi seçimini ilk ya da son adımda seçmektense, ana parçalarla birlikte karar vermelisin. Odanın en büyük parçalarından biri olan koltuklarınla uyumlu duvar boyalarını birlikte incelemeden önce, karar vermen gereken noktalar var. 

Ambiyansa karar vermekle başlamalısın: 

Sevdiğin renkleri ve aklındaki ürünleri alanında hayal etmekle başlayalım: Her içeri girdiğinde seni dinginleştirecek, günün yorgunluğunu alan bir oda mı; yoksa enerjini tavan yaptıran ve neşelendirici bir ortam mı istiyorsun? 

Duvarlarında kullanacağın renkleri seçmek için, ilk ilhamın kendin olmalısın. Yılın trend renkleri ve ev dekorasyonları gelip geçicidir, bu nedenle yaşam alanına favori renklerini taşımak iyi bir tercihtir. Instagram ve Pinterest'te gördüğün, hoşuna giden görsellerle kendine ilham panoları hazırlayabilirsin. 

Tavsiye! Beyaza yakın açık renkler her stile uygun görünebilir, bu nedenle yanıltıcı olabilirler. Bir rengi gerçekten sevip sevmediğine karar vermek için renk kartelasında bir rengin en koyu tonuna odaklanmalısın. Eğer en koyu tonunu sevdiysen, aynı rengin açık tonlarını da tercih edebilirsin. 

Normod modüler ve modern köşe koltuklar

Seçeceğin duvar renginin alt tonlarına dikkat etmelisin: 

Hayalindeki koltuk takımını seçtin, duvarlarını fotoğraflarda ya da showroom'da gördüğün renge de boyadın. Fakat bir sorun var: Odanda gördüğün, fotoğraflardan çok farklı, uyumsuz bir görüntü oldu. 

Bunun sebebi kullandığın duvar renginin alt tonu olabilir. Boyalarda oluşturulan renkler, farklı tonların karışımından elde edilir. Tamamen beyaz olduğunu düşündüğün bir boyanın içerisinde bile kırmızı (sıcak tonlar) ya da mavi (soğuk tonlar) gibi farklı alt tonlar oluşturabilen renkler kullanılır. Bazı renkler alanı daha sıcak gösterirken, bazıları ise daha soğuk gösterir. Kullanılan renklerin oranına göre aynı rengin soğuk ya da sıcak alt tonu elde edilebilir. 

Duvar renginin sıcak ya da soğuk alt tonlu olması, odandaki tüm parçaların uyumunu etkiler. Mavi ve yeşil gibi renklerin en açık tonlarını odanda kullanabilirsin, fakat alt tonlara da dikkat etmeyi unutmamalısın.

Tavsiye! Aklındaki rengi, tüm odayı boyamadan önce duvarının bir kısmına uygulayabilirsin. Bu sayede odanın içinde nasıl görüneceğini değerlendirebilir, sabah ve akşamın farklı ışıklarında rengin doğru tonunu görebilirsin.

Normod Klem köşe, Levy berjer - Kadife

2. Koltuklarınla uyumlu duvar rengini nasıl seçmelisin? 

Nelere dikkat etmen gerektiğini artık bildiğine göre, sana duvar rengine karar vermen için ilham olacak Normod koltuklara ve ev dekorasyonlarına bakalım! 

Açık renklerdeki koltuklar için duvar boyaları

Açık renkler, doğru tonlarda tercih edildiğinde her odada uyum sağlayabilir. Koltuklarında tercih edeceğin açık gri, bej ve ekru gibi renkler ve duvar boyası tonlarıyla odana temiz ve dingin bir hava getirebilirsin. Bu renkler, özellikle minimal bir görünüm ya da İskandinav stili oluşturmak için doğru tercihlerdendir. 

Aklında bulunsun! Beyaza çok yakın tonlar seni uyanık ve dinç tutar. Bu nedenle yatak odası gibi dinlenme alanlarında daha koyu tonlara yönelebilirsin.

 

Klem Köşe Kadife, Modsy Berjer Doğal Doku

 

Yaşam alanının tamamen açık renkler ve tonlarından oluşmasını istiyorsan, koltuklarını ve duvar rengini de bu tonlardan seçebilirsin. Odana gereken derinliği katmak için, duvar renginin koltuklarından bir iki ton açık ya da koyu olmasına dikkat etmelisin. Klem 280 x 171 Köşe koltuğun yanına Modsy Berjer Doğal Doku her zaman çok yakışıyor! Duvarda seçtiğimiz, koltuklardan daha koyu tonlu bir renkle sıcak ve davetkar bir alan elde ettik. 

Tavsiye! Eğer seçtiğin duvar boyası odan için çok açık ya da çok koyu geldiyse, tüm odanı yeniden boyamana gerek yok! Duvarlardan birini kontrast yaratmak için kullanabilir, diğerlerini doğru tonda boyayabilirsin.

Klem Koltuk Takımı Kadife Ekru

Klem Üçlü Koltuk - Kadife Klem Tekli Koltuk - Kadife

Bembeyaz bir alanın dinginliği desek! Kadifenin sadeliğini bu sefer biraz daha arttırarak aynı tondaki duvar boyası ve açık tonlu ahşap renkleriyle birleştirdik. Uzun bir günden sonra yumuşacık hissiyatının tadını çıkarabilirsin. 

Tavsiye! Normod'un kumaş numuneleriyle, duvar rengin için renk kartelanı daha kolay bir şekilde karşılaştırabilir ve karar verebilirsin. 

Canlı renklerdeki koltuklar için duvar boyaları

Açık renkli koltuklar ve duvarlarla sınırlı kalmıyoruz! Koltuklarında daha fazla renkli bir seçim yaptıysan, duvarlarına da o renkleri taşıyabilirsin. Hafif bir pastel pembe görünümü ya da duvarını baştan başa kaplayacak derin bir lacivertle, alışılmadık bir stil yaratabilirsin. Bu sayede duvarların da dekorasyonunun aktif bir parçası haline gelecektir. 

Aklında bulunsun! Canlı renkler her odaya enerji getirebilir, fakat doğru şekilde kullanılmadığında uyumsuz görünebilir ve gözlerini yorabilir. Büyük odalarda daha koyu renklere yönelebilirsin. Parlak ve canlı renkler alanları olduğundan daha küçük gösterir. Odanı daha büyük ve ferah göstermeyi amaçlıyorsan, daha açık ve nötr tonlara yönelmelisin. 

Normod Klem Slim Kadife Zümrüt Yeşili Klem Loveseat Hardal

Klem Slim Üçlü Koltuk - Kadife Klem Loveseat - Kadife

Birden fazla rengi bir araya getirmeyi çok seviyoruz! Enerjimizi yükselten kadifenin zümrüt yeşili ve hardal rengi, sıcaklıklarını da odaya taşıyor. Biz de yine sıcak bir renk olan terracottayı bu görünümü tamamlaması için seçtik. Terracotta bizim için sadece bir kontrast rengi, odanın diğer duvarı ise sıcak alt tonlu, çok açık bir renk oldu. 

Bu görüntü aynı zamanda Normodseverlere de ilham oldu! Farklı ev dekorasyonlarından ilham almak istediğinde, gerçek müşteri yorumlarımızı okuyabilirsin. Üstelik neredeyse hepsi fotoğraflı. :) 

Normod özelleştirilebilir modüler koltuk takımları

Klem Üçlü Koltuk - Kadife Klem Slim Tekli Koltuk - Kadife

Açık tonların hâkim olduğu odanda belirlediğin renkleri öne çıkarabilir, beyaz duvarlarını bir tuval olarak kullanabilirsin. Bu sayede içeride bulunan eşyaları dilediğince değiştirebilir, kolayca yeni bir görüntü oluşturabilirsin. Duvarda kullandığımız tabloların ve yeşil bitkilerin, koltuklardaki renkleri nasıl desteklediğini görebiliyor musun? 

Klem İkili Gece Mavisi Normod

Klem İkili Koltuk - Kadife

Biraz da soğukluk zamanı! Oda dekorasyonunda birden fazla etkiyi aynı anda oluşturman mümkün. Gri tonların arasındaki lüks görünümlü gece mavisini, duvara da yansıttık. Bu sayede lacivert tonlarında koyu bir ton sür ton etkisini gösterdik. Diğer bir yanda ise griyle kontrast oluşturarak odada derinlik kazandık. 

Denemekten korkma! Duvarlarına geometrik şekiller ve desenler çizebilir, hayal gücünü yaşam alanına yansıtabilirsin. 

Duvarlarını boyarken unutmaman gerekenler nelerdir?

  • Koltukların kadar, tamamlayıcı dekoratif ürünler de yaşam alanını etkileyecektir. Duvar rengini seçerken, halılarını ve diğer büyük mobilyaların rengini ve uyumlarını unutmamalısın.
  • Renklerle oynamaktan çekinmemelisin! Koltuklarının üzerindeki renkli kırlentler ve duvarlarında kullanacağın kontrast yaratacak tablolar, görünümüne eğlence katacaktır. 
  • Stilini etkileyen faktörlerden biri de odanda kullandığın aydınlatmalardır. Odanı yeniden boyamadan önce, ışıklandırmanı değiştirmeyi deneyebilirsin. Aydınlatmanın sarı (sıcak tonlu) ya da beyaz (soğuk tonlu) olması odanın ambiyansını tamamen etkileyecektir. Ampullerini değiştirebilir ya da odana yeni bir lambader yerleştirerek ışığın yönünü değiştirebilirsin. 
  • Boyayacağın duvarların temiz ve pürüzsüz olduğuna emin olmalısın. Duvarlarında çatlaklar ya da boya kabarıkları nedeniyle deformeler oluşmuşsa, boya yapılmadan önce duvardan zımparalanmalıdır. Eğer odanda mobilyalar bulunuyorsa, odanı boyamadan önce hepsinin üstünü kapatarak korumayı ihmal etmemelisin.

Duvar rengine karar verdiysen, dekorasyon fikirlerimiz için İskandinav stilini anlattığımız yazımıza ve küçük alanlar için dekorasyon fikirlerimize göz atabilirsin! Nötr duvarlar önünde oluşturduğumuz farklı koltuk takımlarını görmek için deneyim merkezlerimize de her zaman davetlisin!

Kararsız mı kaldın? Ücretsiz tasarım danışmanlığı hizmetimiz ile odan için en doğru renk seçimleri ve mobilya yerleşimi konusunda sana destek olmaya hazırız! Hemen bizimle iletişime geç ve randevunu oluştur! 

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL