Koltuklar Hakkında En Sık Sorulan Soruları Yanıtladık!

Yaşam alanın için uzun süre kullanabileceğin ve sana konfor sağlayacak doğru koltuğu alma sürecinde aklına bir sürü sorunun takıldığını biliyoruz. "Kumaşın temizlenmesi kolay mı?", "İskelet yapısı sağlam mı?", "İnternetten sipariş ettiğim koltuk beklentilerimi karşılar mı?" gibi soruların uzayıp gittiğinin farkındayız! Fakat endişelenme, koltuklar hakkında bize en sık gelen soruları cevaplayarak, bu süreci kolaylaştıracak bir rehber hazırladık. 

Bu içerikte seni neler bekliyor? (Başlıklara tıklayarak sorunun cevabına gidebilirsin!)

İskelet ve sünger hakkında:

1. Koltuk iskeleti sağlam mı?

2. Orta ayağı yok, koltuk kırılır mı?

3. Sırt minderleri hemen çöker mi?

4. Koltukları neden biz kuruyoruz?

5. Koltuklar yatak oluyor mu?

Kumaşlar hakkında:

6. En iyi koltuk kumaşı hangisidir?

7. Hangi kumaşın temizlenmesi daha kolaydır?

8. Kadife kumaş terletir mi?

9. Keten kumaş leke tutar mı?

10. Kedi - köpek sahipleri hangi kumaşı tercih etmelidir?

Teslimat hakkında:

11. Koltukların üretim süresi ne kadardır?

12. Yurt dışına koltuk gönderiyor musunuz?

Diğer sorular için:

13. Bu koltuğun fiyatı nedir?

14. Koltuğumu nasıl yerleştireceğimi bilmiyorum!

1. Koltuk iskeleti sağlam mı? 

Almayı düşündüğün koltuk hakkında sorduğun (ve sorman gereken) ilk soru bu olmalıdır!

Bir koltuğun sağlamlığını, iskeletin malzemesi ve kullanılan süngerin kalitesi belirler. Koltuğun iskeleti kayın veya gürgen gibi dayanıklı ağaçlardan yapılmışsa, uzun yıllar boyunca dayanıklılığını koruyacak sağlam bir temel sağlar. Ancak iskeleti ne kadar sağlam olursa olsun, vücudunu her oturduğunda destekleyecek ve yıllarca formunu kaybetmeden dayanabilecek niteliklere sahip süngerler de önemlidir.

Bir koltuğu kaliteli yapan özellikleri hakkında daha fazlasını ayrıntılı olarak öğrenmek istersen, bunun için “Kaliteli Bir Koltuk Alırken Dikkat Etmen Gereken 8 İpucu” rehberimize göz atabilirsin!

İşte eğlenerek izleyebileceğin dayanıklılık testimiz! Çelik yay ve profil destekli kayın kontra iskeleti ve 35 DNS HR süngeriyle Normod koltuklar, sağlam olmalarının yanı sıra, modüler sistemiyle değişen ihtiyaçlarına uzun süre cevap verebilir. 5 yıllık garantiyle de bunu destekliyoruz! 

2. Orta ayağı yok, koltuk kırılır mı?

Koltuğun iskeleti sağlam ve ağırlığı eşit bir şekilde dağıtabilecek şekilde tasarlanmışsa, orta ayağa ihtiyaç duymayabilir. Önemli olan koltuğunun kaliteli malzemelerden yapılmış, sallanmayan bir temele sahip olması ve seni rahat hissettirmesidir.

Normod koltuklarda kullandığımız iskeleti, ağırlığı her yöne eşit olarak dağıtabilecek şekilde tasarladık. İskeletimizin içerisinde kullandığımız çelik kayıtlarla, orta ayaklara göre hem daha sağlam bir yapıya hem de daha estetik bir görüntüye ulaşıyoruz. Ancak, iki modülü birleştirerek oluşturduğumuz koltuklarda, kilit sistemimize ekstra destek sağlamak ve yükünü azaltmak için orta ayak kullanıyoruz! 

3. Sırt minderleri hemen çöker mi?

Eğer sırt minderlerinde kullanılan malzeme parça elyaf ya da benzeri bir materyalse, sırt minderin kullanımınla birlikte senin şeklini alır. Özellikle yorucu bir günden sonra yayılarak oturmak ve rahatlamak için idealdir. Eski formuna geri döndürmek için patpatlaman yeterlidir. 

Blok süngerler ise kullanımla birlikte formunu değiştirmez. Bu, sevdiklerinle muhabbet ederken dik bir duruşa ihtiyaç duyduğunda ideal bir seçenek olabilir. Bel desteğine dikkat etmeyi unutma, çünkü önemli bir detaydır.

Normod’da seçebileceğin iki farklı sırt minderi bulunuyor. Sana en fazla rahatlığı sağlamak için senin şeklini alabilen bir sırt minderi ve dik bir oturuş sağlarken belin için de destekleyici bulunan sırt minderi. Hangisi senin için daha konforluysa, sırt minderi seçimini ona göre yapabilirsin.

4. Koltukları neden biz kuruyoruz?

Normod koltuklarını tamamen modüler bir sistemde üretiyoruz. Bu sistem, istediğin zaman koltuklarına yeni parçalar ekleyebilme, çıkarabilme ve modüllerin yerini değiştirebilme özgürlüğü sağlıyor. Pratik ve patentli kilit mekanizmamızla, Normod koltukları 15 - 20 dakika içerisinde kolaylıkla kurabilirsin. Önerimiz daha kolay ve eğlenceli olması için iki kişi yapmanız!

Bu da demek oluyor ki koltuğunda herhangi bir değişiklik yapmak istediğinde ya da herhangi bir taşınma durumunda, başkasına ihtiyaç duymadan koltuklarını kolayca kurabilirsin! Koltuklarının kontrolü tamamen senin elindedir.

5. Koltuklar yatak oluyor mu?

Evinde sık sık misafirlerini ağırlamaktan keyif alıyorsan, koltuğunda bir yatak ya da baza mekanizması olması sana oldukça fayda sağlayacaktır. Eğer böyle bir özelliği yoksa, uyumak için yeterli derinliğe sahip olup olmadığını kontrol edebilirsin. Çoğu koltuğun sırt minderleri kaldırıldığında tek kişinin rahatlıkla yatabileceği bir alan oluşur. 

Şimdilik Normod koltuklarında ek bir yatak ya da baza mekanizması bulunmuyor, ama merak etme, üstünde çalışmaya devam ediyoruz! Normod deneyimini ekstra konforlu hale getirebilecek yenilikleri keşfetmek için biraz daha sabırlı olmanı rica ediyoruz.

Yine de, Normod’ların sırt minderlerini kaldırdığında tek kişilik bir yatak haline dönüşüyorlar. Misafirlerin seni ziyaret ederken ya da keyifli bir uyku molası verirken rahatlıkla kullanabilirsin! Normodseverler tarafından da onaylandı! 

Normod hakkında daha fazla gerçek kullanıcı yorumu okumak ve ilham almak için tıkla!

6. En iyi koltuk kumaşı hangisidir?

Koltuğun için kumaş seçimi, kumaşın görünümünü ve renklerini beğenmekle ilgili olduğu kadar, ihtiyaçlarına ve yaşam tarzına uygun olanı da seçmekle alakalıdır. Kumaşları genel özelliklerine göre farklı kategorilere ayırabiliriz. 

Her kumaşın kendine özgü özellikleri vardır ve yaşam tarzına en uygun olanı bulmak için kumaşları karşılaştırarak en doğru kararı verebilirsin. Örneğin, eğer kolay temizliği ve dayanıklılığı senin için önemli bir özellikse, sık dokunmuş ve sentetik içerikli kumaşlar tercih edebilirsin. Eğer terletmeme konusu önceliğinse, geniş dokulu ve doğal içerikli kumaşları değerlendirmen daha uygun olabilir. 

Evinin rahatlığında kumaşları değerlendirmek ve leke testi yapmak istersen, hemen ücretsiz kumaş numunesi talebinde bulunmak için tıkla!

7. Hangi kumaşın temizlenmesi daha kolaydır? 

Koltuğunun kumaş seçiminde büyük bir rol oynayan ve kumaşlar hakkında en sık gelen sorularımızdan çoğu temizlik hakkındadır! 

Sık dokumalı kumaşlar, sıvıların süngerden içeri nüfuz etmesini zorlaştırır, bu yüzden lekelerle başa çıkmak daha kolaydır. Ayrıca, eğer sentetik içerikliyse, sıvıyı emme yetenekleri de düşüktür. Geniş gözenekli kumaşlarda ise maddeler aralardan sızabilir. Kolayca temizlenebilen koltuk kumaşları arasında en iyi seçeneklerden biri kadife ve dokuma kadife kumaşlardır! 

Göz alıcı kiremit, kadifenin en çok tercih edilen renklerindendir.

8. Kadife kumaş terletir mi?

Gördüğün gibi, kadifeyi gönül rahatlığıyla tercih etmen için bir sürü neden var! Ancak, kadifenin terletmesi ve sıcak hissettirmesi konusu, aklında soru işareti oluşturabilir. 

Kumaşların verdiği hissiyatlar kişisel olduğundan, bu sorunun kesin bir cevabı bulunmuyor. Bu nedenle, seni nasıl hissettirdiğini anlamak için mutlaka deneyimlemelisin. Kadifenin tüylü yapısı ve sentetik içeriğinin diğer koltuk kumaşlarına göre daha fazla ısınmaya neden olduğu bir gerçektir. Farklı içeriklere sahip ve tüyleri daha kısa olan kadife kumaşlar daha az terletme yapabilir. 

Seni rahatsız edeceğini düşünüyorsan, güneşe direkt olarak maruz kalan ve sıcak bölgelerde kadife kullanmaktan kaçınabilirsin. 

9. Keten kumaş leke tutar mı?

Tercih edeceğin kumaş leke tutmaması için kimyasal bir süreçten geçirilmediyse, ya da bunun için özel olarak üretilmediyse, her kumaş leke tutabilir. Özellikle keten gibi geniş gözenekli kumaşlar, sık dokunmuş kumaşlara göre dökülen maddeye bağlı olarak koltuk süngerine daha kolay geçebilir. Bu nedenle, daha dikkatli olmalı ve koltuğuna bir şey döküldüğünde hızlıca müdahale etmelisin.

10. Kedi - köpek sahipleri hangi kumaşı tercih etmelidir?

Eğer evinde patili dostların varsa, koltuğunun kumaşını seçerken onları da düşünmek önemlidir, özellikle tırmalamayı sevenler için! Doğru bir kumaş seçimi hem dayanıklılık açısından avantaj hem de temizlik konusunda kolaylık sağlar.

Patili dostların tırnakları, koltuk kumaşına zarar verebilir ve iplikleri bozabilir. Bu nedenle, seçeceğin kumaşın tırnakların geçemeyeceği ve üstünden kayacağı kadar sık dokunmuş olması önemlidir. Aynı zamanda, kolay temizlik sağlaması için sentetik yapılı bir kumaş, doğal içerikli kumaşlardan daha uygun bir seçenek olacaktır. Böylece, koltuğunu endişe etmeden uzun süre boyunca kullanabilirsin.

Ayrıca, konforu da göz önünde bulundurman önemlidir! Doğru kumaş seçimi, dayanıklılığı ve temizlik kolaylığını bir araya getirirken, aynı zamanda patili dostlarının rahatlığını da sağlar.

Tüm kadife koltukları incelemek için tıkla!

11. Koltukların üretim süresi ne kadardır?

Alacağın koltuğun sana ulaşma sürecini bilmek, planlamalarını yapman için önemlidir. Koltuk stokluysa oldukça kısa bir sürede sana ulaşır. Senin için özel üretilen koltukların üretim süresi yoğunluğa bağlı olarak 1 ila 3 ay arasında değişebilir. 

Normod koltukları, siparişinle özel olarak üretilir. Siparişini aldıktan sonra, üretim planlamamıza göre sıralamaya eklenir ve buna bağlı olarak teslimat tarihleri belirlenir.

Güncel üretim ve teslimat sürelerini ürün sayfalarında bulabilir veya bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsin. Normod’unun sana ulaşmasını beklerken, bu süreyi dekorasyon fikirleri araştırarak ve yaşam alanında hangi atmosferi yaratmak istediğine karar vererek değerlendirebilirsin.

12. Yurt dışına koltuk gönderiyor musunuz?

Şu an Türkiye içerisinden verilen siparişleri sadece Türkiye içine teslim edebiliyoruz. Aynı zamanda artık Almanya’da da bir deneyim merkezimiz bulunuyor. Almanya’da yaşıyorsan, bizi ziyaret edebilir, Almanya sitemiz üzerinden numune talebinde bulunabilir ya da sipariş oluşturabilirsin. 

Fakat bununla bitmiyor! Normod koltuklarını sana paketlenmiş ve demonte bir şekilde teslim ediyoruz. Bu sayede, kendi imkanlarınla koltuklarını istediğin yere kolayca götürebilir ve konforun tadını çıkarabilirsin! 

13. Bu koltuğun fiyatı nedir?

Eğer Instagram sayfamıza denk geldiysen, muhtemelen sen de bu soruyla karşılaşmış, belki de sormuşsundur! Tüm Normodlar özelleştirilebilirdir, bu yüzden senin tercihlerine göre oluşturduğun tasarımın da fiyatı değişecektir. Bu nedenle fiyat bilgisine tüm özelliklerini belirleyince ulaşıyoruz. 

Modüler sistemimizde oluşturabileceğin sınırsız koltuk modeli var ve bunları senin yerine biz bir araya getirmeye başladık! Normodları sitemizden incelemeye başlayabilir, farklı seçenekleri değerlendirebilirsin.

14. Salonumu nasıl dekore edebilirim?

Bu konuda sana yardımcı olmaktan mutluluk duyarız! İç mimarlardan oluşan satış ekibimiz, koltuklarla ilgili bilgi vermekle kalmayıp dekorasyon tavsiyeleri sunabilir ve sorularını yanıtlayabilirler.

Daha fazla destek veya deneyim merkezlerimize gelememe durumunda ücretsiz tasarım danışmanlığı hizmetimizden yararlanabilirsin. Üç farklı konsept arasından sana en uygun olanını seçebilir, aklındaki soruları danışabilir ve yerleşimle ilgili endişelerini rahatlıkla giderebilirsin!

Aklındaki tüm soruları yanıtladığımızı umuyoruz! Tüm soruların ve düşüncelerin için bizimle iletişime geçebilirsin. Ürünlerimizi görmek için deneyim merkezlerimizi ziyaret edebilir, Normod yolculuğuna ücretsiz kumaş numunesi talep ederek de başlayabilirsin. Bu yolculukta sana eşlik etmek için sabırsızlanıyoruz! 

Rehber

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL