Normod Koltuk Takımı

Salonundaki tüm oturma alanını onlar oluşturuyor. Evet, koltuk takımlarından bahsediyoruz! Onlarca model, renk ve özellik arasından hangisini seçmelisin? Normod koltuk takımlarıyla, en uygun koltuk takımını seçerken sana yardımcı olmak için önerilerimizi bir araya getirdik. Hazırsan, başlayalım! 

Başlamadan önce

1. Ölçülere göre koltuk takımları

2. Farklı tarzlara göre koltuk takımları

3. Fonksiyonlarına göre koltuk takımları

İlk olarak: İlham al!

Herhangi bir koltuk takımı veya koltuk modeli seçmeden önce bilmen ve değerlendirmen gereken bazı faktörler bulunuyor.

  • İlham almak için Instagram ve Pinterest gibi platformlarda kendi tarzını yansıtan koltuk takımı fotoğraflarına göz atabilirsin. Aklındaki modellerin fotoğraflarına bakarak, koltuk takımının evinin içinde nasıl görüneceğini hayal edebilirsin.

Tavsiye! Normodseverlerin fotoğraflı, gerçek yorumları ile, hayalindeki koltuk takımını farklı alanlarda ve kombinasyonlarda inceleyebilirsin. 

  • Koltuklar sadece oturum alanı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ihtiyaca göre uyku veya depolama alanı sunabilirler. Hangi koltuk takımını tercih edersen et, bu özelliklerin mevcut olup olmadığını öğrenmek için firmayla iletişime geçmelisin.

1. Ölçülere göre koltuk takımları 

Odanın ölçüleri hazırsa, ilk olarak odanın büyüklüğüne uygun koltuk takımlarıyla başlayalım. Eşit olmayan duvarları ve kör noktaları göz önünde bulundurmalı ve odanın şekline uygun seçimler yapmalısın. Böylece alanına uyum sağlamayan kombinasyonlara yönelmekten kaçınabilir, daha uyumlu bir görüntü elde edebilirsin. Odanın ölçülerini aldıktan sonra farklı seçenekleri değerlendirebilir ve odanı rahatça dekore edebilirsin.

Küçük evler için koltuk takımları

Eğer sınırlı alana sahipsen, ince kollu koltuk modellerini tercih ederek oturma alanını maksimum verimlilikle kullanabilirsin. Kör noktaları da kullanmak için küçük köşe koltuklar da bir seçenek olabilir. Ayrıca, düşündüğün köşe koltuğunun odanın girinti ve çıkıntıları nedeniyle uygun olmayabileceğini hesaba katmalı veya uzanmalı bir köşeyi kullanmayı da göz önünde bulundurmalısın.

Odanın iç alanını değerlendirirken, evinin kapılarını ve apartman koridorlarını da göz ardı etmemelisin. Eğer dairenin geçiş alanları dar ise, koltuğunun uzunluğu kadar derinliğini de hesaba katmalısın. Modüler koltuklar, parçalar halinde sana ulaşır. Orta boyutlu paketler, kapılardan ve koridorlardan rahatça geçebilir. Bu sayede, iç alanını istediğin gibi tasarlayabilirsin.

Evin küçük olabilir, ancak üçlü, ikili ve tekli koltuk takımından vazgeçmek istemiyorsan, küçük ve pratik koltukları koltuk takımına dahil edebilirsin. Örneğin, Loveseat gibi iki kişinin yan yana oturabileceği modellerle, özellikle iki duvar arasındaki dar alanları değerlendirebilirsin. Loveseat'inle aynı renkteki bir pufu hem sehpa olarak kullanabilir hem de koltuklarının önüne yaklaştırarak portatif bir dinlenme koltuğu oluşturabilirsin. 

Büyük evler için koltuk takımları

Geniş bir odaya sahipsen, uygun şekilde üçlü, ikili ve tekli koltukları bir araya getirebilirsin. Küçük alanlar gibi, büyük koltuk takımlarının da odanın boyutlarına uygun olduğundan emin olmalısın. Örneğin, standart boyutlarda bir üçlü koltuk yerine, daha fazla oturma alanına sahip büyük bir üçlü veya dört kişilik koltuk seçebilirsin. Ölçülerin yanı sıra, kendi zevkine göre farklı berjerleri birleştirerek özgün bir görünüm oluşturabilirsin.

İstediğin koltuk takımının içeriğinin değiştirilip değiştirilmediğini öğrenmek, en iyi kombinasyonu oluşturmanda yardımcı olabilir. Koltuk takımının içeriği değişiyorsa, modellerini değiştirebilir ve en uygun parçaları bir araya getirebilirsin.

Klasik takımlar yerine farklı bir tarz yaratmak istiyorsan, alanını tamamen dolduracak U koltuk ve berjerlerle bir takım oluşturabilirsin. U koltuğunun her iki tarafı da koltuk görünümünde olabilir veya bir tarafını dinlenme koltuğu olarak kullanabilirsin.

Köşe koltuk alırken, köşe bölümlerinin doğru tarafa baktığından emin olmalısın. Karşıdan baktığında uzun tarafı hangi yöndeyse, bu şekilde alacağın markaya bildirmelisin. Modüler Normod koltuklar sayesinde köşe tarafını dilediğin tarafa alabilir ve dilediğinde yerlerini değiştirebilirsin. Fakat daha fazla yardıma ihtiyacın varsa ve alanını en iyi şekilde nasıl kullanacağını görmek istiyorsan, ücretsiz tasarım desteğimiz seni bekliyor! 

2. Farklı tarzlara göre koltuk takımları

Koltuk takımları, aynı zamanda kişisel tarzını yansıttığın mobilya parçalarıdır. Günlük olarak en fazla zaman geçirdiğin alanda rahatlığın yanı sıra, kendini iyi hissetmelisin. Farklı renk seçenekleri, dekorasyonunda kolayca dikkat çekici değişiklikler yapmanın en basit yoludur! Renklerle oynayarak kendi özgün dekorasyon tarzını nasıl oluşturabileceğini inceleyelim.

Klasik koltuk takımları

Ton sür ton ile başlayalım. Nötr tonları yaşam alanına ekleyerek, her mevsimde farklı tamamlayıcılarla yeni bir dekorasyon tarzını benimseyebilirsin. Özellikle rustik ve İskandinav tarzı dekorasyonları hedefliyorsan, bu koltuk takımını yeşil bitkiler ve açık ahşap tonlarıyla kolayca tamamlayabilirsin. Böylece doğanın huzur verici sadeliğini yaşam alanına taşıyabilirsin.

Eğer sadelikten yanaysan, ancak renklerden vazgeçmek istemiyorsan, pastel tonlar tam sana göre. Nötr tonlar arasına Çağla Yeşili gibi pastel renkler eklemek, mekana yeni bir dokunuş katarken sadeliği korumanı sağlar. Koltuk takımında favori renklerinin daha hafif tonlarını seçerek, uyumlu ve minimalist bir kombinasyonu sürdürebilirsin.

Minimalist koltuk takımları

Bundan daha fazla renge ihtiyacın varsa, ama tüm ilgiyi de onların üstünde toplamak istemiyorsan, küçük detayları renklendirmek harika bir fikirdir. İşte burada, tekli koltuklarda kullandığımız Keten - Zeytin Yeşili ile küçük dokunuşların dekorasyonunun genel etkisini nasıl artırabileceğini görebilirsin.

Parlak ve canlı renkleri sadece küçük parçalarda değil, aynı zamanda büyük mobilyalarda da kullanabiliriz! Örneğin, büyük bir kiremit köşe koltuk, odanın göz alıcı merkezi olabilir ve nötr tonlardaki tekli koltuklarla dekorasyonunu mükemmel bir şekilde tamamlayabilirsin.

Modern koltuk takımları

Canlı ve renk dolu bir atmosferi tercih ediyorsan, cesur renkleri kullanarak bohem ve enerji dolu mekanlar yaratabilirsin. Kadife - Zümrüt Yeşili ve Hardal, terrakota duvarın önünde nasıl da canlı görünüyorlar! 

Açık renklerin yanı sıra koyu renkleri ve tonlarını da düşündük! Endüstriyel dekorasyonun yapıtaşlarından olan koyu renkleri Kül Gri'yle salonuna taşıyabilir, bu görüntüyü Doğal Doku - Fildişi'yle dengeleyebilirsin. Bu kombinasyonla şehrin canlandırıcı etkisini başarıyla yansıttık. Sen hangisini kendi salonunda görmek isterdin? 

3. Fonksiyonlarına göre koltuk takımları

Yataklı koltuk takımları

Eğer koltuk takımını aynı zamanda fonksiyonel bir şekilde kullanmayı düşünüyorsan, depolama ya da yatak alanı sunan koltukları göz önünde bulundurmalısın. Yataklı koltuğun seni yormadan form değiştirdiğinden ve iki kişinin rahatça uyuyabileceği bir yatak sunabildiğinden emin olmalısın.Normod'un yeni üyesi Losa, iki kişinin konforlu bir şekilde uyuyabileceği geniş bir yatağa dönüşebilir. Diğer Normod ürünleri gibi, Losa da özelleştirilebilir ve modüler bir tasarıma sahiptir, böylece hem tarzını dilediğin gibi yansıtabilir hem de herkesin konforlu bir gece geçirmesini sağlayabilirsin. Eğer yataklı koltuklar sana göre değilse, tüm Normod modellerinin sırt minderinin kaldırıldığında bir kişinin rahatça uyuyabileceği 72 cm'lik bir alan sunduğunu biliyor muydun?

Yazlık ev için koltuk takımları

Farklı mevsimleri göz önünde bulundurarak tüm yıl boyunca kullanabileceğin koltuk takımları oluşturmayı düşünüyorsan, kumaş içeriklerini öğrenerek koltuk takımını kişiselleştirebilirsin. Özellikle yaz aylarında serin kalmak istiyorsan ihtiyacın olan iki şey, soğuk bir içecek ve pamuk içerikli bir kumaştır! Doğal Doku, yüksek oranda pamuk içerir, bu da onu sıcak yaz günleri için ideal bir seçenek haline getirir!

Normod'un özelleştirilebilir koltukları, kol ve ayaklar dışında, koltuğun kumaşı ve rengi konusunda da sana tam kontrol verir. Geniş kartelamızda yer alan farklı özellikteki kumaşları inceleyerek, kendi tarzına en fazla uyanı seçebilirsin. Ayrıca, deneyim merkezlerimize gelerek hayalindeki Normod koltuğunu keşfederken konforunu da hissedebilirsin.

Evcil hayvan dostu koltuk takımları 

Patili dostlarının koltuğuna zarar verme olasılığını azaltmak istiyorsan, kumaş tercihini buna göre yapmalısın. Maalesef, patili dostlar bazen yüzeylere zarar verebilirler, ancak doğru bir seçimle bu olasılığı azaltabilirsin. Bunun için, koltuk takımını sık dokulu ve sentetik içerikli kumaşlarla oluşturmayı düşünmelisin. Bu türler, tırnakların daha az hasar vermesine yardımcı olacaktır.

Bu koltuk takımımızı, kadifenin en güzel yeşil tonlarından Ekru, Çağla Yeşili ve Haki renklerini bir araya getirerek oluşturduk. Bu renk kombinasyonu ile, hem sakinleştirici bir görüntü hem de evcil dostlarının kolayca zarar veremeyeceği bir koltuk takımı yarattık!

Modüler koltuk takımları

Eğer ev içinde sık sık değişiklik yapmayı seviyorsan ya da taşınmayı planlıyorsan, modüler koltuklar en sevdiğin mobilyalar olacaktır! Bu koltukları hemen hemen her yaşam tarzına ve stiline uygun olarak özelleştirebilirsin. Modüler koltuklar sayesinde istediğin koltuğu kolayca oluşturabilir, hatta çoğu markada koltuğunu oluşturduktan sonra bile değişiklikler yapabilir, yeni modüller ekleyebilir veya köşesini değiştirebilirsin. 

Modüler koltuklarla koltuk takımı oluştururken, kurulumunun kolay olması önemlidir, böylece istediğin zaman koltuğunun tasarımını değiştirebilirsin, hatta nereye taşınırsan taşın, kurulum ekiplerine ihtiyaç duymazsın.

Doğal Doku kumaşının nötr tonlarından Mermer Gri köşe ve pufu ile yapabileceklerini düşünelim: Yeni bir görünüm için ince kolları seçebilir ve ayakları silindir şeklinde ve koyu kahve renginde değiştirebilirsin. İhtiyacın olduğunda köşeyi diğer tarafa alabilir ve yeni modüller ekleyerek koltuğunu genişletebilirsin. Köşe koltuğundan sıkıldın mı? Ek kol setleri kullanarak koltuğunu ikiye bölebilirsin. Ve voila, işte sana üçlü bir koltuk ve Loveseat! Pufunu koltuğunun önüne çekerek portatif bir dinlenme alanı da oluşturabileceğini unutmayalım :)

Eğer tüm bu farklı modeller ve renkler arasında karar vermek konusunda kararsızsan, ücretsiz numune talebi oluşturarak istediğin kumaşları evinin ışığında inceleyebilir ve leke testi yapabilirsin. Ayrıca, ücretsiz tasarım danışmanlığımız ile iç mimarlardan oluşan ekibimizle birlikte odan için en uygun yerleşimi ve renkleri bulman konusunda sana yardımcı olabiliriz. Hemen randevunu oluştur, sana en uygun koltuk takımını keşfetmek için seni bekliyoruz!

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL