Kaliteli sehpa nasıl seçilir?

Koltuk takımının göz alıcı tamamlayıcısı ve fonksiyonelliğin buluşması: sehpalar! 

Normod'un sehpa koleksiyonundan Norac ve Mandel ile odana özgün bir dokunuş katalım ve farklı dekorasyon fikirlerini keşfedelim. Yakından görmek istersen, sehpalarımız Normod koltuklarıyla bir araya geldikleri deneyim merkezlerimizde seni bekliyor. Stil alanlarımızda Normod'un minimalist ve modern tasarımlarıyla tanışabilir ve odanı nasıl dönüştürebileceğini kendi gözlerinle görebilirsin.

Bu içerikte seni neler bekliyor?

1. Alanına uygun sehpa modelini seç

2. Sehpalar ile dekorasyonunu tamamla

3. Sehpa seçerken nelere dikkat etmelisin?

1. Alanına uygun sehpa modelini seç

Sehpa modelini belirle

Kare sehpa modelleri, yuvarlak sehpa modelleri ya da asimetrik sehpa modelleri… Seçeceğin sehpayla odanın atmosferini tamamen değiştirebilirsin. 

Seçeneklerin neler? Kare ve dikdörtgen sehpa modelleri, geometrik şekilleriyle özellikle L koltuklarla uyumlu bir görüntü oluşturur. Yuvarlak sehpa modelleri ise odanın çizgilerini yumuşatır ve daha rahat bir hareket alanı sağlar. Orijinal bir tarz arıyorsan, asimetrik sehpalar veya farklı sehpa modellerini bir araya getirebilirsin. Küçük bir odan varsa, zigon sehpalar ve iç içe geçen modeller, alanını daha verimli kullanmana yardımcı olabilir.

Sehpanı ek depolama alanı olarak kullanmayı planlıyorsan, raflı veya çekmeceli modellere yönelebilir ve böylece kitaplarını veya dergilerini düzenli bir şekilde depolayabilirsin. Bunun gibi detaylar, sehpanın işlevselliğini artırmana yardımcı olacaktır.

Aklında bulunsun! Unutma, sehpa seçiminde odanın büyüklüğü, kullanım amacın ve yaşam tarzın önemli faktörlerdir, özellikle evde küçük çocuklar varsa sivri köşeli kare modellerden kaçınmak doğru bir tercih olacaktır.

Sehpa materyalini seç

Sehpa materyalini seçerken, yaşam stilinin yanında hayalindeki dekorasyonu da dikkate alman gerekiyor. Dekorasyona değinmeden önce, seçebileceğin farklı materyalleri inceleyelim.

Tavsiye! Eğer klasik tasarımlara yönelmek istemiyorsan ya da daha fonksiyonel bir ürün arıyorsan, işte sana bir öneri: Puflar! Pufunun üstündeki bir tepsi yardımıyla eşyalarını dengede tutarken, pufun ihtiyacın olduğunda ekstra oturum alanı da sağlar.

2. Sehpalar ile dekorasyonunu tamamla

2024 dekorasyon trendleriyle birlikte, oluşturabileceğin farklı stilleri birlikte inceleyelim.

İskandinav dekorasyon

Bol bol yeşilliği, ahşabın doğal dokusuyla birleştirerek huzurlu bir alan oluşturmak istiyorsan, İskandinav dekorasyonu tam sana göre! Mandel, dinlenip enerjini toplayabileceğin bu alana yumuşak hatlarıyla eşlik ediyor.

Endüstriyel dekorasyon

Enerjinin camdan dışarı baktığında gördüğün şehir kadar canlı kalmasını istiyorsan, endüstriyel ve modern bir dokunuşa ihtiyacın var demektir. Metal parçalarla oluşturulan endüstriyel bir yaşam alanı, sadece koyu renklerden ibaret değildir! Küçük ayrıntılarda favori renklerini kullanarak, kendine özgü bir atmosfer yaratabilirsin.

Bohem dekorasyon

Hayalinde biraz daha renkli ve cıvıl cıvıl bir oda varsa, bohem dekorasyona merhaba! Fitilli Kadife - Sisli Yeşil'in göz alıcı görünümünü dengelemek için Norac sehpanın zarif ve minimal tasarımını kullandık. Bununla da bitmiyor, Normod'la farklı boyutlardaki sehpaları bir araya getirebilir, alanına en uygun sehpa takımını oluşturabilirsin.

Minimalist dekorasyon

Yorgun bir günün sonuna ya da sakin sabahlarına eşlik edecek bir ortam için sadeliğin çekiciliğini kullanabiliriz. L koltuğunun keskin çizgileriyle buluşturacağın kare bir sehpa ile görünümünü tamamlayabilir ve huzurlu bir atmosfer yaratabilirsin. Baş desteğimiz Muly'nin de yardımıyla, rahatlamaya hazır ol!

3. Sehpa seçerken nelere dikkat etmelisin?

Farklı modeller arasında seçim yapmak bazen zorlayıcı olabilir veya doğru boyutu bulmak karmaşık gelebilir. Daha rahat karar verebilmen için bazı öneriler ve ipuçları:

  • Seçeceğin sehpanın boyutunu belirlemekte zorlanıyorsan, başlamak için sehpanı önüne koyacağın koltuklarını ölçebiliriz. Koltuklarının üçte ikisi genişliğinde bir sehpa, alanınla uyumlu bir görüntü sağlayacaktır.
  • Sehpanı kullanırken kollarının rahat etmesi için orta sehpa yüksekliğinin koltuk yüksekliğinden 5 - 10 cm daha kısa olması idealdir. Daha alçak sehpalar daha fazla eğilmene neden olabilir, oturumdan daha yüksek olanlar ise uzanmanı gerektirebilir.
  • Sehpanın alanı daraltmaması ve hareket özgürlüğü sağlaması önemlidir. Koltuk takımının ortasına konacak bir sehpa, çevresindeki koltuklar arasında en az 50 cm kadar bir boşluk bırakmalıdır.
  • Yan sehpalar için, koltuğunun kol yüksekliğine göre kısa veya uzun bir model seçebilirsin. Yan sehpaların kolayca ulaşılabilir ve kollarını rahatsız etmeyecek boyutta ve genişlikte olması önemlidir.

Tavsiye! Tek bir sehpa için alanın çok mu geniş? Takım sehpaları kullanarak farklı boyutlardaki sehpaları bir araya getirerek kendi kombinasyonunu oluşturabilirsin. Aksine, küçük bir alanın varsa, zigon modeller kurtarıcın olacaktır.

Sehpa nasıl temizlenir?

Sehpan ne tür bir malzemeden yapılmış olursa olsun, ağır kimyasallar veya ağartıcı içeren maddeler kullanmaktan kaçınmalısın. Beyaz sabun ve nemli bir bez, sehpanı temizlemen için etkili ve yeterli bir çözüm sunacaktır. Sehpanın ayrıntılı bakım talimatlarını, satın alacağın markadan edinebilirsin ya da internet sitesindeki ürün sayfasından öğrenebilirsin. Ayrıca, sehpanın üzerine sıcak yemekler veya bardaklar koyacaksan, altlık kullanmayı ihmal etmemelisin! Sehpanın uzun ömürlü kullanımının anahtarı doğru bakımda yatıyor.

Hayalindeki yaşam alanını oluşturmak için sehpa seçimine dair rehber artık elinde. Belki de tercihini yapmışsındır bile! Dilediğin renk ve modelde seçebileceğin sehpalarımızı buraya tıklayarak inceleyebilir, deneyim merkezlerimize gelerek Normod koltuklarla birlikte konforun tadını çıkarabilirsin.

Rehber

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL