Retro Dekorasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda retro dekorasyonun dünyasına Normod koltuklarıyla adım atıyoruz! Ayrıca nasıl evine uyum sağlayacak sürdürülebilir bir stil olduklarını keşfediyoruz!

Bu içerikte seni neler bekliyor?

1. Retro nedir?

2. Bir stilden daha fazlası

3. Retro dekorasyon nasıl yapılır?

4. Retro dekorasyonda dikkat etmen gerekenler nelerdir?

1. Retro nedir?

Retro, geçmişte popüler olan parçaları günümüze taşımak ve günlük hayatımızda kullanmaktır. Bu, kıyafetlerden müziğe, aklına gelebilecek her kategoride olabilir. (Koltuklar dahil!) Güncel stil anlayışlarında eskitme ürünler de retroya bir göndermedir. Retro eski değildir, eski görünmesi için uğraşılmıştır. 

Fakat retro sadece geçmişte kalmak değildir. Zamansız ve zengin bir görünüm için de kullanılabilir. Günümüzde, retro sadece “nostaljik bir görünüm” değil, zamansız, her alana ve her zevke uyum sağlayabilen bir anlayış biçimi oldu.

Fitilli kadife, retro görünüm dendiğinde akla gelen ilk materyallerdendir. 

2. Bir stilden daha fazlası

Sürdürülebilirlik, retro görünümlerin temel yapı taşlarından biridir. Kalitesiz, “kullan ve hemen değiştir, yenisini al” düşüncesinden uzaklaştırıp, doğru işçilik ve kullanıma yakınlaştırır. Retroyu yaşamına katmak için yıllara meydan okuyabilecek kalitedeki materyallere yönelmelisin. Ve daha fazla stile uyum sağlayabilecek ürünleri tercih etmelisin.

Retro sadece dış görünüşle de ilgili değil: mobilyalar, özellikle en fazla kullandığımız eşyalardan olan koltuklar da zamansızlıkları ve sürdürülebilirlikleri ile bu stili yansıtabilir! İyi malzemelerden yapılmış, kaliteli koltuklara yönelerek, hem retro havasını evine taşıyabilirsin, hem de uzun süreli kullanımın getirdiği rahatlıkla konforun tadını çıkarabilirsin.

Sade görünümlü ya da odanın yıldızı olacak retro parçalar ile yıllara meydan okuyabilir, dilediğinde tamamlayıcı dekorasyon ve aksesuarlarını değiştirerek yeni stillere büründürebilirsin.

3. Retro dekorasyon nasıl yapılır? 

Retroyu dekorasyonuna katmanın birden fazla yolu vardır. Özelleştirilebilir Normod koltuklarla oluşturabileceğin farklı retro görünümlere göz atalım mı?

Renk paletleri oluştur

Canlı renkler

Retro denildiğinde aklına göz alıcı, parlak ve canlı renklerin gelmesi alışılmadık bir durum değil! Evinde kadifenin canlı renklerini ve pastel dokunuşlarını tercih edebilirsin. Kiremitler, yeşiller ve sarılar ile odana her girdiğinde enerjini arttıracak bir görünüm oluşturabilirsin. Eskiden pantolonlarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz fitilli kadife de odanda hem dinamik bir görünüm yaratabilir hem de seni nostaljik hissettirecek sıcaklığı verebilir.

Göz at! Kadife, fitilli kadife ve dokuma kadifenin parlak renkleri

Canlı renkler retro dekorasyonun odağı olabilir.

Sade renkler  

Retro stilini, canlı ve enerjik renkler dışında, sade renklerle de oluşturabilirsin. Geçmişten gelen minimal dokunuşları salonuna taşıyabilir, gelecekte stilini değiştirmen gerektiğinde de sana esneklik sağlar. Doğal doku ve buklenin dolgun, dokulu görünümlerini koyu ahşap tamamlayıcılarla destekleyebilirsin.

Göz at! Doğal doku, bukle ve keten

Son yıllarda evlerimize yeniden konuk olmaya başlayan Klem bukle koltuğu, modern ve orijinal parçalarla birleştirebilirsin. 

Koltuğunun kumaşına evinin rahatlığında seçebilmek için ücretsiz kumaş numunesi talebinde bulunabilirsin. Aklındaki renkleri evinin rahatlığında kıyaslayabilirsin. Farklı özelliklerdeki kumaşlar arasından ihtiyacına ve zevklerine yönelik kumaşa karar verebilirsin.  

Parçaları bir araya getir

Dekoruna derinlik ve orijinallik katmak için farklı parçaları bir araya getirmeyi deneyebilirsin. Retro görünümlü koltuğunun ya da berjerinin yanına modern görünümlü bir sehpa koyabilir, minimal çizgileri göz alıcı dekoratif ürünlerle tamamlayabilirsin. Retro stili eğlenceli bir görünümü sever: Bu nedenle eğlenmene bakabilir, parlak ve canlı tonlarla pastel renkleri bir araya getirmekten korkmamalısın. 

Kendini unutma! Stilini özelleştirmenin en güzel yolu, kendini yansıttığın parçaları alanına eklemektir. 

 

Tek bir noktaya odaklan

Retroyu alanına taşımak için tüm odanı baştan yaratmana gerek yok! Tek bir ürün ya da köşeyle odanı yeni baştan yaratabilirsin. Büyük mobilyalar dışında eskitme görünümlü halılar, berjerler, kırlentler ya da perdelerle yapacağın küçük dokunuşlarla odana yeni bir hava katabilirsin.

Duvarları dekorasyona kat

Duvar renklerini, retro dekorasyonunun eğlenceli hissiyatını yansıtmak için bir araç olarak kullanabilirsin. Koltuk renklerinle uyumlu duvar boyaları seçebilirsin. Çiçek ya da geometrik desenli duvar kağıtları tercih edebilirsin. Bu sayede odanda renk bütünlüğü de sağlamış olursun.

Zümrüt ve hardala terrakotta renkli duvar boyası eşlik ediyor.

Salonun dışına çık

Retro ev dekorasyonu dendiğinde sadece salonumuzu değil, tüm yaşam alanımızı düşünmeliyiz. Çalışma odanda kullanacağın dokuma kadife bir Loveseat, tamamen odaklanman gerektiğinde ihtiyacın olan konforu verecektir. Çocuk odalarında ise hem eğlenceye eşlik edecek, hem de oturum alanı sağlayacaktır. Mutfaktaki kahve sohbetlerinde sana eşlik edecek bir berjer ise, hem görünümüyle hem de rahatlığıyla yanında olabilir! 

4. Retro dekorasyonda dikkat etmen gerekenler nelerdir?

  • Hızlı üretimdense, uzun süreli kullanım amaçlanmış ürünleri tercih etmelisin. Bu sayede her ayrıntısı üzerine düşünülmüş parçaları yıllarca, endişelenmeden kullanabilirsin. Örneğin koltuklarında özelleştirilebilen bir seçeneğe yönelirsen, görünümünü de zevkin ve ihtiyaçlarına göre tercih edebilirsin. 
  • İyi bir ürünün en önemli noktası, kaliteli olmasıdır. Kaliteli bir koltuğu seçmen için ihtiyacın olan tüm bilgileri, kaliteli koltuk nasıl seçilir yazımızda anlattık. Eğer internetten bir koltuk (ya da farklı bir mobilya) alacaksan, dikkat etmen gereken noktaları ise burada anlattık.
  • Modüler koltuklar tercih ederek, çevresine her açıdan uyum sağlayabilecek bir temel elde edersin. Modüler koltuğunu, ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleme şansın bulunur. Tek yapman gereken uygun kullanımına göre modüllerin yerlerini değiştirmek ya da yenilerini eklemektir.

Retroyu alanına nasıl taşıyacağın konusunda kararsız mı kaldın? Ücretsiz tasarım danışmanlığımız ile hayalindeki koltuğu modüler sistemimiz ile birlikte oluşturmaya ne dersin? Özelleştirilebilir koltuklarımızda kumaş, model ve ayak türü seçimi gibi ayrıntıları da senin seçebildiğini unutmamalısın! Senin için en doğru Normod’u beraber keşfedelim!

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL