Norrmod Klem 280 x 171 Sütlü Kahve, Ahşap Silindir Ayak

Dekorasyon dünyasında her seçim, evimizin atmosferine özgün bir öykü katar. İskandinav esintileri, sakin doğanın huzurunu yansıtırken, endüstriyel tasarımlar ise şehrin enerjisini yaşam alanlarımıza taşır.

Her bir öykünün yazarı sensin ve kendi dokunuşunla tüm dekorasyonuna yeni bir soluk kazandırabilirsin. Bu sefer, bir dekorasyona değinmek yerine, ona nasıl modern bir dokunuş yapabileceğini, modern ev dekorasyonuna nasıl ulaşabileceğini göstereceğiz.

Bu içerikte seni neler bekliyor?
1. Neden modern bir dekorasyon tercih etmelisin?
2. Modern dekorasyon için ihtiyacın olan temel parçalar hangileridir?
3. Modern ve sana ait: Farklı dekorasyonları modernleştir! 
4. Daha fazla ilham al!

1. Neden modern bir dekorasyon tercih etmelisin?

İlk olarak modern kelimesinin anlamına bakalım.

Modern: İçinde yaşanılan çağa, günlere uygun.

Günümüzdeki modern dekorasyon anlayışı, bu tanımı benimseyerek çağa uygun parçaları birleştiriyor. Gelişen teknoloji ve evlerin küçülmesi, sadelik, fonksiyonellik ve minimallik gibi unsurları öne çıkarıyor. 

"Nasıl başlayabilirim?"

Yaşamında ihtiyacın olan temel parçaları belirlemeli ve nasıl görünmelerini istediğini seçmelisin. Amacımız, her gördüğünde estetik olarak tatmin olduğun ve kullanımlarının ötesinde sana fayda sağlayabilecek özellikteki ürünleri seçmek olmalıdır. Bu özelliklere dayanıklık, uzun süre kullanım ve fonksiyonellik örnek verilebilir. 

 

Klem Fildişi Köşe Berjer Koltuk Takımı

 

"Modern parçalar dendiğinde benim aklıma Van Gogh ve soyut objeler geliyor!"

Doğru bir gözlem! Aklında canlanan, daha çok "çağdaş" bir dekorasyon anlayışıdır. Modern ve çağdaş dekorasyon arasındaki bu farkı vurgulamak oldukça önemli. Modern dekorasyon daha sade ve minimal bir yaklaşımken, çağdaş dekorasyon daha çok soyut objelere ve kıvrımlara yönelir. 

Modern dekorasyonun belli başlı özellikleriyle, hali hazırdaki dekorasyonunu canlandırabilirsin. Her dekorasyonu "modern" bir görünüme ulaştırmak için tüm odanı yenilemen gerekmez. 

2. Modern dekorasyon için ihtiyacın olan temel parçalar hangileridir?

Bu da bizi ikinci başlığımıza getiriyor. Örneklerle evini modernleştirecek parçaların ortak özelliklerini inceleyelim.

Fonksiyonel parçalar, fark etmeden de yöneldiğin parçalardır. Eğer buna şu ana kadar dikkat etmediysen, gelecekteki seçimlerde farkında olarak ilerleyebilirsin.

Dayanıklı ahşap mobilyalar

Ahşap mobilyalar, uzun yıllar sürecek dayanıklılığa sahiptir ve aynı zamanda modern sadeliğin ve ferah bir görünümün simgesidir. Çevresindeki dekorlar değişse de bu parçalar alana adapte olur.

 

Norac Masif Meşe Üçlü Sehpa Takımı

 

Modüler koltuklar

Modernliğin bize kazandırdığı önemli unsurlardan biri olan teknolojinin evlerimize etkisi, dekorasyonda da kendini gösteriyor. Evlerimiz zaman içinde daha da küçülürken, alanlarımızı etkili bir şekilde kullanmanın önemi artıyor.

Modüler koltuklar, odanın ölçülerine uygun olarak tasarlanabilir ve ihtiyaca göre yeni parçalar ekleyip çıkararak her alana uyum sağlayabilir. Özelleştirilebilir modüler koltuklar sayesinde farklı kumaşlar ve renkler arasından yaşam tarzına en uygun olanı ve seni en çok yansıtanı seçebilirsin.

Tamamlayıcı objeler

Farklı malzemeleri bir araya getirerek, mekanını farklı bir atmosfere bürüyebilirsin. Cam detaylı metal sehpaları, ahşap masaların zarafetiyle buluşturarak alanını modernleştirebilirsin. İçine büyük bitkiler yerleştirdiğin taş vazoları odana yerleştirip, enerjini artırabilirsin. Son olarak, görünümünü en sevdiğin renklerden yapılmış tablolar ve yumuşacık, soyut desenli halılarla tamamlayabilirsin.

3. Modern ve sana ait: Farklı dekorasyonları modernleştir!

Modern dekorasyonu kapsül gardolap gibi düşünebilirsin. Her gün aynı tarzda giyinmiyoruz, değil mi? 

Modern dekorasyon da, tek bir kalıba sokabileceğimiz bir terim değildir. Bilindik ve sıkça tercih edilen farklı tarzların hepsini modernleştirebilirsin.

Minimal modern ile sadeliği hisset

İlk bakışta, minimal ve modern dekorasyon hemen hemen aynı gibi görünebilir, ancak bu iki tarz arasında belirgin farklar mevcuttur. Minimalizm, "az, ama öz" ilkesine odaklanarak basitlik ve sadeleşmeye vurgu yapar. Modern dekorasyon ise "görünüşten daha çok fonksiyonu önemlidir" düşüncesini benimser.

Modern tarzlarda cesur renkleri, farklı materyalleri ve dokuları sıklıkla bir arada görebiliriz. Ayrıca, modern dekorasyon zaman içinde kendini yenileyebilme özelliğiyle öne çıkar. Minimalizm ise olabildiğince az ürünle, sadece gerekeni kullanmaya ihtiyaç olduğunu savunur.

Modern bir dokunuşu nasıl ekleyebilirsin? Nötr ve açık renklerin oluşturduğu renk paletine sevdiğin cesur renklerden birkaçını ekleyerek, farklı materyalleri bir araya getirerek ve seçeceğin ürünlerin işlevselliğine özen göstererek, minimal alanını aynı zamanda modernleştirebilirsin. 

Minimal modern dekorasyon moodboard

Seçtiğimiz ürünler: Klem Slim 292 x 171 Köşe, Dokulu Şönil - Mandel Orta SehpaPalmetto Yumuşak Halı

Modern bohem ile doğaya bir bakış

Bohem dekorasyonda, etnik desenler, doğadan gelen renkler ve dokular ön plandadır. Özgür ruhlu olmayı ve rahatlığı yansıtır. Farklı dokular bir arada katmanlı ve karışık bir birliktelik yaratır, etnik kültürlerden esinlenerek renkli bir ambiyans oluşturur. 

Modern bir dokunuşu nasıl ekleyebilirsin? Bohemin fazla karışık parçalarını azaltarak ve renkleri ana karakter yapmak yerine tamamlayıcı dekorlarda kullanabilirsin. Bu sayede, dekorasyonunu daha sade gösterebilir ve sakinleştirici bir alana sahip olabilirsin. 

Modern bohem dekorasyon moodboard

Seçtiğimiz ürünler: Klem Üçlü Koltuk Kadife ve Doğal Doku seçenekleriyle - Klem Puf - Capri Fitilli Halı - Anatolia Punch Takım

Klasik modern ile gelenekselliğe bir bakış

Evlerimizde uzun yıllar boyunca sıkça karşılaştığımız dekorasyonlar, klasikleşmiş parçaların zarif kombinasyonlarından oluşur. Bu tarzda genellikle koyu ahşap malzemeler ve sadelik ön planda tutularak, özenle işlenmiş ayrıntılar kullanılır. Bu klasik ve zamansız görünüm günümüzde hala tercih edilse de, artık daha çok vintage ve retro bir atmosfer yaratma eğilimindedir.

Modern bir dokunuşu nasıl ekleyebilirsin? Mevcut dekorunu büyük bir değişiklik yapmadan modern ve sade çizgilere taşımak istiyorsan, pastel tonlarıyla odanı yenileyebilirsin. Klasik ve modernlik arasında mükemmel bir denge sağlayan pastel renkler, basit dokunuşlarla alanına ferahlık ve huzur katar.

 

Klasik modern dekorasyon moodboard

Seçtiğimiz ürünler: Klem Slim Üçlü Koltuk, Kadife - Mesopotamia Doğal Dokuma Punch Takım

4. Daha fazla ilham al!

Modernliğin temelini attıktan sonra, gerisi tamamen sende! Daha fazla ilham almak için Pinterest ve Instagram’da gezinebilir, farklı Normod’ları bir araya getirerek kendilerine özel alanlar yaratan Normodseverlerden fikir edinebilirsin!

Yaşam alanını özgün bir şekilde dekore ederken modern bir dokunuşu nasıl yapacağını artık biliyorsun. Normod’ları keşfetmeye buradan başlayabilir, sana  en yakın deneyim merkezinde bizi ziyaret ederek ürünlerimizi deneyimleyebilirsin. 

Modsy 266 x 171 Köşe Ahşap Ayak - Keten

Tüm mobilyalar hazır, ama nasıl dekore edeceğimi bilmiyorum diyorsan, onu bize bırak. Ücretsiz tasarım danışmanlığımız ile hayalindeki modern ev dekorasyonunu yapmanda yardımcı olabiliriz. Hemen randevunu al ve hayalindeki yaşam alanını birlikte oluşturalım!

 

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL