Küçük Oturma Odaları İçin 5 Dekorasyon Önerisi

Oturma odalarımız evimizde en fazla zaman geçirdiğimiz yerlerden biridir. Yorucu bir günden sonra dinlendiğimiz, arkadaşlarımızla eğlendiğimiz ve sevdiklerimizle güzel anılar biriktirdiğimiz bir alandır. Hepimiz en fazla zaman geçirdiğimiz yerin bizi yansıtmasını da isteriz. 

Küçük bir oturma odasına sahipsen, onu olabildiğince geniş ve ferah göstermek için önerilerimizi paylaştık. Büyük mutlulukların küçük alanlara da sığabildiğini biliyoruz, sadece biraz daha ferah hissettirmesini istiyoruz! Keyifli okumalar! 

Bu içerikte seni neler bekliyor?

1. Başlamadan önce bilmen gerekenler

2. Renk paletleri

3. Modüler koltukların gücü

4. Dikey ve yatay çizgiler

5. Tamamlayıcı dekorlar

1. Başlamadan önce bilmen gerekenler

  • İlk olarak odanın ölçülerini almakla başlamalısın. Kapının, pencerelerin ve prizlerin konumu da odanın yerleşimini etkileyecektir. Alanını iyi bilmek, doğru bir yerleşim yapmanın altın kuralıdır. 
  • Bir oda içerisinde olması gerekenden çok fazla eşya varsa, oda olduğundan küçük ve boğucu görünür. Bu nedenle, minimalizm ferah bir oturma odası oluşturman için sana yol gösterecektir.
  • Odanı düzenli tutmak ise hem seni iyi hissettirir hem de odanın iyi görünmesini sağlar! 

2. Renk paletleri

Normod Ton Sür Ton Koltuk Takımı

 

(Açık ve nötr renklerle oluşturacağın ton sür ton bir dekorasyonla odanda aydınlık bir hava yaratabilirsin. Bu görüntüyü evinde görmek istersen Klem Fildişi Köşe Koltuk Takımı'nı inceleyebilirsin!) 

Doğru bir renk paletiyle, odanın tüm algısını değiştirebilirsin. Açık renkler ışığı yansıtarak evini daha aydınlık gösterecektir. Renk paletini ağırlıklı olarak bej ve ekru gibi nötr tonlarda tercih ederek aydınlık bir görünüm oluşturabilirsin. Sadece beyaz ve tonlarını da seçmene gerek yok! Farklı renklerin beyaza en yakın tonları da aydınlık bir etki yaratacaktır.

Nötr tonlar içerisinde göz alıcı bir renkte bir berjere ne dersin? Odanda dikkat çekici bir renk olması, gözlerin o noktaya yönelmesine ve dikkatin odanın ölçülerinden uzaklaşmasını sağlar. Enerjini arttıracak renkli punch kırlentler ve dekorlarla da derinlik katabilirsin. 

Normod Renkli Berjer, Kadife KiremitTavsiye! Duvar rengine uyumlu olacak bir koltuk seçmek istersen, ücretsiz kumaş numunesi talep edebilir, evinin ışığında kumaşların dokularını ve renklerini inceleyebilirsin! 

3. Modüler koltukların gücü 

Normod Modern ve Modüler Koltuklar

 

(Farklı modülleri bir araya getirerek oluşturabileceğin bir sürü köşe koltuk var! Senin hayalindeki köşe koltuk modeli hangisi?) 

 

Küçük alanlar ve verimlilik kelimeleri bir araya geldiyse, modülerliği bu konunun dışında bırakamayız!

Modüler koltuklar, farklı ölçülerdeki parçaların birleştirilmesiyle oluşturulan koltuklardır. Bu parçalara modül diyoruz. Uygun modülleri bir araya getirerek, alanını en verimli şekilde kullanabileceğin bir tasarım oluşturabilirsin.

Küçük odalarda maksimum oturum alanı oluşturmak için köşe ve L koltuklar idealdir. Modüler bir köşe ya da L koltukla, klasik koltuklarla kullanamayacağın yerleri de oturum alanına katabilirsin. Dilediğinde parçaların yerini değiştirebilir, ek modüllerle koltuğunu yeni bir tasarıma dönüştürebilirsin.

Bu sayede küçük alanında tek bir düzene bağlı kalmadan, dilediğinde değiştirip, geliştirebileceğin bir tasarımın olur. Gelecekte daha büyük bir yere taşınırsan, aynı zamanda koltuğunu yeni evine göre düzenleyebilirsin. Ve sana da yalnızca keyfini çıkarmak kalır! 

Normod Puf, Kadife Zümrüt Yeşili, Kadife Hardal

Aklında bulunsun! Modüler koltuğunda dar kollar tercih ederek, oturum alanına daha fazla yer bırakabilirsin. 

Küçük modülleri bir araya getirebilir, iki tekli koltuğu birleştirerek bir ikili koltuk bile yapabilirsin. Söz konusu modülerlik olduğunda, yapabileceklerinin neredeyse sınırı yok! 

Tavsiye! Eğer bir L koltuk için yeterli alanın yoksa, puflar bu konuda çözüm olabilir! Pufunu koltuğunun önüne yerleştirerek portatif bir L koltuk oluşturabilir, aynı zamanda bir sehpa olarak da kullanabilirsin. 

4. Dikey ve yatay çizgiler

Normod Klem Üçlü Koltuk - Keten Çakıl

Odanı olduğundan büyük göstermek için, biraz da çizgilerle oynamamız gerekiyor. 

  • Duvarını baştan başa kaplayan pencereler, odanı olduğundan uzun ve daha aydınlık gösterecektir. Ek olarak, güneş ışığının odanı rahatça aydınlatabileceği, açık tonlarda perdeler seçebilirsin. 
  • Tavana kadar uzanan ince kitaplıklar ya da geniş televizyon üniteleri ile odanın görünenden daha büyük olduğu algısını yaratabilirsin. 
  • Yerde ince ve uzun bitkiler tercih edebilir, tavandan sarkan saksılar da kullanabilirsin. Dikey çizgiler odanı daha uzun gösterecektir.
  • Aynalar ise yansıtma özelliğiyle odana yeni açılar ve derinlik katacaktır.

5. Tamamlayıcı dekorlar

Her odanın olmazsa olmazı, stilini tamamlayacak dekorlara geldi sıra. Güzel görünmelerinin yanında işlevsel olduklarını belirtmeden geçmeyeceğiz.  

Halılar:

Halılarını seçerken dikkat etmen gereken nokta, halının doğru boyutlarda olmasıdır. Odanın boyutu ve kullandığın diğer mobilyaların yerlerini de düşünerek halının boyutunu seçmelisin. 

Tavsiye! Halılar ve doğru halı ölçüsüne karar vermekle ilgili daha fazlasını öğrenmek istersen, hepsini burada anlattık! 

Normod Norac Yan Sehpa

Sehpalar:

Orta sehpa için büyük bir alanın bulunmuyorsa, küçük bir yan sehpa kullanabilirsin. Örnek olarak iki koltuğun arasındaki küçük bir yan sehpa ile, ölü bir alanı değerlendirebilirsin. Puflar hakkındaki önerimizi de unutmadın, değil mi? 

Oturma odana her girdiğinde iyi hissetmeni istiyoruz! Önerilerimizin yanında, seni yansıtan ve zaman geçirmekten mutlu olduğun bir alana sahip olman en önemlisi! 

Daha fazla ilham almaya hazır mısın? Normod’un gerçek kullanıcı yorumlarıyla farklı alanlarda kullanılan modüler koltuklarla neler yapabileceğini keşfedebilirsin.

Deneyim merkezlerimizi ziyaret ederek, küçük alanları nasıl dekore ettiğimizi görebilir, koltukların konforunu deneyimleyebilirsin. İç mimarlardan oluşan satış ekibimizle sana tasarım danışmanlığı konusunda destek olmak için bekliyoruz! 

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL