Normod Kadife Koltuk Takımı

Kadife, hayatımızın çoğu alanında farklı şekillerde karşımıza çıkmaya devam ediyor! Yaşam alanına lüks bir görünüm kazandıracak kadife bir koltuk satın almak istiyorsun, ama sana uygun bir seçim olup olmadığı ya da temizliği hakkında endişelerin mi var? O halde doğru yerdesin. Kadife koltuk bakımı ve temizliği hakkındaki tüm sorularını yanıtladık! Keyifli okumalar!

1. Neden kadife bir koltuk tercih etmeliyim?

2. Kadife koltuğumun bakımı nasıl olmalı?

3. Kadife koltuğumu nasıl temizlemeliyim?

4. Kadife koltuk temizliği hakkında daha fazlası!

Kadife kumaş, ekru rengi - Normod

1. Neden kadife bir koltuk tercih etmeliyim?

Kadife, uzun havlı ve sık dokulu bir kumaştır. Uzun havlı olması, yumuşacık bir dokunuş hissiyatı vermesini sağlar. 

Kadife, koltuklarda uygulandığında her evin rahatlıkla tercih edebileceği bir kumaş türüdür. Sık dokusu sayesinde kedilerin tırnakları kumaşa kolayca takılmaz ve koltuk yüzeyine zarar vermeleri zorlaşır. Bu nedenle patili dostunun tırnakları konusunda endişelenmeden koltuğunun tadını çıkarabilirsin. Ne kadar kolay temizlendiğini de düşününce, herkes için bir kadife koltuk vardır diyebiliriz! 

Tüylü olduğu için sıcağı çeken bir yapısı vardır. Fakat hissiyatının kişiye göre değişeceğini söylemeden geçmemeliyiz. Satın almadan önce kadife koltuklara dokunup, kumaşların seni nasıl hissettirdiğini deneyimleyebilirsin.  

Tavsiye! Kadifenin yumuşacık dokusunu deneyimlemek ve evinin ışığında test etmek istersen, Normod'dan ücretsiz kumaş numunesi talebinde bulunabilirsin! 

Kadifenin farklı türleriyle tanıştın mı? Farklı kadifelerin özelliklerini ve hangisinin sana en uygun olduğunu inceleyelim: 

Kadife türleri ve özellikleri - Normod

Dokuma kadife, kısa havlı bir kadife türüdür. Yön izini daha az gösterir. Fakat klasik kadife kadar yumuşak ve tüylü bir hissiyat vermez. Fitilli kadife ise, ipliklerin dokuma sırasında farklı yüksekliklerde kesilmesi ile oluşturulan, dokuma bir kumaştır. Dokunmasının oluklu olması karakteristik bir görünüm sağlar. Temizliği klasik kadife gibi kolaydır, fakat temizlik sırasında fitillerin arasındaki kırıntılara dikkat etmen gerekebilir. 

Fitilli Kadife kumaş, sisli yeşil rengi - Normod

2. Kadife koltuğumun bakımı nasıl olmalı?

Kadife koltuğunu ne sıklıkla temizleyeceğine karar vermek için kullanma sıklığını ve koltuğunun ne kadar sürede kirlendiğini takip edebilirsin. Eğer büyük bir ailen ya da evcil hayvanların varsa, koltuğunu daha sık temizlemen gerekebilir. 

Haftalık temizlik rutinine ekleyeceğin basit yöntemlerle, kirlenme sürecini yavaşlatabilir ve kadife koltuğunu etkili bir şekilde koruyabilirsin. 

Yapışkanlı rulolar ile kadife koltuk temizliği

  • Elinle düzelt - Fırçala:

Kadife yüksek havlı olduğundan kumaşta yön izlerini belli eder. Bu görüntüden hoşlanmıyorsan, elinle ya da yumuşak bir fırçayla görünümünü düzeltebilirsin.

  • Yastıklarını patpatla:

Yastıklarının dolgun görünmesini sağlamak ve konforunu arttırmak için düzenli olarak patpatlamalısın. 

Kumaşı kadife olmasa dahi, koltuğunun sırt minderleri seni ne kadar desteklerse, o kadar konforlu hissedersin. Film ya da sohbet gecelerinde tüm odağının eğlencede olmasını istiyoruz! 

Koltuk yastıklarını düzeltme ve patpatlama

  • Güneşten koru:

Kadife boyalı bir kumaş olduğundan direkt güneş ışığı görürse zaman içerisinde renkleri solabilir. Kadife koltuğunu direkt güneş ışığı almayan bir yere yerleştirerek koruyabilirsin. Eğer koltuğun direkt güneş alan bir yerdeyse, ışık alan bölgeyi koltuk şalı ile kapatabilirsin.

  • Haftalık olarak süpür:

Diğer koltuklar gibi, kadife koltuklarının da tozunu almak için iki haftada bir süpürmelisin. Koltuğunun kullanım sıklığına göre zaman aralığını belirleyebilirsin. Evcil hayvan sahibiysen tüylerin birikmemesi için bu sürenin haftada bir olmasını öneriyoruz. 

Kadife koltuklarının temel temizliğini el süpürgesi ya da uygun başlıklı elektrik süpürgesiyle yapabilirsin. Aynı zamanda yumuşak uçlu fırçalar ve yapışkanlı rulolar kullanabilirsin. Bu sayede üstündeki kir, toz ve kırıntılardan kolayca kurtulabilirsin. Her zaman göz önünde olmayan minderlerin aralarını ve altlarını da temizlemeyi unutmamalısın! 

Tavsiye! Koltuğunu süpürmeden önce yumuşak bir fırça ile fırçalayarak üzerindeki kir ve tozların daha kolay çıkmasını sağlayabilirsin.

Ücretsiz kumaş numunesi - Normod

3. Kadife koltuğumu nasıl temizlemeliyim?

Olamaz, tadını çıkardığın soslu makarna koltuğuna döküldü! Konu kadife olduğunda endişelenmene gerek yok! Kadife kolayca temizlenebilir, fakat koltuğunun üzerine leke oluşturabilecek bir şeyler dökülürse, her zaman hızlı bir şekilde müdahale etmelisin. Kuruyan ve temizlenmeyen sıvılar kalıcı lekeler ve kötü kokular oluşturabilir.

Aklında bulunsun! Eğer koltuğunda kurumuş bir kalıntı ya da tükenmez kalem gibi lekeler varsa, yine ıslak temizlik yöntemini kullanabilirsin.  

    Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
    (Ekrunun zarafetini Klem'in yumuşacık kıvrımlarıyla birleştirdik! Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı ile temizlik konusunda için rahat olabilir!) 

    • Beyaz sabun: Kadife koltuğunu temizlerken içerisinde ağartıcı bulunmayan bir temizlik malzemesi kullanmalısın. Ağır kimyasallar yüzeye kalıcı zararlar verebilir.
    • Kâğıt havlu: Kâğıt havluyu sadece ilk aşamada, koltuğunun yüzeyindeki fazla sıvıyı emmesi için kullanmalısın. Kâğıt havluları leke çıkarmak için kullanmayı denersen parçalanabilirler. 
    • Pamuklu bez: Kadife koltuğunu temizlerken her zaman pamuklu bezler kullanmalısın. Pamuk sıvıları ve kötü kokuları içerisine hapsetme konusunda diğer bez türlerine göre daha etkilidir. Tiftiklenmeyecek, temiz bir bez tercih etmelisin.
    • Su: Kullandığın su ılık olmalı, sıcak su kullanmamalısın. 

    Tavsiye! Temizlik için kullanacağın sabunu koltuğunun görünmeyen bir yerine uygulayarak test edebilirsin. Bu sayede koltuğuna zarar verip vermeyeceğini görebilirsin.

    İlk olarak kağıt havlu kullanarak, tampon hareketlerle dökülen sıvıyı yüzeyden almakla başlamalısın. Eğer dökülen kuru bir madde ise süpürge yardımıyla dağıtmadan ve özenli bir şekilde koltuğun yüzeyinden toplamalısın. Koltuğunu ovalarsan madde yayılabilir, koltuğun içine işleyebilir ve iç malzemesine zarar verebilir. Koltuğunun üstünde sıvıyı çekecek kağıt havluları bir süre bekletebilirsin. Fazla sıvıyı aldıktan sonra, silme adımına geçebilirsin.

    Islatıp sıktığın bezine beyaz sabun sürebilir, ya da bir kabın içerisinde köpüklü sabunlu su hazırlayabilirsin. Temizlerken koltuğunun yüzeyini tamamen ıslatmamalı, nemli bir alan oluşturmalısın. Pamuklu bezinle lekeyi hav yönüne doğru silmeli, leke gözle görünür bir şekilde kaybolana kadar bu işlemi tekrar etmelisin.

    Normod Kadife Kumaş Temizliği

    4. Kadife koltuk temizliği hakkında daha fazlası!

     

    • Kadife koltuğumu temizledikten sonra nasıl kuruturum? 

      Kadife ısıya karşı hassas bir materyaldir. Bu nedenle yüksek ısıya maruz bırakmamalı, ütü gibi araçlar kullanmamalısın. Sıcaklık, koltuğunun üzerinde yanık izleri oluşturabilir.

      Sildiğin bölgenin kendi kendine, doğal olarak kurumasını beklemelisin. İmkânın varsa kuruma sürecini hızlandırmak için camları açabilirsin. Kuruduğunda süpürgeyle süpürerek ipliklerin düzgün görünmesini sağlayabilirsin. Sonrasında konforun kaldığı yerden devam ediyor! 

      • Kadife koltuğumun kılıfını makinede nasıl yıkarım?

      Koltuğunun kılıflarını çıkarıp makinede yıkamayı düşünüyor olabilirsin. Fakat kadife boyalı bir kumaştır, makinede yıkanması renklerini soldurabilir. Bu durum, koltuğunun kolları ve gövdesi gibi, yıkayamadığın yerler ile kılıflar arasında ton farklılıkları oluşturabilir.

      • Kadife leke tutar mı?

      Kumaşların leke tutmaması için kimyasal bir süreçten geçmeleri gerekiyor. Eğer böyle bir aşamadan geçmediyse, her kumaş leke tutabilir. Bu nedenle oluşabilecek kalıcı lekelere karşı hızlıca müdahale etmen önemlidir.

      • Leke çıkmazsa nereden yardım almalıyım?

      Eğer ıslak temizlik sonrasında leke çıkmadıysa, yeniden sabunla silmeyi deneyebilirsin. Uygun profesyonel temizlik şirketlerine başvurabilir, kalıcı bir leke oluşmuşsa koltuğunu aldığın firmadan yeni kılıf ya da minder satın alıp alamayacağını öğrenebilirsin.

      Klem Kemik Çağla Yeşili Hardal Koltuk Takımı - Normod

      (Üç farklı kadife! Klem Kemik Çağla Yeşili Hardal Koltuk Takımı, farklılıkların uyum içerisinde bir araya gelebileceğini gösteren örneklerden oldu.) 

      Artık kadife koltuklarının ne kadar kolay temizlendiğini biliyorsun! Yaşam alanına Normod’un kolay silinebilir kadife koltuklarıyla hareket katmaya ne dersin? 3 farklı kadife türünde, toplamda 24 farklı renk seni bekliyor. Hemen keşfet! 

      Kadife koltuklar hakkında daha fazla bilgi edinmek istersen, bizimle iletişime geçebilir, deneyim merkezlerimizi ziyaret edebilirsin! Ayrıca iç mimarlardan oluşan satış ekibimizden tasarım danışmanlığı konusunda destek alabilirsin. Seni bekliyoruz!

      RehberTemizlik

      Favori Ürünleri İncele

      Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
      Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
      İndirimli fiyat 20.880 TL
      Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
      Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
      İndirimli fiyat47.460 TL