Koltuk Takımı Mı, Köşe Koltuk Mu? Hangisini Seçmeli?

Koltuk alma sürecinde öncelikle nasıl bir koltuk modeline ihtiyaç duyduğuna karar vermen gerekiyor. Köşe koltuk mu almalısın, yoksa bir koltuk takımı mı oluşturmalısın? Bunlar dışında farklı bir seçenek var mı? Zevkine ve ihtiyaçlarına göre en uygun seçimi yapmana yardımcı olmak için buradayız. Aynı zamanda alanını nasıl dekore edeceğin hakkında da fikirlerimizi paylaştık. 

1. Nasıl bir model seçeceksin?

2. Koltuğunun ayrıntılarını belirleyelim

3. Dekorasyon önerilerimiz

4. Hala kararsız mısın?

Başlamadan önce:

Alanının ölçüsünü almalı ve alanını iyice tanımalısın. Odandaki kapıların, pencerelerin ve prizlerin yerleri koltuğunun modeline karar vermene ve koltuğunu nereye koyacağını belirlemene yardımcı olacaktır.  

1. Nasıl bir model seçeceksin? 

Normod Doğal Doku

Yaşam alanının en büyük parçalarından olan koltukların kullanım amacı oldukça önemlidir. Alanını ve kullanım amacını göz önünde bulundurmak, koltuk modeline karar vermeni kolaylaştıracaktır. Seçebileceğin koltuk modellerinin artı ve eksi yanlarını düşünerek bir seçim yapmalısın.

Köşe koltuk: 

  • Küçük alanları en verimli şekilde değerlendirmek için köşe koltuklar kurtarıcı olacaktır. Köşe koltuklarla normalde kullanılmayacak kör noktalarda da oturma alanı oluşturabilirsin. Ayrıca alanını daha geniş gösterecektir. 
  • Dinlenmek için idealdir, uzanarak günün yorgunluğunu atabilirsin. Eğer koltuğunu uzanmak için kullanacaksan, satın almadan önce uzunluğunun senin için yeterli olduğuna emin olmalısın. 
  • Köşe koltuk sadece küçük evlerde kullanılmıyor! Daha büyük alanlarda da köşe koltuk tercih edebileceğin gibi, U şeklinde bir koltuk da seçeneklerin arasında. Büyük U koltuklarla kolayca herkesin tadını çıkarabileceği sosyal bir alan oluşturmak mümkün.

Aklında bulunsun! Çoğu klasik köşe koltuğun uzun tarafı sabittir. Bu nedenle yeni bir eve taşınman gerekirse ya da yerini değiştirmek istersen, bu durumlara uyum sağlayamayabilir. 

Normod Doğal Doku Fildişi rengi

Koltuk takımı:

  • Koltuk takımları düzen ve yerleşim konusunda esneklik sağlar. Dilediğin gibi koltuklarını dekore edebilir ve yerlerini değiştirebilirsin. 
  • Alanına göre farklı birleşimler yapabilirsin. Kaç tane üçlü ya da ikili koltuk kullanacağın, alanının büyüklüğüne ve zevkine bağlı. Alanını olabildiğince ferahlatacak şekilde koltuk sayını ve türlerini belirlemelisin.
  • Koltuk takımının içeriğiyle oynayıp, kolaylıkla takımına yeni parçalar ekleyebilir, çıkarabilirsin. 
  • Oturum alanı olarak oldukça fazla yer imkanı sağlar. Evdeki kişi sayısını ve seni ziyaret edecek misafirlerini düşünerek bir seçim yapabilirsin.  

Normod Keten Koltuk Takımı

Modüler koltuk: 

  • Hem köşe koltuğun hem de bir koltuk takımının avantajlarını bir araya getirmek istersen, modüler koltuklar tam sana göre!
  • Modüler koltuklar ek modüllerle köşeye çevrilebileceği gibi, köşe koltuğunu da ikiye ayırıp iki kanepe şeklinde kullanabilirsin. 
  • Modüler koltuklar evine en uygun şekilde birleştirilebilir, bu nedenle alanın en verimli şekilde kullanılırken, koltuğunu zevkine göre rahatlıkla şekillendirebilirsin. 

Normod Modüler Koltuklar

2. Koltuğunun ayrıntılarını belirleyelim 

Koltuğunun modeline karar verdiysen, ayrıntılarını belirleyebiliriz. Seçeceğin koltuk, alanında kullanacağın diğer renkleri ve dekorasyonunu da etkileyecektir. Bu nedenle odanın tarzını şekillendirmek için iyi bir başlangıç noktasıdır. Hangi modeli seçersen seç, önemli olan zevklerini yansıtabilmen!

Odanda uygulayabileceğin stillerden birkaçını inceleyelim: 

Ton sür ton:

Fransızca bir kelime olan ton sür ton, bir rengin farklı tonlarının bir arada kullanılması anlamına geliyor. Alanında kullanacağın açık, nötr tonlar içeriye her girdiğinde seni rahatlatabilir. 

Normod Kadife Ekru Koltuk TakımıEğer bu görünümü sen de alanına taşımak istersen açık, nötr bir rengin tonlarını bir araya getirebilir, doğal renk ahşaplar ve büyük yeşil bitkilerle ferah bir görünüm oluşturabilirsin. 

Zıt renkleri buluştur:

Farklı renkleri bir araya getirerek oluşturacağın dekorasyonlar, koltuklarını odanın en göz alıcı unsuru haline getirecektir. Koltuk takımını oluştururken gökkuşağının renklerini bir araya getirebilir, parlak renkleri büyük parçalarda kullanabilirsin. Seçim senin! 

Klem Paslı Kırmızı Çağla Yeşili Koltuk TakımıTavsiye! Koltuğunun rengini ön plana çıkaracak bir duvar boyası seçebilirsin. Koltuğunun baktığı duvarı koltuğunun renginde ya da yakın bir tonunda boyayabilirsin. Ya da canlı renkli koltuğunun önünde durduğu duvarı nötr bir renge boyayarak öne çıkarabilirsin.

Renklerden daha fazlası: 

Sadece farklı renkleri bir araya getirmekten bahsettiğimizi düşünüyorsan, yanılıyorsun! Normod'da farklı doku ve renkleri birleştirerek, sana özel bir alan oluşturabilirsin. Düz kumaşların canlı renklerini, dokulu kumaşların nötr tonları ile dengeleyebilirsin. 

Yaşam alanında kullanmak istediğin renkler ve dokular için ilham almak istersen gerçek müşteri yorumlarımıza göz atabilirsin. 

Normod Doğal Doku Dokuma Kadife Koltuk Takımı

3. Dekorasyon önerilerimiz 

Sadece koltuğunun değil, dekorasyonunun da son dokunuşları için önerilerimiz var: 

Halılar: Alanında kullandığın halı koltuklarından açık renkli olursa daha aydınlık ve ferah bir görüntüye ulaşabilirsin. Daha koyu bir renk ile kontrast oluşturup, koltuklarının rengini ön plana çıkarabilirsin. 

Kırlentler: Kullanacağın renkli punch kırlentlerle birlikte koltuklarına dinamiklik ve enerji katabilirsin. Açık renk koltuklarınla kullanacağın aynı tondaki kırlentlerle ise daha ferah bir görünüm oluşturabilirsin. 

Ahşaplar: Odanda kullandığın ahşap renklerin tonu değiştikçe, odanın havası da değişecektir. Aynı dekorasyonda kullanılan açık tonlu ahşaplar ferah bir görüntü, koyu tonlu ahşaplar daha klasik bir görüntü oluşturacaktır. 

Normod Klem Takım

4. Hala kararsız mısın?

Normod'un özelleştirilebilen modüler koltukları ile, odana en uygun ölçüde bir köşe koltuk seçebilirsin. Ya da dilediğin parçalarla bir koltuk takımı oluşturabilirsin. Seçeceğin koltuk takımı, tamamen senin seçtiğin model, kumaş ve renklerin birleşiminden oluşabilir. İlham almak istersen daha önce oluşturduğumuz koltuk takımlarına göz atabilirsin.

Koltuğunu oluştururken ücretsiz kumaş numunesi ile evinde kumaşları görüp, karar verebilirsin. Koltuk seçimi ya da alanının dekorasyonu konusunda daha fazla yardıma ihtiyacın varsa iç mimarlardan oluşan satış ekibimizden tasarım danışmanlığı alabilirsin.

Sorularında bizimle iletişime geçebilir, fotoğraflarını gördüğün koltukları denemek için deneyim merkezlerimizi ziyaret edebilirsin. Senin için buradayız!

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL