Açık renkli koltuklar nasıl silinir?

Hayalindeki yaşam alanını oluşturmanın ilk adımını, açık renkli koltuklarla atabilirsin. Ferah, minimal ve her renkle uyumlu görünümleriyle, evinde ihtiyacın olan dokunuşu yapabilirler. Ancak, açık renkli koltuklar denildiğinde aklına ilk gelen temizlik ve lekelenme endişesi mi? Merak etme, açık renkli koltuk kumaşlarının özelliklerini ve temizlikleri konusundaki püf noktalarını bir araya getirdik.

Bu içerikte seni neler bekliyor? (Başlıklara tıklayarak ilgili bölüme gidebilirsin!)

1. Farklı kumaşlardan açık renkli koltuklar

2. Açık renkli koltuk temizlemek için temel ipuçları

3. Açık renkli koltuk bakımında ustalaş

4. Açık renkli koltuk temizliği hakkında daha fazlası

5. Açık renkli koltukları Normod'da keşfet!

1. Farklı kumaşlardan açık renkli koltuklar

Açık renkli koltukların temizlik önerilerine geçmeden önce, her kumaşın aynı özellikte olmadığını söyleyerek başlayabiliriz. Koltuk kumaşlarını su geçirmezlikleri, doğal - sentetik içerikli ve sık - geniş dokumalı olmalarıyla değerlendirebiliriz.

Açık renklerdeki kumaşların farkları - Normod

Su geçirmeyen kumaşlar:

Açık renkteki koltuklarda lekelere karşı en iyi seçimi yapmanın anahtarı, su itici özelliklere sahip performans kumaşlarıdır. Su geçirmeme özellikleri sayesinde, performans kumaşları sıvılara karşı üst düzey koruma sağlar. Ancak, bu özelliklerin katı lekelerle tam bir koruma sunmadığını hatırlamak ve dikkati elden bırakmamak önemlidir. Normod'da, açık ve farklı renk seçenekleriyle de performans keten kumaşı seni bekliyor!

Sık dokulu ve sentetik kumaşlar:

Eğer açık renkte bir kumaş arayışındaysan ve lekeler konusunda fazla endişelenmek istemiyorsan, kolay silinebilen kumaşlar yanında! Bu tip kumaşlar genellikle sentetik içerikli ve sık dokuma özelliklerine sahiptir, bu da onları pratik ve kullanışlı hale getirir. Ayrıca, bu kumaşlar pati dostu özelliklere de sahiptir! kadife kumaşın bu kategoride en popüler tercihlerden biri olması bir sürpriz değil!

Geniş dokulu ve doğal içerikli kumaşlar:

Eğer sıcak havada ferahlığını koruyacak bir seçenek arıyorsan, geniş gözenekli ve doğal içerikli kumaşlara göz atmalısın. Bu kumaşlar, nefes alabilir yapıları ve geniş gözenekli dokularıyla sıcak günlerde rahatlığı ve serinliği sağlarlar. Bunu da pamuk içerikli doğal doku ve bukle kumaşlarından daha iyi hangileri yapabilir ki?

2. Açık renkli koltukları temizlemek için temel ipuçları

Her kumaş farklı olsa da, lekelere karşı kullanabileceğin ortak bir yöntem bulunuyor. Bunun için ihtiyacın olan temel malzemeler, evinde halihazırda bulunan beyaz sabun, mikrofiber/pamuklu bezler ve kağıt havludur. Dikkat etmen gereken, kumaşın yapısına uygun hareket ederek dokusuna zarar vermemektir. 

  • Eğer koltuğuna sıvı bir madde döküldüyse, kağıt havluyla fazlalığını al. Bunu yaparken kağıt havluyu sürtmemelisin. Üzerine bastırarak kağıt havlunun fazlalığı çekmesini sağlamalısın. Meyve suları gibi sıvılar fazlası alınmazsa, koltuğa yayılabilir ya da iç kısmına sızabilir.
  • Eğer katı bir maddeyse, bastırmadan fazlalığı koltuğun üzerinden almalısın. Örneğin, çikolata gibi bir madde bastırılırsa, kumaşa daha fazla bulaşacaktır.

  • Fazla sıcak olmayan, ılık suyun içerisinde sabununu köpürtmeye başla. Islattığın pamuklu bezine sabunu sürerek köpürt, ve lekeli yeri fazla ovmadan silmeye başla. Bezin kirlendiğinde, temizleyip yeniden köpürt. Leke çıkana kadar nazikçe silmeye devam et. Doğal içerikli, dokuma bir kumaşı sertçe silmen, ipliklerin yapısını bozabilir.
  • Islak bölge kuruyana kadar camları açıp koltuğunun kurumasını sağla. Soğuk havalarda dikkatli olmayı unutma! Koltuğun tamamen kuruyana kadar kullanmaktan kaçınmalısın. Açık renkli koltukları yeterince kurumadan kullanırsan, kumaşın yapısını kötü etkileyebilirsin. Islak kullanım, renk veren bir kot pantolonla boya verebilir ya da kadife gibi havlı bir kumaşın hav yönünün bozulmasına neden olabilir.

Sonuçtan memnun oluncaya kadar bu işlemi tekrar edebilirsin.

3. Açık renkli koltuklarının bakımında ustalaş

Konforunu korumak ve temizlik rutinini en üst seviyeye çıkarmak istiyorsan, koltuklarının bakımını ihmal etmemelisin.

Haftalık koltuk bakımı nasıl olmalı?

  • Evini süpürürken, fırçasız bir süpürge başlığıyla koltuğunu süpürmeli ve minderlerin arasına dökülen kırıntıları/tozları almalısın. Sert fırçalı başlıklar, kumaşının yüzeyine ve dokusuna zarar verebilir. 
  • Koltuk minderlerinin üzerindeki tüyleri ve tozları süpürgeyle ve ruloyla toplamalısın. Özellikle evinde patili dostların varsa, bu adımı ihmal etmemelisin.
  • Koltuk minderlerini ve kırlentlerini kabartarak daha dolu ve düzgün görünmelerini sağlamalısın. Eğer blok süngeri sırt minderlerin varsa, şekilleri bozulmayacaktır, fakat yerleşiminin düzgün durması önemlidir.

Bu bakıma tüm koltuklarının ihtiyacı var, sadece açık renkli koltukların değil! :)

Yıl boyunca dikkat etmen gerekenler nelerdir?

Mevsim geçişlerinde hasta olmamak ve kendimizi iyi hissetmek için özen gösteriyoruz. Konforumuzu sağlayan koltuklarımız da, bu ilgiyi hak ediyor. Yılın farklı zamanlarında koltuklarını korumak için dikkat etmen gereken farklı noktalar bulunuyor.

  • Yazın, güneşin yoğun olduğu bölgelerde koltuğunu korumak için koltuk örtüsü veya şal kullanabilirsin.
  • Kışın, sıcak içeceklerle dikkatli olmalısın. İçerisinde sıcak malzemeler bulunan bardak veya tabakları doğrudan koltuğuna temas ettirmek, kumaş dokusunu bozabilir veya iz bırakabilir.
  • Eğer açılabilen ve yatak formunu alabilen bir yataklı koltuğun varsa, minderlerin yanı sıra, mekanizmanın ve mümkünse bağlantı noktalarının tozunu almalısın. Birleşim noktalarının paslanmaması için nemden uzak tutmalısın.

Haftalık ve yıllık bakımlarını aksatmayarak açık renkli koltuklarını yıl boyunca en iyi versiyonlarında kullanabilirsin.

4. Açık renkli koltukların temizliği hakkında daha fazlası

Soruların olduğunu biliyoruz! Açık renkli koltukların temizliği hakkında bize en çok ulaşan soruları cevaplamaya çalıştık. Eğer farklı bir sorun varsa ya da Normod koltuklarında seçebileceğin kumaşlar hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsan, bizimle iletişime geçebilirsin!

Koltuk kılıflarımı makinede yıkayabilir miyim? - Koltuk kılıflarıma kuru temizleme yaptırabilir miyim?

Her kumaşın içeriği farklıdır. Bu nedenle aldığın markaya kılıflarının minderden çıkıp çıkmayacağını ve makinede yıkanma şansının olup olmadığını sormalısın. Yıkama ve kurutma makinesi derecelerini öğrenmeyi ihmal etme.

Kahve ve şarap gibi zorlu lekelerde yine bu yöntemi mi uygulamalıyım?

Leke ne olursa olsun, beyaz sabun en inatçı lekelerde bile ilk başvurman gereken malzemedir ve çamaşır suyu gibi ağır kimyasallardan uzak durman gerekir.

Bu yöntemi uyguladım, fakat leke çıkmadı. Ne yapmalıyım?

Beyaz sabun, kumaşa en az zarar veren malzeme olduğundan, bu yöntemi birkaç defa uygulayabilirsin. Eğer kalıcı bir leke varsa, koltukların için yeni kılıflar alabilirsin. Yeni kılıfları alıp alamayacağın ya da aynı kumaşın teminini sağlayıp sağlamadıklarını öğrenmek için koltuğunu aldığın markayla iletişime geçebilirsin.

Açık renkli koltuk kılıflarını temizlemek için çamaşır suyu kullanabilir miyim?

Koltuk temizliğinde çamaşır suyu gibi ağır kimyasal kullanımını kesinlikle önermiyoruz. Çamaşır suyu koltuğunun rengini bozabilir ya da lekeyi farklı bir renge boyayabilir.

Açık renkli koltuklar güneşte solar mı?

Kumaşın türüne ve içeriğine bağlı olarak bunun cevabı değişse de, kumaşa zarar vermemek için önlem almak en iyisidir. Yine de, açık renkli koltuklar, daha canlı renklere boyanmış ve göz alıcı kumaşlarla kıyaslandığında, solma riski daha düşüktür.

Koltuk temizlemeci çağırabilir miyim?

Kumaşın yapısını bozmamak için yüksek vakumlu makinelerden ve yabancı temizlik malzemelerinden uzak durmak en iyisidir.

5. Normod’la açık renkli bir koltuğa hazır mısın?

Artık açık renkli koltuk temizliğinin sırlarını ve lekeler konusunda fazla endişe etmemen gerektiğini biliyorsun. Şimdi sıra açık renkli bir koltuğu yaşam alanına katmakta!

Açık renkli koltuklar için en doğru adreslerden biri Normod! Tüm koltuklarda uygulayabileceğin, krem tonlarından açık renkli pastellere kadar geniş bir kumaş kartelası seni bekliyor. Farklı kumaşları koltuklara uygulanmış bir şekilde görmek istersen deneyim merkezlerimizi ziyaret edebilir ya da evinin ışığında test etmek için ücretsiz kumaş numunesi talebinde bulunabilirsin!

Açık renkli koltuklar, yaşam alanına ferahlık katar. Yumuşak ve nötr renkli açık renkli koltuklar, odanın nefes almasını sağlayarak atmosferi değiştirir ve her dekorasyona kolayca uyum sağlayabilir. Sen hangi rengi seçeceksin? 

RehberTemizlik

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL