6 Adımda İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu

İskandinav stili denildiğinde hepimizin aklında benzer bir görüntü canlanıyor: Ferah, minimal ve aynı zamanda sıcak bir alan. Peki, popülerliğini yıllardır sürdüren İskandinav stili nedir? Ve odana bu stili nasıl taşıyabilirsin?

Bu içerikte seni neler bekliyor? 

1. Nicelikten ziyade nitelik

2. Minimalizm zamanı

3. Zengin materyaller

4. Nötr bir renk paleti

5. Ekle ve tamamla

6. Bol ışıkla aydınlat

Başlamadan önce: İskandinav stili nedir? 

Hayatlarımız oldukça stresli ve yorucuyken, bizi sakinleştirecek bir alana ihtiyacımız var. Evlerimizi İskandinav stili ile dekore ederek bu hissiyata ulaşabiliriz.

İskandinav stili, İskandinav bölgesinde yaşayan insanların, yaşam stillerini evlerine yansıtmasıyla doğmuştur. Bu yaşam stili, doğayla iç içe bir yaşamı ve huzurlu hissetmeyi amaçlar. Evlerimizde de ferahlığın ve sadeliğin bizimle olmasını sağlar.

Doğanın kendini yenilemesinden ilham alan sürdürülebilirlik konusu da aynı şekilde önemlidir. Her stile adapte olabilen ve yıllar içerisinde sağlamlığını koruyabilen kaliteli ürünler seçmek bu nedenle oldukça önemlidir. Doğayı evine taşımaya hazırsan, hemen başlayalım! :)  

1. Nicelikten ziyade nitelik

İskandinav stilinde işlevsellik ön plandadır ve “bir kere al, uzun süre kullan” düşüncesi hakimdir. Eşyalarının kaliteli malzemelerden yapılması altın kurallardan biridir. Bu sayede onları uzun yıllar kullanabilir ve sürdürülebilir bir yaşam alanı yaratabilirsin.

Örneğin, dekorasyonunun en büyük parçalarından olan koltuklarını modüler özellikte tercih ederek, odanı en verimli şekilde değerlendirebilirsin. Gelecekte koltuğunu değiştirmek için modül ekleyebilir ya da çıkarabilir, farklı bir eve taşınsan bile yeni alanına kolayca adapte edebilirsin.

Normod’un farklı boyutlardaki modülleriyle yapabileceğin birleşimler neredeyse sınırsızdır. Ek modüllerle koltuğunu yeni stillere ve alanlara uyarlayabilirsin. Normod’ların ne kadar kolay kurulduğunu buradan görebilirsin.

Modüler koltuk modelleri - Normod

2. Minimalizm zamanı

Düzen konusunda ise gözlerimizi İsveççe bir kavram olan lagom’a çeviriyoruz. Lagom, “ne çok fazla, ne çok az, tam kararında” demektir. Dekorasyonunda olabildiğince az eşya kullanmalı ve düzenli olmalısın. Gereksiz yer kaplayan eşyalar yerine hem odana stil katan hem de fonksiyonel ürünlere yönelmelisin. Az ama öz olmak odak noktamız!

Kendini unutma! Düzen, sadece dekorasyonun için değil, kendini iyi hissetmen için de gereklidir. Stresli günlerde, uyumadan önce 10 dakika spor - esneme egzersizleri yapabilirsin. Ya da bir geceyi ailenle ve arkadaşlarınla vakit geçirmeye ayırabilirsin. Bu aktiviteler kendi dengeni korumana da yardımcı olacaktır.

Klem Üçlü Koltuk Kadife Ekru - Normod

Ferah bir alan için Klem Üçlü Koltuk - Kadife

3. Zengin materyaller

Mobilyalarının dokuları ve kumaşları, dekorasyonunu tamamen değiştirebilecek güce sahiptir. Doğal içerikli kumaşlar, sürdürülebilirliğe katkılıdır ve temiz içeriklidir. Bunun yanında, koltuğunda seni ferah hissettirirler. Seçeceğin kumaşının doğal ve sentetik oranlarını inceleyerek stilin ve ihtiyaçların için en doğru kararı verebilirsin. 

Kullandığın tamamlayıcı ürünlerin materyalleri alanını zengin gösterebilir ve uzun süreli kullanımlar için önemli bir unsurdur. Sadece büyük mobilyalarının değil, tüm ürünlerinin ahşap materyallerinin de kaliteli ağaçlardan yapılmasına dikkat etmelisin. 

Doğal Doku ve Bukle kumaşlarımız pamuklu içerikleri sayesinde İskandinav stilini oluşturmak için en doğru tercihlerdendir! Koltukların için en uygun kumaşı ve rengi seçtikten sonra, 1. sınıf kayından yapılan sehpalarımız ile görümünü tamamlayabilirsin. 

Klem Doğal Doku Köşe ve Modsy Berjer - Normod
Klem 280 x 171 Köşe ve Modsy Berjerde Doğal Doku tercih ederek, İskandinav stilini evine taşıyabilirsin!

4. Nötr bir renk paleti

Doğallığı evimize taşımak için, eşyalarımızda kullanacağımız renkler de bizi doğada hissettirecek renkler olmalıdır. Bunun için alanını olabildiğince minimal gösterecek beyaz ya da nötr renklere yönelmelisin. Sonrasında uyumlu diğer tonlarla birlikte ton-sür-ton oluşturabilirsin. Renk paletinin açık renklerden oluşması, ilerleyen zamanlarda yeni bir görünüme geçmek istersen yeni stiline de uyum sağlayacaktır.

Odanın tamamen bembeyaz olmasına gerek yok! Tamamlayıcı renkler için gökyüzünden gelen açık mavileri ve toprak tonlarını da ekleyebilirsin. Açık renkli mobilyalarına bitkilerden gelen yeşiller ve doğal ahşap tonları da eşlik edebilir. Kendi zevkine uygun birleşimler de yapabilirsin. Canlı renkli, dikkat çekecek dekoratif parçalar da kullanabilirsin. Açık tonlar içerisinde patlayan renkler, yaşam alanının odak noktası olabilir.

Nötr bir renk paleti - Normod

5. Ekle ve tamamla

Yalnızca soğuk ve nötr renklerle dekore edilmiş mekanlar biraz donuk görünebilir. İskandinav stilinin aynı zamanda doğanın davetkarlığını da göstermesi gerekiyor.

Hygge, Danca “sıcaklık, ruhun rahatlığı” anlamına gelen bir kelimedir. Hayata ruhunu ısıtacak parçalar ekleyerek, mutlu olmayı gösterir. Soğuk İskandinav iklimine biraz daha dayanabilmek için çözümümüz bu! :) Hygge, alanına yeni görünümler kazandıracak parçaları kullanmana da olanak sağlar.

Odana biraz daha sıcaklık katmak ve davetkar alanlar yaratmak için doğanın dokularından ve renklerinden ilham alabilirsin. Orta sehpalarını, konsolunu ve kitaplıklarını açık tonlu ahşap ürünlerden tercih edebilirsin. Yumuşacık, renkli kırlentler ve battaniyeler de ortamın sıcaklığını arttırmanın en kolay yollarındandır.

Boş alanlarını daraltmadan, bol bol bitkiyle doldurabilirsin. Eğer bitkilerle aran iyi değilse kolayca bakabileceğin seçenekleri değerlendirebilirsin.

6. Bol ışıkla aydınlat

Evinin güneş ışığıyla dolma zamanı! İskandinav evlerinde ışığın bol bol içeriyi aydınlatması sağlanır. Doğal ışıklandırmalarla birlikte İskandinav stiline bir adım daha yaklaşabilirsin.

Eğer pencerelerin yeterince büyük değilse, ince perdelerle güneş ışığının içeriye daha kolay girmesini sağlayabilirsin. Akşam saatlerinde ise aydınlatma için sade tasarımlı avizeler ve lambaderler tercih edebilirsin. Yumuşak, loş tonlar kullanmalı, keskin ve parlak ışıklandırmalardan kaçınmalısın.

Her şey tamamsa, son olarak kendinden parçalar eklemeyi unutma! Önemli olan vakit geçirmek istediğin ve seni yansıtan alanı oluşturmaktır.

Normod Klem Keten Koltuk Takımı

Evini yeni bir stilde yeniden dekore etmek konusunda soruların mı var? Ücretsiz tasarım danışmanlığımızla İskandinav stilini evine taşıyacak minimal tasarımlarımızla tanışabilir, evini dilediğin düzene ulaştıracak modüler sistemimiz hakkında tavsiyeler alabilirsin! İki ve üç boyutlu çizim desteği verdiğimiz tasarım danışmanlığımızla birlikte hayalindeki yaşam alanını yaratmak için hemen randevunu oluştur!

Daha fazlası için:

Kumaşlarımızı evinin rahatlığında incelemek için numune talebinde bulunabilir, koltuk takımlarımızı inceleyebilirsin. İskandinav stili için oluşturduğumuz dekorasyonlardan ilham alabilirsin.

"Ben ürünlerinizi canlı görmeyi tercih ederim!" diyorsan, deneyim merkezlerimizde seni bekliyoruz! 

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 20.880 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat47.460 TL