Normod Modüler ve Modern Koltuklar

İnternette gezerken hayalindeki koltukla karşılaştın: Tam olarak evinin ihtiyacı olan parça karşında duruyor! Mağazada görüp deneme imkânın yoksa, internetten koltuk almak seni endişelendiriyor olabilir. İskeleti yeterince sağlam mıdır? Kumaşı ve renkleri göründüğü gibi gelir mi? Teslimatta sıkıntı yaşar mıyım? 

Görmediğin bir ürün için aklında buna benzer soru işaretleri olması çok doğal, özellikle koltuk gibi bir üründen bahsediyorsak! Fakat doğru soruları sorarak internet alışverişinde dikkat etmen gereken noktaları öğrenebilirsin. 

"İnternetten koltuk alınır mı?" sorusuna "Normod'sa alınır!" cevabını veren mutlu Normodseverlerin deneyimlerine de göz atarak, bu süreçte nasıl bir yol izlemen gerektiğini birlikte inceleyelim. Keyifli okumalar! 

Bu yazıda internetten koltuk alışverişinde ihtiyacın olan temel bilgileri paylaşacağız, bu sayede nelere odaklanman gerektiğini öğrenebileceksin. 

Eğer bir koltuğu kaliteli yapan detaylar hakkında daha fazlasını öğrenmek istersen, buradan kaliteli koltuk rehberimize ulaşabilirsin.  

Bu içerikte seni neler bekliyor?

1. Şeffaf olmak

2. İnternetten alacağım koltuk sağlam mıdır?

3. Koltuğum odama uyacak mı?

4. Koltuğum internette göründüğü gibi bana ulaşır mı?

5. İnternetten alınan koltuklar ne zaman teslim edilir?

6. Koltuğumda bir problem çıktığında kime ulaşmalıyım?

7. İnternetten alınan koltuklar nasıl kurulur?

8. Satın aldıktan sonra muhatap bulamazsam?

9. İnternetten alınan koltuk nasıl iade edilir?

10. En iyisini kullananlar bilir!

1. Şeffaf olmak

Sadece koltuk alırken değil, yapacağın her alışverişte en önemli nokta doğru ve açık iletişimdir. İhtiyacın olan süslü yazılarla boyanmış paragraflar değil, satın almayı düşündüğün ürünün şeffaf bir şekilde verilen malzeme ve üretim bilgisidir. 

Ürün bilgilerinin yanında, seni nasıl bir sürecin beklediğini de aktarabilecek markalardan alışveriş yapmalısın. İnternet satışı yapan markalar endişelerini öngörerek, seni güvende hissettirecek bir süreç tasarlamalılar. İletişime geçtiğin marka temsilcilerinin sana olan yaklaşımı ve soru işaretlerini nasıl çözdükleri önemli ayrıntılardandır. 

Normod Tasarım Danışmanlığı

2. İnternetten alacağım koltuk sağlam mıdır? 

Aklına ilk gelen soru sağlamlık, değil mi?

İskelet: 

Koltuğunun iskeletinde, uzun yıllar formunu koruyacak kayın ya da gürgen gibi yoğun ağaçlar kullanılmalıdır. Kavak, sunta gibi hammaddeler koltuk iskeletleri için dayanıksızdır. Doğru ve orantılı ölçülerde tasarlanmış iskeletler formunu uzun süre sağlıklı bir şekilde koruyabilir.

Masif malzemeden üretilen koltukların ölçülerinde ve formunda ekstra hassas olunması gerekir. Eğer yeterince dikkat edilmezse dengesizlik yaşanabilir.

Kontraplak, hammaddenin ince plakalar halinde birbiriyle yapıştırılmasıyla oluşturulur. Bu sayede masif ürünlerden daha sağlamdır. Seçeceğin koltuk kontraplak gibi, endüstriyel standartlarda üretilen bir koltuksa, formunu yıllarca korumasını sağlayacak dengede ve ölçülerde üretilir. Bu da, kontraplak iskeleti yarışımızın kazananı yapıyor!

Eğer alacağın koltuğun iskeletinde kullanılan malzemeler kaliteliyse, uzun bir garanti süresiyle desteklenecektir. Yıllar boyunca kullanacağın koltuğun için 1 senelik garanti süresi yeterli değildir. Minimum 2-3 senelik garanti vadeden markalardan alışveriş yapman daha sağlıklı bir seçimdir. 

Normod’da çelik yay ve profil destekli kayın kontra iskeletlerimiz 5 yıl garanti altındadır. Sağlamlığa farklı bir bakış açısıyla bakmak istersen, koltukların üzerinde zıpladığımız videoları izleyebilirsin! :)   

Süngerler: 

Koltuğun minderleri koltuğa sabit ya da hareketli olabilir. Oturum minderlerinde blok sünger ya da kuş tüyü gibi çeşitli dolgu malzemeleri kullanılabilir. En fazla tercih edileni blok süngerdir. Bunlardan hangisini seçersen seç, minder vücudunun ihtiyacı olan orta-yumuşak bir oturum desteğini sağlamalıdır. Bunu sağlarken, direncini kaybedip çökmemelidir.

Koltuğuna oturduğunda tamamen içine çökmemelisin, aynı zamanda sert bir zemine oturuyor gibi hissetmemelisin. 

Koltuk süngerinin içerisindeki malzemeyi metreküp şeklinde ifade eden dansite değeri aynı zamanda ne kadar yoğun olduğunu da gösterir. Bir süngerin DNS’si ne kadar yüksekse, o kadar uzun ömürlü olacaktır. Yoğun sünger, sert sünger anlamına gelmez, DNS yalnızca süngerin kalitesini gösterir. 

Bu nedenle minderinde en azından 30-32 DNS bir sünger kullanılmalıdır. 

Süngerlerin aynı zamanda HR (yüksek elastikiyetli) ve soft (yumuşak) gibi tipleri bulunur. HR süngerler, oturulduğunda konforlu hissettirir, kalkıldığında da eski haline çabucak geri dönebilir. Soft sünger ise yalnızca yumuşaklık belirtir, kalite faktörü değildir. 

Normod’da kullandığımız 35 DNS HR süngerin üzerine 300 gr elyaf kaplıyoruz. Yorucu günlerde kendini bırakıp rahatlaman için birebirdir! 

3. Koltuğum odama uyacak mı? 

    İnternetten satın alacağın ürünün tüm ölçüleri (derinlik, yükseklik ve genişlik) ürünün bilgi sayfasında yer almalıdır. 

    Odanın ve alacağın ürünün ölçülerini titizlikle karşılaştırmalısın. Sonrasında sağlıklı ve tutarlı bir mobilya yerleşimi yapabilirsin. Ölçülmeyen 1-2 cm bile odanda büyük bir fark yaratabilir.

    Eğer odanın ölçülerini aldıysan, ücretsiz tasarım danışmanlığımızdan yararlanmaya ne dersin? Sana en uygun koltuğu birlikte keşfedebilir, modüler sistemimizle odana en uygun birleşimi yaratabiliriz. Şu anda ölçülerin yoksa bile, hayalindeki yaşam alanını birlikte tasarlayabiliriz.  

    Satın aldığın koltuk modülerse, parçalar odana en uygun şekilde bir araya getirilir. Fakat taşınman gerekirse, modüler koltuklarla koltuğunu yeniden düzenleyebilme avantajın bulunuyor.

    Modüler koltuklar, farklı boyutlardaki parçaların bir araya gelmesiyle oluşur. Dilediğinde koltuğuna yeni modüller ekleyip, çıkarabilirsin. Bu sayede odanın şekline ve beğenilerine göre koltuğunu yeniden dizayn edebilirsin. 

    Normod Doğal Doku Fildişi, Fitilli Kadife Sisli Yeşil

    4. Koltuğum internette göründüğü gibi bana ulaşır mı?

    Profesyonel çekimler, en güzel açılar ve spot ışıklarıyla birlikte, ürününün gerçek görünüşünü yansıtmadığını düşünebilirsin. 

    Kumaşların içerik bilgisini ve özelliklerini öğrenmekle başlayabilirsin. Koltuğunu alacağın markadan sana uygun bir kumaş önerisinde bulunmalarını isteyebilirsin. Kumaşların ayrıntılarını gösteren yakın çekim fotoğrafları ve videoları da bu konuda yardımcı olacaktır. Bu sayede hem beğendiğin hem de yaşam stiline uyum sağlayacak bir kumaş seçebilirsin.  

    Ücretsiz kumaş numuneleri ile, evinin rahatlığında renkleri ve dokuları deneyimleyebilirsin. Yaşam stiline ve ihtiyaçlarına yönelik kumaşları görebilir ve leke testi yapabilirsin. Bu sayede kendin için en doğru kumaşa güvenle karar verebilirsin.  

    Ayrıca, ürünü kullanan müşterilerin yaptığı fotoğraflı yorumları da incelemelisin. Gerçek kullanıcıların fotoğraflı yorumları internetten alacağın koltuğun ev ortamında nasıl göründüğü hakkında fikir verir. Farklı stiller ve dekorasyonlarda da koltuğunun odaya nasıl bir hava kattığını da bu sayede görebilirsin. 

    Normod Gerçek Kullanıcı Yorumları

    Bizim çektiğimiz ve mutlu bir Normodseverin evinde çektiği fotoğrafların arasındaki farkı görebiliyor musun? Neredeyse hiç yok! :)  

    5. İnternetten alınan koltuklar ne zaman teslim edilir?

    Koltuğunun üretim süresini de öğrenmelisin. Koltuğunun üretim süresi, üretim şekline ve yerine göre değişiklik gösterecektir. 

    Stoklu ürünler 3 hafta içerisinde teslim edilebilirken, sipariş üzerine üretilen koltukların teslimat tarihi 3 ayı bulabilir. Koltuğunun üretim süresini öğrenmek, planlamalarını yapman için gereklidir. 

    Normod'da tüm siparişler özel olarak üretilir. Sipariş yoğunluğumuza göre üretim planlamamızı yapıyoruz ve üretimin ne kadar süreceğini sana bildiriyoruz. Tahmini teslim aralığına göre planlamalarını yapabilir ve siparişini oluşturabilirsin.

    6. İnternetten alınan koltuklar nasıl kargolanır?

    Üretim süresinin yanında, koltuğunun sana nasıl ulaşacağını da öğrenmelisin. Genellikle stoklu ürünlerde sipariş verildikten sonra, özel üretimlerde ise koltuğun hazır olunca sana ulaşmak üzere yola çıkar. Bazı markalar ise belirli bir süre boyunca ürünü depolarında bekletebilir. Bu konuda bilgi almak için markaya danışmalısın. Planlarına uygun değilken, birden teslimat sürpriziyle karşılaşmamalısın! 

    Koltuğun yoldayken ve evine taşınırken dikkatli olunmalıdır. Koridor ve kapılara dikkat edilmeli, eve taşınırken hasar görmesi engellenmelidir. Eğer koltuğun modülerse, küçük parçalar halinde kapılardan ve koridorlardan geçerek evine ulaşabilir. 

    Normod'da sürprizlere yer yok! Sipariş takip sistemimizle, koltuğunun üretiminin hangi aşamada olduğunu takip edebilirsin. Aynı zamanda teslimatının senin için en uygun günü ve saati seçebilir, planlamalarını buna göre yapabilirsin. 

    Normod Sipariş Takip Sistemi

    7. İnternetten alınan koltuklar nasıl kurulur?

    İnternetten aldığın koltukların kurulumu ürününün fiyatına dahil olabilir ya da sonrasında kurulum desteği alabilirsin. Koltuğunun kurulumu teslimat esnasında yapılır. Bazı koltukların kurulumu için randevu alınır ve ürünün teslim edildikten sonra senin için uygun bir zamanda kurulumu yapılır. Aldığın marka kurulum tarihi hakkında sana gerekli bilgiyi verecektir. 

    L ya da U gibi büyük bir koltuk, sana tek parça olarak teslim edilecekse, sipariş esnasında belirttiğin yönde kurularak teslim edilecektir. 

    Modüler koltuklar ise evine demonte parçalar halinde ulaşır. Kurulum desteği alabildiğin bir markadan alışveriş yapıyorsan, teslimat esnasında hangi köşeyi tercih ettiğin sorulur ve bu şekilde kurulumu sağlanır. 

    Bazı modüler koltukların ise kurulumu sana aittir. Koltuğunu aletli ya da aletsiz şekilde kurabilirsin. Modüler koltukların avantajı, sonrasında bu parçaların yerlerini değiştirme şansının da olmasıdır. Modüler koltuklarda kurulumu senin yapman, taşındığında ya da farklı bir modül eklemek çıkarmak istediğinde montaj desteğine ihtiyaç duymamanı sağlar. 

    Normod’un tüm ürünleri modülerdir. Patentli kilit sistemimizle, paketlerde sana ulaştırdığımız koltuğunu rahatça kurabilirsin. Köşe koltuklarda köşeyi dilediğin tarafa alabilir, sonrasında yerini de değiştirebilirsin. Zevkine ve ihtiyaçlarına göre kol setleri ile modülleri farklı koltuklar oluşturmak için ayırabilir, ek modüller ekleyerek farklı bir tasarıma da dönüştürebilirsin. Normod'da tüm kontrol sendedir! 

    8. Satın aldıktan sonra muhatap bulamazsam?  

    Koltuğunu teslim alıp, kullanmaya başladıktan sonra da deneyimin devam eder. Marka ile olan iletişimin de aynı şekilde sürmelidir. Memnuniyetin ve istenmeden de olsa yaşayabileceğin problemler bu deneyimin bir parçasıdır. Bir sorunla karşılaşma olasılığında bile güvenli ellerde olduğunu bilirsen, koltuğunun keyfini daha fazla çıkarabilirsin! 

    İnternetten yaptığın alışverişte problem yaşarsan, markanın nasıl bir çözüm izleyeceğini bilmelisin. Fakat, seninle kurulan iletişimin, ürünü satın alma sürecindeki gibi şeffaf, bilgilendirici ve rahatlatıcı bir şekilde yapılması gerekiyor.

    Problemin en kısa sürede çözülmesi önemlidir. Tabii ki, yaşadığın probleme göre çözümler ve çözülme süresi değişecektir. Büyük bir koltuğun tamir edilmesi uzun sürebilir. Modüler koltuklar ise, sadece problemli parçanın tamir edilip sana kısa bir sürede ulaşmasını sağlar. 

    9. İnternetten alınan koltuk nasıl iade edilir? 

    Koltuğun tamamen hayalindeki gibi olsa bile beğenmeyebilir ve iade etmek isteyebilirsin. Bu nedenle iade şartlarını iyice öğrenerek, haklarını koruyabilir ve güvenli bir şekilde alışverişini yapabilirsin. 

    Kullanırken senin için doğru seçim olup olmadığına karar veremeyecek kadar kısa bir iade süresine sahip ürünleri tercih etmemelisin. 30 günlük iade süresiyle Normod'unu rahatça deneyimleyebilir, senin için doğru ürün olup olmadığına karar verebilirsin. 

    Normod Modüler Koltuk İadesi

    10. En iyisini kullananlar bilir! 

    “Normod, artık nerelere bakmam gerektiğini biliyorum!” diye düşünüyor olabilirsin, ama acele etme! Satın al tuşuna basmadan önce bir adım daha var. İnternet, bilgiyle dolu bir okyanus gibidir. Peki bahsettiğimiz bütün bu noktaların güvenilir olduğunu nasıl anlayacaksın? 

    Yorumların öneminden yukarıda bahsetmiştik, koltuğunun gerçek hayatta nasıl göründüğünü fotoğraflı yorumlardan öğrenebilirsin. Yorumlar sana bundan fazlasını da veriyor. 

    Koltuğunu internet üzerinden aldığında, ürün hakkındaki ne kadar fazla yorum, sana yardımcı olacak bir o kadar deneyim demektir. Gerçek kullanıcı yorumları aklında olan her sorunun cevabını güvenle bulacağın yerdir. 

    Bir ürünün sadece 4-5 tane 5 yıldızlı yorumu varsa, ihtiyacın olacak geri bildirimi alamayabilirsin. Ürünü kullanan kişilerin tüm olumlu ve olumsuz düşüncelerini ve markayla olan deneyimlerini değerlendirmelisin. 

    1000'den fazla gerçek kullanıcı yorumuyla, mükemmel Normod deneyimini Normodseverler'den öğrenebilir, teslimattan kuruluma, kumaşlardan modüler sisteme, ihtiyacın olan bilgilere farklı bakış açılarıyla ulaşabilirsin. (Neredeyse hepsinin fotoğraflı olması ürünü farklı evlerde görmeni de sağlar. Tabii ki, dekorasyonun için de ilham alabilirsin!)   

    İnternetten alışveriş yaparken farklı beklentilerin ve ihtiyaçların olabilir. Hepsinin ortak özelliği aklındaki her şeyi sormak ve gereken tüm bilgileri aldığına emin olmaktır. Eğer aklındaki endişeler yok olduysa, siparişin için hazırsın! Dilersen bizimle iletişime geçip modüler koltuklarımız hakkında bilgi alabilir ve tasarım danışmanlığı hizmetimizden faydalanabilirsin. İstersen Normod deneyimine kumaş numunesi talep ederek de başlayabilirsin! Hemen keşfet! 

    Rehber

    Favori Ürünleri İncele

    Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
    Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
    İndirimli fiyat 20.880 TL
    Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
    Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
    İndirimli fiyat47.460 TL