Normod Berjerler

İhtiyacın olan ek oturum alanı, koltuklarının en yakın arkadaşı, odanın göz alıcı tamamlayıcısı… Bunlar için aradığın o parça bir berjer olabilir! Yeni berjerimiz Levy’nin de aramıza katılmasıyla, yaşam alanına uygun bir berjeri nasıl seçebileceğini ve dekore edebileceğini anlattık. Küçük ipuçlarımızla birlikte tabii ki! Keyifli okumalar!

Bu içerikte seni neler bekliyor? 

1. Başlamadan önce

2. Nasıl bir berjer tercih etmeliyim?

3. Konforu unutmayalım!

4. Uyumlu renkler mi, zıtlık mı?

5. Küçük dokunuşlar

1. Başlamadan önce

Her zaman altını çizdiğimiz konu, alanını iyi tanımalı ve berjerlerin için ne kadar yer kullanabileceğini bilmelisin. Büyük alanlarda yalnızca bir berjerle yetinmek zorunda değilsin. Daha küçük alanlarda ise, kişiliğini de yansıtarak odanı yepyeni bir yere dönüştürebilirsin. Olması gerekenden büyük ya da küçük bir ürün almamak için doğru ölçü almak ilk adımın olmalıdır.

2. Nasıl bir berjer tercih etmeliyim?

Berjer, Fransızca kökenli bir kelimedir ve tek kişilik koltuk demektir. Berjerler ile oturma odanı tamamlayabilir, küçük alanları değerlendirebilir ve berjerini odanın en göz alıcı parçası yapabilirsin. Nereden başlayacağını bilmiyorsan ve hangi özelliklere dikkat etmen gerektiğinden emin değilsen, doğru yerdesin! Gel, sana yardımcı olalım ve birlikte berjer modellerimize göz atalım!  

Fırınlanmış masif kayın kolları ve seçimlerinle özelleştirebileceğin Levy, her stilin tamamlayıcı parçası olabilir. Dilediğin ayrıntıları seç ve gerisini Levy’e bırak. Ahşap kolları, minimal İskandinav stilini odana taşıman için ideal görünümdedir. Oturumda kullandığımız sünger, koltuklarda kullandığımız 35 DNS HR premium süngerle aynıdır. Oturup rahatça keyfini çıkarabilirsin - fakat dikkatli olmanda fayda var, ayağa kalktığın anda biri yerini kapabilir! :) Levy'i tek başına kullanarak bir okuma köşesi oluşturabileceğin gibi, iki tanesini bir araya getirerek odanda bir takım da oluşturabilirsin. 

Modsy’e ilk göz ağrımız diyebiliriz! Modsy’i ilk günlerinden bu yana evlerde ve ofislerde görmeye çok alışkınız. Yumuşak kıvrımları, hafifliği ve daha tok bir oturum hissiyatıyla Modsy’i hepimiz çok seviyoruz. Oturduğunda sağladığı ek bel desteğiyle seni yorucu bir günün sonunda sarıp sarmalamaya hazır bekliyor. 

“Normod, bu berjerler güzel görünüyor ama ben çok daha renkli bir parça arıyorum!” diyorsan, seni punch berjerlerimiz ile tanıştıralım. Cıvıl cıvıl görünüşleriyle, punch berjerler 7’den 70’e herkesin gözdesi! Ayrıca, dilediğinde kırlentleri ve puflarıyla da takımını tamamlayabilir, tüm odanla uyumlu bir dekor elde edebilirsin. Özel tasarım punch berjerler, başka bir yerde göremeyeceğin o eşsiz görünüm için doğru seçim! 

Peki, berjer denilince aklında canlanan, yalnızca sandalye formundaki bir oturum alanı mı? Bu fikrini değiştirmek için farklı önerilerimiz var! Herhangi bir tekli koltuğu da berjer şeklinde kullanabilir, sınırlarını geniş tutabilirsin. Bir Klem tekli koltuğu, kalın kollarıyla sağladığı karakteristik görünümüyle bir berjer olarak kullanabilirsin. Klem'in kolları alanın için fazla büyükse, Modsy ya da Normod modellerinin ince kollarını da tercih edebilirsin. Söz konusu modülerlik olduğunda, tüm seçimler senin! 

Tavsiye! Normod’un modüler sistemi sayesinde, iki tekli koltuğunu bir araya getirip ikili koltuğa çevirebileceğini biliyor muydun? Bu sayede, ne zaman istersen rahatça odana yeni bir hava katabilirsin.

Alanın biraz daha büyükse Loveseat de bir berjer olarak kullanılabilir. Loveseat’lere iki kişinin yan yana oturabileceği gibi, senin için de muhteşem bir dinlenme alanı olacaktır! Dinlenme alanı demişken… Daha da büyük düşünmeye ne dersin? Yeterli alanın varsa, bir dinlenme koltuğuyla salonunda hem sakince dinlenebileceğin hem de rahat bir okuma bölümü oluşturabilirsin.

(Kadife bir Modsy Loveseat ile yaşam alanına canlılık katabilirsin.) 

Berjerini nereye koymak istediğin ve ne amaçla kullanacağın gibi soruların cevapları, berjer seçimini oldukça kolaylaştıracaktır. Bir berjeri istediğin her odaya koyabilirsin! Yatak odana koyacağın bir berjerle, özel alanında da dinlenebilirsin. Sadece günün sonunda tüm kıyafetlerinin üzerinde birikmemesine dikkat etmelisin. :) Mutfakta ise küçük bir masanın yanına yerleştireceğin iki berjer sevimli bir sohbet alanı yaratmak için birebirdir. Çalışma odandaki bir berjer, seni sadece rahat hissettirmekle kalmayacak, aynı zamanda çalışırken seni motive de edecektir.

3. Konforu unutmayalım! 

Yaşam alanında estetik ve güzel görünecek bir berjer istediğini biliyoruz, fakat konforunu da ihmal etmemelisin. Berjerinde oturup sohbet ederken, ya da kalabalık misafir günlerinde kimsenin rahatsız hissetmesini istemiyoruz.

Seni rahatsız hissettiren bir berjer, ne yazık ki sadece dekoratif bir eşya olmaktan ötesine geçemeyecektir. Bu nedenle berjerini almadan önce denemen ya da ürün hakkındaki müşteri değerlendirmelerini okuman sana konforu hakkında ihtiyacın olan bilgiyi verebilir.

Tavsiye! Konu konfor olduğunda, ayrıntıları da unutmamamız gerekiyor. Örneğin, kollarını koyabileceğin bir berjer tercih etmezsen, otururken seni rahatsız hissettirebilir. Daha ferah alanlar ya da dış mekanlar için kolsuz bir berjer de tercih edilebilirsin, yalnızca kollarını koyabildiğin berjerler kadar rahat olmayabilir. Bu durumda dar kollar ya da ince ahşap kollar tercih edebilirsin. Koltuklarının yanına sade, ahşap kollu bir berjerle, odanda İskandinav stilini yaşatabilirsin.

4. Uyumlu renkler mi, zıtlık mı?

Normod Levy Berjer Kadife HardalBerjerinin rengine karar vermeden önce, odanın renk paletini inceleyelim. Odanda hangi renkler ve tonları ağırlıklı bulunuyor? Yeşillerin ve mavilerin bir araya geldiği canlı bir alanın mı var, yoksa odan ahşap tonların ve açık nötr renklerin buluştuğu aydınlık bir alan mı? Eğer bu soruların yanıtları henüz belli değilse, sadece hayal etmen yeterli. Hayalindeki odanın nasıl görünmesini istersin?

Tavsiye! Berjerinin rengine karar verirken renk teorisinden yardım alabilirsin. Renk teorisi, birbirlerine yakın ve zıt renkleri göstermek için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemle odanın havasına en benzer tonları seçebilir ya da en zıt rengi bulabilirsin.

Seçeceğin berjerin rengi odanın renk paletinden bir ton olabilir. Koltuklarında kullandığın renklerin açık ya da koyu tonları, belki de tamamen aynı rengi tercih edebilirsin. Aynı renk tonlarının bir araya geldiği ton sür ton birleşimleri biz de seviyoruz. Fakat zıt renklerin oluşturduğu kontrastların uyumuna da hayran kalmadan geçemiyoruz!

Dinamik bir görünüm için seçeneklerinin arasına farklı dokuları da ekleyebilirsin. Zıt renkleri ve dokuları bir araya getirerek, berjerinin ön planda olacağı bir takım yaratabilirsin. Fitilli kadife kumaştan, yeşil bir koltuğun yanına koyacağın hardal renkli kadife bir berjerle, derin bir kontrast oluşturabilir, berjerini odanın yıldızı yapabilirsin.

5. Küçük dokunuşlar

Berjerinin görümüne karar verdiysen, dekorasyonunu tamamlaman için önerilerimiz de var.

Kırlentler:

Kullanacağın rengârenk punch kırlentler ile berjerine farklı bir hava verebilirsin. Aynı zamanda tüm odanın havasını da değiştireceklerdir.

(Bu görüntüyü yaşam alanında görmek istersen, kadifenin iki farklı şeklini bir araya getirdiğimiz Fitilli Kadife köşe, Kadife berjer takımımıza göz atabilirsin!)
 

Sehpa:

Eğer odanda iki adet berjer kullanacaksan, ikisinin arasına koyacağın küçük bir yan sehpa ile sıcak bir alan oluşturabilirsin.

Puf:

Dinlenme koltuğuna bir alternatif olarak pufları tercih edebilirsin. Berjerinin önüne koyacağın bir puf ile ayaklarını uzatabilir, dinlenebilirsin. İkisinin aynı renk ve kumaştan olması, bir takım görüntüsü oluşturacaktır.

Farklı fikirler:

Dilersen büyük bitkiler ve lambaderler ile berjerinin bulunduğu bölgeyi renklendirebilirsin. Aklında bir okuma köşesi oluşturmak varsa, lambaderler gözlerini yormaman için sağlıklı bir ışık kaynağı sağlayabilir.

Küçük bir berjerin ne kadar büyük bir etkisi olduğunu görebiliyorsun değil mi? Yaşam alanına uygun bir berjer, odanı yeniden yaratabilir ve aradığın tamamlayıcı olabilir. Normod'un özelleştirilebilir ürünleri ile, berjerinde dilediğin kumaş ve rengi seçebilir, minimal İskandinav görüntüsünü hayatına taşıyabilirsin.

Ayrıca, yeni berjerimiz Levy'nin aramıza katılışını kutluyoruz! Sen de bize katılmak ister misin? Levy berjeri ve diğer ürünlerimizi denemek istersen, her zaman deneyim merkezlerimizdeyiz, seni bekliyoruz! 

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 21.840 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat49.640 TL